Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


Mysdag i stallet

Publicerat 2013-02-28 17:58:59 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Idag har jag (Ida) haft en riktig mysdag med hästarna, jag ridit både Locantus och Licala. Båda hästarna skötte sig jättebra (som vanligt) idag var det dock jag som var seg, är inte riktigt frisk ännu och det märks jätte mycket. Jag har även mockat vhela stallet och saltat spåret på ridbanan, så en klapp på axeln till mig själv ;)
Imorgon tänkter jag skriva lite om mina tankar kring mina fina hästar och hur planeringen ser ut framåt. Nu ska ni få en bild bomb BY ME =)
 
 
Ha en go kväll/// Ida

Lite spridda tankar...

Publicerat 2013-02-28 12:21:03 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag sitter på jobbet just nu, Fia vid datorn förresten! Solen strålar så skönt och jag hoppas verkligen att detta vädret håller i sig mer än bara denna veckan!!
 
Tiden går som tidigare nämnt fort tycker jag! Redan nästa helg har vi "förträningen" inför kommande säsong. Vi kommer vara fulla med inspiration och framförallt MOTIVATION efter träningshelgen.
 
Jag vet redan nu vad jag kommer få påbackning om! Jag är aningen för mesig när jag rider. Jag vet om att jag behöver utveckla den delen av min ridning...tycker dock det kan vara svårt. Rida tuffare men fortfarande ha kvar känslan och lyssna av hästen. Det är en teknik!!
Jag tror också det handlar om kvickheten i hjälperna och att vara konsekvent.
 
Någonstans där krockar jag med min personlighet...jag är en sådan person som många gånger är FÖR SNÄLL....jag säger en sak för att sedan ge mig, se förbi, ändra....Där har jag verkligen något som jag arbetar med hela tiden, att försöka tänka mer på mig själv(låter lite själviskt men man ska ge mycket till andra fast man får inte sätta sig själv i sista rum jämt för det). Man har ju vissa fördelar med att vara den där snälla personen....jag är väldigt EMPATISK och har nära kontakt till mina känslor, jag ser det som en tillgång så länge jag kan hantera känslorna på "rätt sätt". Vi har alla olika saker att arbeta med eller hur!!! VAD JAG SVAMLAR!! Haha!!
 
Imorgon är det "teamträning" igen!! Vi hoppas på en bra uppslutning med folk runt omkring oss i stallet så att vi kan bygga fram snabbt samt göra iordning efter oss. Planen är att hoppa linjer. Det är något vi alla behöver träna på...flytet, rytmen, att rida avslappnat och att reagera när det behövs!!
 
Förhoppningsvis kommer vi lyckas föreviga detta på film...kanske kort också!!
 
Carpe diem alle som sammen!! Kram Fia
 
Izno 130cm

Hästarna är med överallt...måste handla om att hästen är ett vackert djur...

Publicerat 2013-02-28 11:43:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Renoverat ett rum av alla i 70 talsandan i vårt hus!! Självklart ska ju fina häst tavlan vara i centrum!
 
Fia
 
 

Det är bara du som sätter gränsen vart du vill nå och var tacksam på vägen..

Publicerat 2013-02-28 06:30:00 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Det finns alltid gränser, man kan ha en begränsad häst. Man kanske inte har tillräckligt med pengar, man kanske inte har tillräckligt med tid(tid är ju pengar). Man kanske inte kan rida inomhus precis när man vill....man kanske måste ha en medryttare för att ha råd....man kanske inte ens har en egen häst!

Jag fick en gång höra av en proffesionell ryttare att om inte det fanns ett ridhus utanför dörren så var inte ridningen så intressant, det blir för kämpigt. Jag har också fått höra "min häst är inte tillräckligt bra".... 
 
Jag brukar resonera som så här:
 
Oavsett på vilken nivå man är kan man alltid utvecklas! Hästen utvecklas hela tiden om du går in för det tillräckligt noga. Man lär sig något varje dag.
 
ALLA kan inte ha ridhus utanför dörren...men den rundan du gör i skogen när du jobbar din häst kan vara mycket betydelsefull också! VÅREN KOMMER SNART!!! Det gäller bara att hänga i!! 
 
Självklart kan man komma till en gräns där man känner att man är färdig med en häst, då har man ju möjligheten att låta någon annan utvecklas vidare med den hästen för att själv kanske starta om med en annan!
 
VAR TACKSAM!!! Om du så skulle vara i världseliten så skulle det säkert finnas någon med bättre förutsättningar än dig....FOKUSERA på dig själv, för när allt kommer till kritan så är det ändå DU som räknas mest för DIG!
 
Jag har själv kommit till insikt...FIA NEJ DU KOMMER INTE RIDA VÄRLDSCUPEN ELLER VINNA SM
 
FIIIIIAAAAA för fasen, du får aldrig lockigt hår och nej....aldrig likadana ben som barbie...tyvärr FACE THE TRUTH...du är en typisk breddryttare, med korta ben och rakt hår.
 
Och ja, jag känner ofta utveckling, med min ridning, min häst och min insida!!! GÖTT Å VA FIA OCH GÖTT Å VARA TACKSAM!! 
 
Kram ha det bra....precis som ja ;)
 
Det är gött att va Fia när man susar fram på Manne
 
 
Det är gött att vara Fia när man ser en gullig unge tillika familjemedlem mysa ner med en söt valp(som min mamma dessutom fött upp).

Vårkänslor!

Publicerat 2013-02-27 23:22:57 | i kategori
0 kommentarer

Idag har jag (sandra) haft riktiga vårkänslor. Solen har varit framme hela dagen, så härligt nu när det inte blir mörkt förrens halv sex-sex! Jag, Fia och Jonna.S har varit ute på en härlig tur. Måste säga att alla tre hästarna har skött sig utmärkt, lite bock och spring på sidan är väl sånt man alltid får räkna med när man har tävlingshästar!

I söndags var som sagt jag och Fia i ridhuset och hoppade! Gick riktigt bra för oss båda! Blir så stolt och peppad när jag ser Fia rida hon är riktigt duktig!!
Vi skrittade fram en längre stund än vanligt då vi väntade att några andra skulle hoppa färdigt. Är skönt att känna no stress!! Travade Binis därefter på långa tyglar för att hon ska få hitta sin egen balans och känna att hon travar på ordentligt utan några särskilda krav. Både hon och jag trivs bra med den uppvärmningen. Kortade sedan upp tyglarna och red sidförande och mycket tempoväxlingar. Även Binis fick två varv åt varje håll i frisk galopp i lätt sits för att sedan komma in i arbetsgalopp i olika storlekar på volter.

Vi hoppade först fyra cavaletti på böjt spår med normalt avstånd. 2,80m, 3m, 3m och 2,80. Bommarna i mitten hade vi upphöjda. Binis skötte sig riktigt fint i vänstervarvet medans hon lägger sig inåt och inte riktigt vill runda sig kring min innerskänkel i höger varv. Men känner inga direkt bekymmer över det bara till att ligga i och träna. Vi avslutade sedan med oxer snett igenom med bomm framför och sedan oxer på långsidan. Kände att jag och Binis hittade rätt växel och oxrarna bara flöt på.
Så sammanfattningsvis är jag nöjd med hoppaset. Både med mig själv, Binis, Fia och Izno!!!

På fredag har vi teamhoppning igen!! Längtaaaaaaar!!!! Vi har en plan på hur vi ska hoppa men mer om den på fredag ;) kan avslöja att övningen innefattar en bra galopp, att hitta flytet och fatta snabba beslut!

Ha det toppen!
Kram Sandra

film på charmör

Publicerat 2013-02-27 22:51:48 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Från ridhuset ikväll.....Charmör hade vilat några dagar innan vi red idag...vilken snäll häst han är!
 

Härligt minne

Publicerat 2013-02-27 22:27:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

När jag hör den här låten så tänker jag på ett speciellt minne...det var när jag vann två klasser i nässjö för en herrans massa år sedan. Jag tror att jag var 16 år då. Min häst hette Eastwood och hade i ett tidigare liv varit dressyrhäst och tröttnat på livet.....blivit otrevlig och skulle därför säljas. Vi köpte honom och han trivdes väldigt bra med mig och att få hoppa! När vi tävlade de två första åren vann vi i snitt varannan klass. I Nässjö hade vi vunnit först en 1m klass och sen en 110. Och jag kände mig precis som Tina sjunger i låten SIMPLY THE BEST. Och när jag tänker tillbaka på minnet så får jag gåshud och en härlig pirr i kroppen, för även om det bara var 1m så betydde det allt för mig just då!! Simply the best!!!
Kram Fia

Sikken pärla!!!

Publicerat 2013-02-27 20:37:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Är precis hemkommen från ridhuset. Har suttit på Charmörs rygg i ca 50 min. Avspänd, framåt och väldigt trevlig är betyget till honom idag!! Som jag  tidigare skrivit, det är ett sant nöje att rida honom.
 
Jag red lite övergångar med honom idag, skritt-trav, trav-skritt, trav-halt, galopp-trav och tvärtom. Han funkade super. Vi fick lov att hålla oss undan en ponny som hoppade idag också, nyttigt! 
 
Innan jag dök upp i ridhuset hade en tjej gått omkull med sin häst och hästen hade sprungit runt som en tok i ridhuset....Charmör hade tagit detta ståhej med ro...
 
Manne och Izno gick fint ute. Manne fick en rejäl runda med mycket galopp. Jag hade en OTROLIG känsla när vi galopperade. Han var inte alls stark eller låg i min hand, men han var riktigt RUND och väldigt AKTIV i galoppen under mig. Som ett riktigt KRUTPAKET att liksom "svävs med".
 
Izno fick endast skritt och trav ute då det hade frusit på när vi skulle rida.
 
Perra står inne nu!!!! Tänker börja imorgon!! Nu ska här ridas in häst!
 
Ha en bra kväll!! Kramelikram Fia
 
Perra i somras(då 3 år)
 
Vackra Mighty som är iväg på inridning! Jag vet nog ingen häst som har så vackert huvud som honom...han är bara sååååå otroligt speciell...och lika snäll som vacker är han också. Förstår att han är Idas favorit i stallet!

Dagen idag...

Publicerat 2013-02-27 11:18:00 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Det lär bli uteritt i det underbara vädret!! Efter det ska jag, Fia åka till ridhuset och trimma Charmör. Ska bli riktigt roligt. På grund av väglag och andra omständigheter så har jag inte ridit honom på två veckor så det ska bli riktigt kul!! Hoppas på att få lite på film.
 
Ha en bra dag
 
KRAM Fia
 
 

fullspäckad dag imorgon

Publicerat 2013-02-26 21:34:08 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Ja det blir till att rida 4 hästar imorgon. Det ska bli riktigt kul. Två hästar ut hemma och sedan till ridhuset. mer om det kommer imorgon. 
 
Kram Fia
 

Pirr i hela magen!!

Publicerat 2013-02-26 15:44:36 | i kategori
0 kommentarer

Idag har jag (Sandra) och min mamma haft en helt fantastisk uteritt!! Termometern visade på riktiga köldgrader(sisådär -13) men vad gör de när solen lyser och snön ser ut som små små glimmade kristaller.
Vi red en ordentlig runda i skritt, trav och galopp och hästarna skötte sig super. Jag red Binis och mamma red Licala.

På fredag blir det teamhoppning, alltid lika roligt!!
Tänkte jag skulle berätta lite om hoppningen i söndags oxå, men får bli en annan dag för nu slutar min rast.

Ha en helt fantastisk dag alla!
Bjuder på lite bilder från uteritten idag!
Kram Sandra

Tiden går så fort!

Publicerat 2013-02-26 10:43:23 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

3 dagar kvar till team träning....
 
10 dagar till träningshelgen för Anita Sande....
 
19 dagar kvar till tävlingssäsongens start.....
 
Nu kör det igång på riktigt!!! Tjohooooo!!! =)
 
Izno
Anita

hej hopp!!

Publicerat 2013-02-26 07:29:45 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

för min, fias del blir det jobb hela dagen, ända fram till kl 19. Tänker vila hästarna idag och passa på att få andra sysslor gjorda. Imorgon blir det 4 hästar att rida. Och förhoppningsvis ta in Perra!
 
Ha en fin dag alla! Kram F
 
En av pållarna i ridhuset ikväll!

Längtar hem....

Publicerat 2013-02-25 12:18:34 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

vill bara hem nu, ut och rida i solen.  Helt underbart!!!!
 
Nästan lika härligt som när det är vår =)

Träningen i ridhuset igår....

Publicerat 2013-02-25 09:31:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Så kommer vi till Manne:
 
Manne var på allerten kan man säga! 
 
Jag började med att skritta honom en stund. Efter det travade jag honon, liksom Izno kollade jag av att han var med mig genom att göra tempoväxlingar, trolla med steglängden =)! Han kändes väldigt fin. Efter det galopperade jag i båda varven , ordentligt framåt(stod upp i stigbyglarna). Han taggade på RIKTIGT! Efter det arbetade jag honom på en lite större volt. Där tränade jag på att rida honom framåt ett halvt varv varefter jag satte tillbaka honom ett halvt...och så gjorde vi en stund i båda varven. Hoppade sedan Cavaletti på böjt spår. Superfin var han! Han körde  dock en äkta tvärvändning + skenmanöver därifrån första gången vi skulle rida på. Han var tittig...hihi!
 
Efter det hoppade jag oxer med bom framför några gånger. FIN och LADDAD häst. Fällde ihopp öronen mitt på huvudet och bockade efteråt. Han var dock inte svår att få iordning på som han kan vara när han är på LADDEN PÅ TÄVLING!
 
Det var Manne det! I eftermiddag blir det uteritt! Ha det! // Fia
 
Manne tingsryd =) Min fina Manne

Hur jag ser på Manne & Izno...

Publicerat 2013-02-25 06:30:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag (Fia) ser på dem som två stycken högpresterande idrottsmän. I vartenda moment då jag arbetar med dem har jag en tanke att de ska må bra och kunna prestera bra! Läste en artikel skriven av en kille som var doktorand vid uppsala univeristet (i näringslära och något annat idrotttjofsan) som handlade om uppvärmning.... Nu är ju hästar inte detsamma som människor, men någonstans fungerar vi ju ändå någorlunda lika.
 
Det finns inte så mycket forskning kring uppvärmning för oss människor. Vad man dock vill uppnå med en bra genomförd uppvärmning är att man ska kunna minska risken för skador och få en god prestation.
 
Det man gör för att fixa detta är då framför allt att:
  • ha en aerob aktivitet för att öka kroppstemperaturen.
  • en period av stretching för att värma upp leder.
  • Utföra rörelser som liknar de man ska utföra senare på passet, dock under lättare former....
 
Hästen är ett flyktdjur, det viktigasteär inte att värma hästens muskler, det vikigaste med uppvärmningen vad jag anser är att värma upp lederna och ligamenten hos hästarna!
 
Om man ser till vad denna killen skrev om uppvärmning så skulle vi vid ett hopp pass tex:
 
  • skritta länge, trava en stund för att sedan galoppera för att få upp hästens temperatur i kroppen.
  • Rida i alla varv, ställa igenom hästen ordentligt för att stretcha den, öka steglängden och försöka variera formen på hästen.
  • Hoppa låga språng för att förbereda den på att stampa av på de större sprången senare i passet(om man nu ska rida på större hinder).
Allt detta ovan låter som en ganska vanlig uppvärmning och helt naturligt....inga konstigheter. 
 

När man sedan ridit klart hästen varvar man ner den, travar av(stretchar hästen i en lägre form). Väl hemkommen brukar jag linimenta benen och även vissa muskler på hästarna. Hästen får varma täcken för att inte bli kall(rider aldrig utan skritt täcke då det är under 10 plusgrader. 
 
De får kost tillskott, massage, magnet täcke, mat vid jämna tider (3-4 gånger om dagen)......De får vara ute mycket. Jag borstar dem för att blodcirkulation ska va på topp....everything to make them HAPPY!! För att vi ska kunna fightas tillsammans!
 
 
Mina "män" är idrottmän. Kommer alltid ge dem det bästa! Något att fundera på!
 
KramKram Fia
 
 
 
 
Izno en av mina idrottsmän

Bildbomb!!

Publicerat 2013-02-24 21:03:45 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Träningen i ridhuset idag...

Publicerat 2013-02-24 14:04:09 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Sitter inne och värmer oss och laddar om inför att gå ut och fixa klart i stallet. Passet i ridhuset idag var en ren fröjd med mina två hästar (Binis såg väldigt fin ut  också, Sandra får skriva om henne senare).
 
Tack och lov kunde vi skjuta på mitt kalas så att vi verkligen hann rida hästarna riktigt noga idag och ge dem  tiden de behövde.
 
Izno:
Var för dagen lite tittig, men jag kände att jag ändå kunde komma till ridning när han tittade och var spänd/laddad.
Jag värmde upp länge i skritt, åter igen det är viktigt att man är noga med skritten. Tycker man ofta ser ryttare som kommer in i ridhuset och börjar trava nästan direkt...inte bra!
 
Izno kändes mjuk och fin, eftergiven redan från början. Jag flyttade honom undan för skänkeln, red tempoväxlingar...trollade lite med steglängden i traven. Han kändes super! Efter det galopperade jag ordentligt framåt i två varv vänster och två varv höger. Det blev en hel del bock och bus, hellre ha det i en friare form när jag står upp och inte kräver något, än att behöva sitta ner och jobba direkt med den överflödiga energin.
 
Jobbade honom på volt och sedan hoppade vi cavaletti på böjt spår. Här var jag noga med att ha honom rund för min innerskänkel. Det som är bra med dessa cavalettiövningar är att man tänker på sin sits hur mycket man följer och att man rätar på sig. Sedan hoppade vi oxer med en bom 5,5m framför. Han var fin!! Han blev lite spänd efter hindret då han tittade mycket på ena kortsidan. Där var jag noga med att sänka handen, komma ner i sadeln och lägga om benen. Det gick så himla bra, no fight!
 
Efter det red jag några språng på en paralell oxer utan hjälp bom. Även här var han väldigt fin! Han hade ett lagom sug mot hindret, det vi behöver tänka på är att ha koll på ytterbogen i svängen och rida avslappnat...vilket vi lyckades bra med idag.
 
Berättar om Manne senare ikväll, en bildbomb lär väl komma också då goa Emma har varit med oss och assisterat idag! KRAMAR Fia
 
 
 

Hej hopp!

Publicerat 2013-02-24 06:45:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Bäst att vara tidig i stallet idag. Har lite födelsedagsfika med släkten vid 14 och vill hinna med allt innan =)!
Emma följer med idag så vi kommer förhoppningsvis kunna föreviga passet med bilder och film!
 
Kram kram alles som sammen!!// Fia
 
Zeth å Izno två av karlarna i mitt(fias) liv

Vad ska man hitta på nu då??

Publicerat 2013-02-23 15:19:06 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag (Ida) är fortfarande sjuk, igår mätte kroppstemperaturen 39 grader!! Idag är det lite bättre, hoppas på att bli frisk snart! Vad gör man då en dag som denna? Från början var det tänkt att jag skulle ha trimmat i ridhuset och grejat i stallet hela dagen lång, nu får jag göra annat! Hör och häpna, jag har kollat på film, mitt på dagen!! Händer aldrig annars, sen ägnar jag min tid till att prova olika kläder, först har jag provat min "vanliga" garderob och sedan har jag provat alla mina tävlingskläder. Hahahaha....... visst lååååter det kul?!!!! Känner ni igen er? Som hästtjej är iaf jag inte van vid att vvara hemma en hel dag! Och dessutom inte göra någonting.......
Längtar så sjuuukt mycket till sommaren!! Drömmer om solen, tävlingar och härliga grillkvällar <3
Fia & Izno
Jonna L & Ramses
Jag & Little Wave som nu är skolhäst på tenhults naturbruks gymnasium
Fia & Sandra
Locantus och jag <3
 
Ha en bra dag//Ida

Lam videoklipp!

Publicerat 2013-02-23 14:33:20 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

idag har vi ridit ut, jag Emma på Licala, Sofia på manne och Sandra på Locantus! hästarna skötte sig super bra :)
Vi bjuder på denna lama video från idag.
 
 
 

Helt lovely dag i stallet idag!!!

Publicerat 2013-02-23 13:24:01 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

film och bilder kommer förhoppningsvis senare idag! Imorgon blir det ridhuset och trimma! Tjohooo =)
 
 

Ramses!

Publicerat 2013-02-23 08:53:16 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 
Lite bilder på ramses! // Jonna L

Så här ser dagen ut

Publicerat 2013-02-23 07:00:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag(Fia) ska ut till stallet nu på morgonen och möta upp Sandra. Lite kaffetjöt lär det ju bli! Efter det ska vi rida ut Manne/Binis och Locantus/Izno. Ida är sjuk så vi fixar stallet åt henne. Sedan ska vi mocka och fixa klart med racerfart! 
 
Emma kommer upp till stallet idag och rider Licala och fixar lite. Efter det ska jag åka och flyttstäda......sååååå tråkigt! Men men det är sånt som bara måste göras.
 
Imorgon ska vi åka till ridhuset igen. Kommer jobba med stärkande övningar för att sedan avsluta med några språng på enkelhinder.
 
Ha en fin dag alla!! Vi hörs! Kramar Fia
 
Lila Judit 6 år matar Mighty
 
Emma myser med Izno

Hemma efter en härlig eftermiddag i stallet....

Publicerat 2013-02-22 19:29:43 | i kategori Allmänt
2 kommentarer

Jag(Fia) och Sandra red ut idag. Det var så mysigt!! Jag har verkligen längtat efter Sandra! Vi pratade massor och vi red för fulla muggar i skritt,trav och galopp!!! Vädret var fantastiskt och vi blev nästan pirriga i magen av solen =)! Efteråt fick Izno liniment och magnet täcke! Då trivdes han fint =)
 
 
 
 
 

sjuuk =(

Publicerat 2013-02-22 16:15:02 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag ( Ida) sitter i soffan hemma, det svider under näsan, snorar, har feber och hostar som en galning. Inte nog med att jag har varit på resande fot, nu blev jag sjuk också........... så himla typiskt!!! =( 
Mina hästar får helt enkelt vila idag, det var inte planerna från början, men min hälsa måste gå först.... Jag var dåli igår också, fast nu har det eskalerat och jag måste bli av med den här skiten.
 
Räknade veckorna och nu är det snart vår typ om 10 veckor tjoooohoooo. Imorgon skall jag vara bra för att jag har tänkt åka till ridhuset med Fia :D
 
Nu ska jag kurera mig
 
KRAM//Ida

Godmorgon....

Publicerat 2013-02-22 07:00:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Härlig dag framför mig (Fia). Ska greja i stallet, fick en ny låda till mina täcken i födelsedagspresent igår. Det LÄR BLI lite uppstrukturering i sadelkammaren i eftermiddag också =)!! Vi hörs!! Kram Fia
 
 
Min nya täckeslåda
 
Emma satt på 5 hästar förrgår, duktiga Emma!

Bra dag!

Publicerat 2013-02-21 21:35:59 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Dagen hittills har varit mysig. Jag och Ida har ridit ut hästarna i mörkret..de skötte sig toppenfint! Efter det fixade vi klart stallet. Nu sitter jag i soffan och päser. Börjar jobbet kl 6 imorgon så ett glas vin. lite film och sen sova är det som gäller nu! Imorgon slutar jag tidigt så jag och Ida ska rida ut hästarna ordentlig!
 
Ha det fint! Kram Fia
 
Detta var kul att prova en gång, men jag sitter som en...ursäkta uttrycket RÖV i dressyrsadel...hihi!! 

Vi fyllde visst år idag!!

Publicerat 2013-02-21 12:13:29 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Ja, som jag tidigare säkert nämnt så är jag en riktigt virrigpanna. Det är en av anledningarna till att planen ändras lite fram och tillbaka! Jag och Ida fyller alltså år idag, därför firar vi med att rida ut i skogen och fika tillsammans efteråt. Det blir alltså inget ridhus ikväll.
 
Jag är nöjd med hästarna igår, om jag hade åkt till ridhuset ikväll hade jag bara ridit lösgjörande arbete på dem eftersom de var så sansade igår....Det var det som var tanken med att åka två dagar i rad, att ta udden av deras energi första dagen för att kunna "komma åt" dem bättre dag 2.
 
Ida behöver åka till ridhuset i helgen så jag tänkte passa på att åka tillsammans med henne en dag. Får se lite vad vi ska träna på då....det lär väl dyka upp något i huvudet innan vi åker dit...jag är ju en riktig grubblare=)! Något stärkande och något för att höja mjölksyretröskeln lär det nog bli!
 
Kram, på er!!! Ha en bra dag! Min har varit toppen än så länge med fika och sång!
 
(Manne 4 år på sin första tävling)
 
Izno, 130cm
 
 
 
 

ohla!

Publicerat 2013-02-21 08:05:25 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Nu ska jag berätta för er vad som händer i mitt liv!
Jag har börjat rida en häst som står i forserum. ohla kallas hon! Ett sto som är 8 år.
Hon har vilat ett tag precis som mej ;)
Så nu håller vi på att jobba igång oss! Jag tycker om henne mycket! Hon är busig!
Hon står i ett stall som har skrittavstånd till ridhus det tycker jag är guld värt!
Jag gillar inte att köra transport i detta vinterväder som vi har nu speciellt inte eftersom jag blir själv i sådana lägen ifall något skulle hända. 
I tisdags i ridhuset hade vi satt upp en liten serie på sockerbitar, det va så kul att få hoppa dessa små hinder!! Längtar tills hon är mer igång! =)
Nu är det dax att åka till stallet för som vanligt har jag en fullspäckad dag framför mej!!!!
ciao Jonna L
 

Hemma från stallet

Publicerat 2013-02-20 23:04:00 | i kategori Träning
1 kommentarer

 
Idag har jag(fia) hoppat linjer med hästarna. Jag hoppade 4 hinder med 6 galoppsrång mellan varje.
 
Hästarna kändes väldigt fina idag. 
 
Jag började med att skritta båda två länge. Sedan värmde jag dem på samma sätt. Jag red skänkelvikningar och ökade och minskade i traven. Båda svarade bra på det. Sedan red jag båda hästarna 4 varv i galopp i lätt sist framåt på fyrkants spåret. Efter det red jag lite övergångar från galopp till trav. 
 
Izno var väldigt avspänd och fin idag. Manne var lite tittig, men lyssnade ändå bra på mig efter att jag ridit en stund. 
 
När jag hoppade linjerna tänkte jag framåt, hästarna hade en hanterbar bjudning vilket gjorde att jag valde att rida 4 hinder och sedan pausa. Jag kände att jag bara kunde rulla på. Hääärlig känsla, Tänkte också att jag skulle vara låg med handen i linjerna och slappna av. Låta hindren komma till mig....
 
Jag valde att rida båda hästarna med vanligt tränsbett idag. Jag känner att jag "kommer åt hästen" i markarbetet lättare med vanligt tränsbett. Hade med mig ett pelham ifall jag ville byta. Men kände inte att det behövdes. 
 
Nu ska jag slappa ner i soffan efter en lååång dag! Ha det fint!
 
En Nöjd Fia idag!! Kram kram
 
Finns ju iofs en rad saker som jag måste jobba vidare på...Men för dagen har jag valt att ha kvar den nöjda känslan, eftersom jag var avslappnad när jag red och påverkade hästarna på ett bra sätt på grund av det!
 
 

dagen för mig!

Publicerat 2013-02-20 22:44:22 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Emma här vid datorn, kom nyss hem från stallet. åkte upp till ridhuset direkt efter skolan och filmade och kikade när Sofia red Izno och manne! fick även skritta av dem båda och trava lite på Izno! mycket fina hästar! 
Sen åkte vi till stallet och direkt när vi kom dit så red jag Licala på banan först! hon var verkligen super duper fin idag. Gjorde lite som vanligt att jag skrittade henne länge och la in lite halter osv. Sen travade jag henne och gjorde lite övergångar och halter. I slutet tog jag en galopp i båda varven. jätte nöjd över henne och hon lyssnade jätte bra på mig. 
Efter Licala red jag Locantus på banan, han var nog mer i luften än på marken och lyssnade inte på mig till en början för då var allt läskigt och han var tittig och spänd.
Lucky luke sprang som en galning i sin hage och de smittade av sig på Locantus så han började studsa och trippa. Sen kom det en bil på vägen och den bilen körde super fort och sladdade och Locantus blev rädd och ställde sig upp. Men inte alls mycket. Sen slappnade han av efter ett tag och jag kunde trava honom lite sen skrittade jag av honom för jag kände mig nöjd när han gick så bra tillslut och lyssnade på mig. Efter Locantus red jag Binis. Hon var väldigt spänd och rädd för allt hon med, men i slutet så slappnade hon av och blev fin. :)
 
slänger upp lite bilder som jag har tagit från New forest i England. I New Forest så går det Kor,hästar, grisar och åsnor helt lösa året om, finns även folk som bor där och mysiga kafeer, resturanger, pubar och små affärer. Det är som en jätte stor park/skog som är flera mil lång, verkligen hur stort som helst. folk som bor där har oftast häst och dem rider till pubar och binder upp hästen utanför och går in och dricker något sen rider dem hem igen. Det är riktigt häftigt! finns även turridningar där och jag var med och red westernridning runt i new forest och det var verkligen kul och annorlunda! :) 
 
 
 


 
 
 

Laddar med en koppe kaffe innan ridhuset..

Publicerat 2013-02-20 13:30:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Det ska bli så otroligt kul och roligt att åka med hästarna idag. Tänker vara noga med att ta den tiden som krävs för att rida igenom hästarna ordentligt! Hoppas på att pappa kan filma lite. Uppdatering kommer!
 
Ha de bra så länge! Kram Fia
 
 
 
 

Ordning i stallet

Publicerat 2013-02-20 08:34:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Igår hans det med lite pyssel i stallet. Det känns skönt efteråt när man har tagit sig tid till de saker som inte är de allra roligaste.
 
Jag är trots allt en vän av ordning. Hade jag hållt på med hästar på heltid hade ordningen varit på topp ALLTID!
(kolla in vad bonnig jag är...hihi)
 

I eftermiddag blir det ridhus! Längtar!! Kram Fia

Ändrade planer...

Publicerat 2013-02-19 17:43:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Hej hej Fia här!!
 
Ikväll kommer hästarna få vila. Jag kommer rida dem resten av veckan istället. Först som tidigare nämnt ridhus ons, tors(känner mig otroligt laddad)!! På fredag ska jag och Ida rida ut. Likaså lördag och söndag. Jag längtar grymt mycket till att Ida kommer hem!! Och vi ska verkligen trimma ordentligt ute och rida långt och  lite tuffare än vi gjort tidigare i år!!
 
Ha en härlig kväll nu!! Nu ska jag alldeles strax till stallet och mysa med djuren! Kramar Fia
 
Min fina lille Izno

Tisdag

Publicerat 2013-02-19 08:59:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

I eftermiddag ska jag (Jonna) rida ut en sväng och förhoppningsvis tillåter underlaget en ganska rejäl runda :)
Igår skrittade jag och Emma på banan ca 40 min.
Jag tränade på att flytta Fantasia och att få henne lydig för mina hjälper.
Efter de var ja ganska nöjd och blöt!!!

När jag kom hem så var det bara att byta om och sen ville nästa djur ha sin motion, våran hund Nova!

Ha en bra dag! Kram Jonna

 

 

Veckan som kommer

Publicerat 2013-02-19 07:00:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Denna veckan kommer jag att rida i ridhuset onsdag och torsdag. Jag(Fia) tänker rida som jag tidigare nämnt evighetsbana och värma upp med serier. Detta är alltså övningar som kan vara rätt kämpiga för mina hästar så här tidigt på säsongen. 

 
Idag har jag ytterligare en lång arbetsdag framför mig och kommer därför rida i spåret ikväll. Jag kommer hålla mig på fyrkanten och fokusera på motionsridning. Jag kommer att galoppera hästarna en hel del och stå i lätt sits.
 
På fredag och i helgen kommer jag att rida ut. Vi har lite annat hemma(flyttstäd, renovering, vanlig städning mm) för oss förutom hästarna. 
 
Snart åker Mighty iväg på inridning, då kommer Perra in från lösdriften och inridningen påbörjas(jippi)! 
 
Ha en mysig dag alla!! Kramar Fia
 
Izno
 
 

Äntligen!!!

Publicerat 2013-02-18 21:35:11 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Nu har vi anmält till årets första tävling! Det känns verkligen i tävlingsmänniskan att det är dags att ge sig ut snart!! Tjohoooo!!
 
 
 

Binis

Publicerat 2013-02-18 20:39:56 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Licala och Locantus fick vila idag, så jag red binis med Jonna. Skrittade runt stallet och sen red vi en stund på banan. Hon var verkligen en liten fjant när vi red runt stallet, allt var lite läskigt. Sen på banan gjorde jag lite skänkelvikningar och öppna i skritt med henne och det gick bra, sedan avslutade jag med att bara trava runt på spåret nått varv helt kravlöst båda varven sen skrittade jag av henne och gick in med en blöt och snöig häst likaså jag såg ut som en snöman! hihi :)
ha det bra! / Emma
 
Gamla bilder på mig och Valle! 
Valle är en ardenner som jag red lite då och då, jag körde även remmarlag med honom! Världens goaste och snällaste häst! 
 
 
 

Hur hinner du?

Publicerat 2013-02-18 16:36:43 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Det är en fråga som  jag, Fia får med jämna mellanrum. Både av häst och ickehäst-folk. Jo förstår ni, jag pusslar. Många gånger åker jag upp till stallet innan jag börjar mitt jobb(oftast då jag börjar 8 och 9). Då kan jag fodra,släppa ut, mocka hos mina hästar, väga foder och göra foderhinkar. Efter jobbet åker jag upp till stallet och rider. Många gånger är jag hemma senare än 22 på kvällen, särskilt nu vintertid å jag åker till ridhuset en del.
 
När jag bodde själv(för ca ett år sedan) bodde jag i min lägenhet i 1,5 år innan jag kopplade in min tv....då förstår ni hur jag prioriterar. Det finns ju givetvis de dagar jag låter hästarna vila och kommer hem tidigare, men allt handlar om planering och ofta om att hålla ett rätt högt tempo.
 
Hade jag haft en häst hade jag förmodligen tillbringat lika mycket tid. Då hade jag förmodligen lagt mer tid på att ha en "pluttfri" box och haft mer välputsade grejer till  vardags!
 
Ha en fin kväll alla!!! KRAMAR Fia
 
Bild 1(ida i falsterbo, härliga minnen) bild 2 mighty heart
 
 

Hästar till salu....

Publicerat 2013-02-18 13:07:20 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 I vårt stall har vi två hästar som är till salu men som dock inte annonseras. Det är Charmör och Licala (två fantastiskt fina hästar). Sen vill jag också förmedla att mina två andra  hästar också är till salu till rätt pris.Finns intresse maila mig. sofia_berglund81@hotmail.com.
 
 
 

Varför är inte jag (Ida) i stallet nu då?!

Publicerat 2013-02-18 10:13:00 | i kategori
0 kommentarer

Konstigt inlägg från Idas mobil...hjälper henne och skriver kort att hon är på kurs hela veckanoch är tacksam för alla som ställer up på henne.

 

Närmst ser ni perras pappa, sedan binis, locantus och sylvester...Kram kram

Jobb hela dagen..

Publicerat 2013-02-18 08:00:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Som sagt, för min(fias) del lär det blir lugnt på hästfronten! Tur att man har bra folk som hjälper en när man absolut inte kan.
 
Ha en bra dag! Kram F
 
Izno

fina hästar

Publicerat 2013-02-17 20:26:26 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag emma har vart i stallet idag igen. Det blir mycket ridning nu vilket är kul och jag känner att det är bra för då utvecklas man mer när man rider olika hästar än att rida på ridskola en dag i veckan. 
Först när jag kom till stallet så packade jag all hö åt alla hästar sen så tog jag in Locantus och gjorde i ordning honom. Red honom på banan idag igen för jag hade ingen att rida ut med. Locantus var som en dröm att rida idag, väldigt lugn och lyssnade bra på mig och han gick i en fin form! Jag skrittade honom ganska länge och gjorde lite halter sedan travade jag honom och gjorde lite övergångar. Jag avslutade med att galoppera honom nått varv sedan skrittade jag av honom. Super nöjd över honom idag så fin var han! 
Efter det mockade jag lite granna sen tog jag o sofia in hästarna och sen red jag Licala tillsammans med Jonna och Fanny. Licala gick jätte bra och var väldigt pigg och framåt och lyssnade jätte bra. vi red mot dalskog och vände, både travade och galopperade och hon tyckte de var jätte kul! hihi så hon bockade en gång i galoppen påväg hem. söt hästen! 
Efter det så red jag Binis på banan, skrittade bara och gjorde lite halter här o var så hon lyssnade på mig och det gick jätte bra. Hon var lite spänd men det gick bättre idag än igår.
Imorgon har jag alla hästarna igen men någon häst får nog vila! tror Licala får vila för hon har gått jätte bra i helgen. 
Men det får vi se imorgon har en del saker att göra imorgon så får se hur mycket jag hinner! 

Det är bara till att fortsätta.....

Publicerat 2013-02-17 16:55:37 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

kämpa på! Idag blev det på grund av väglaget endast 3 hästar ridna, det skulle ju varit 4!
 
Izno var överladdad idag. Svårigheterna som kommer med det är att rytmen försvinner och att jag "letar lägena" alldeles för mycket. Izno vill gärna slänga sig iväg mot hindren och backar inte av någonting alls...i alla fall inte i början på hoppningen.
 
Jag började med att hoppade fram på ett litet räcke, han kändes väldigt fin och mjuk i kroppen. Efter att ha hoppat honom på det värmde vi upp på en oxer på böjt spår med bom framför och bakom. Detta gör vi för att se att han håller en bra galopp i svängen och att jag har honom rund för min inner skänkel och inramad med ytterhjälperna.
Denna övningen klarade Izno galant.
 
Efter det red jag honom på en linje där det var 4 galoppsprång emellan räcke och kryssoxer. Detta blev lite jobbigt för oss, han blev väldigt laddad, bjöd för mycket på första hindret därmed blev det tight för honom med 4 galoppsprång i linjen. Izno mäter 159cm i manke men har en väldigt stor galopp, vilket är bra för det mesta.Men blir lite kämpigt när han suger för hårt mot hindren. Vi hoppade linjen 6 gånger. De två sista gångerna kändes han lugn och reglerbar. Så här med facit i hand skulle jag hoppat honom lite till när han väl coolat ner sig. Och det är därför jag alltid är noga med att lägga ner den tiden som krävs för dagen(var dock tvungen att anpassa mig efter min chaufför idag).
 
Han hade inte den där riktigt fina kvaliten på sin språngkurva som han brukar, det beror på att han har bråttom(tycker det är såååå kuuuul). Ju mer han kommer hoppa nu i vår, desto bättre kommer den att bli.
 
SÅ, nästa gång jobbar vi vidare med lite mer serier först och sedan avslutar vi med en evighetsbana då han får gå många språng på raken och lära sig att coola ner, samtidigt som jag får hitta rytmen och bli mer avspänd.
 
Manne skötte sig fint, lite mer spänd än vanligt. Vi behöver arbeta mer med hans yttersida i vänster varv, Det märktes tydligt att han inte var med mig de två första sprången då han landade vid sidan av landningsbommen(på oxern med bom framför och bakom). Då la jag på mer ytterskänkel och ledde  med innertygel och då fungerade det super!!
 
Jag red också en 13 årig dressyrvalack. RIKTIGT KUL var det!! Vi hoppade lite småhinder och efter en stund fick ägaren hoppa upp och det gick hur bra som helst! Jag tycker att det är roligt att rida andras hästar eftersom man själv inte speglat dem med sin egna ridning. Jag gillar att "känna hästen" i början. Denna hästen är så härligt stabil och lugn också vilket jag inte är van vid iom att mina "unga" hästar som är 11 och 7 ALLTID är på ladden.
 
Hade tänkt att åka till ridhuset imorgon också, men inser att jag har arbete från 8:30-20. Så imorgon blir till att leda hästarna i spåret!
 
Ha det toppen alla! Kramar Fia
 
Izno
 
Manne

Listan är lång idag...

Publicerat 2013-02-17 06:30:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Godmorgon kära vänner! 
 
Jag ska ut och gå en promenad med bästisen Zeth. Efter det blir det en sväng till gymmet, äta frulle med sambon och laga mat. Ska vara i stallet runt 10 tiden...så jag börjar med ett högt tempo redan nu!
 
Kl 11 ska jag rida Charmör och kl 13 en annan pålle och mellan dem två tänkte jag rida Izno eller Manne.Vet inte riktigt hur jag ska få till det. Förmodligen blir det alla 4 hästar på raken..
 
Tur är att Emma kommer idag, hon kommer dock inte förrän på eftermiddagen men det gör inget. Uppskattar lite trevligt sällskap i stallet.
 
Ha en bra dag!! Kram kram Fia
 
Izno
 
 
 

Licala, Locantus och Binis.

Publicerat 2013-02-16 19:28:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag emma vart i stallet, har ridit Licala, Locantus och Binis på banan! 
Licala var jätte fin, hon accepterar bettet mer och mer nu. Jag gjorde mycket halter och övergångar oså. Både Travade och galopperade med henne och hon skötte sig super. Hon är underbar den lille hästen.
Locantus var väldigt pigg men väldigt fin han också! gjorde samma sak där la in lite halter och övergångar i trav o skritt. Jag känner att jag har kommit på han lite mer nu och det går bättre och bättre för varje gång jag sitter på honom så det är super kul! :)
Binis var väldigt spänd och kollade på allt annat runtomkring. så jag gjorde mycket halter, övergångar och tempoväxlingar i trav för att få med henne. och i slutet blev hon hyffsat fin! 
 
här är en film på när jag rider binis för ett tag sen.
http://www.youtube.com/watch?v=esq6GmJNq44
 
 
 
 
 
 

körig dag imorgon!

Publicerat 2013-02-16 18:48:41 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Imorgon ska jag(fia) rida fyra hästar och hantera en femte... Alla fyra hästar som ska ridas ska trimmas i ridhuset. Mer om detta under dagen imorgon. Kramar Fia
 

Charmör

Publicerat 2013-02-16 13:29:11 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Jag(Fia) har skrivit en del om Charmör. Och mång av er undrar säkert varför Charmör inte står med i fliken våra hästar. Charmör är allstå inte min häst. Jag har fått förtroendet att rida honom åt hans ägare och uppfödare. Tanken är att Charmör ska säljas eftersom hans ägare gillar skogsridning och Charmör "är för fin" för att bara ridas i skogen. Charmör är en valack efter hingsten Hamilton (irco-mena, cortez) mamman är efter Acapulco Gold. Han har en riktigt fin svensk hoppstam. 
 
Bara för att en häst är hoppstammad betyder inte det att den kan hoppa. Charmör KAN VERKLIGEN DET! Han har en god hinderförmåga. Man märker det tydligt när man rider på hindren då han gärna tar tag i hindret och läget kommer av sig självt(lite lik Manne den gången). 
 
Han är ca 170cm, känns dock inte stor att rida och när han är avspänd upplever jag honom väldigt lätt att reglera. Han är mycket snäll, hans ägare har ridit honom i skogen två dagar i veckan i vinter(själv). INGA PROBLEM! 
 
Han är född på midsommarafton så rent tekniskt är han inte 5 utan 4 och 1/2. Detta är en häst med en fin framtid för den som kan matcha honom rätt! Jag TROR VERKLIGEN PÅ DENNA HÄST! 
 
Hans ägare har ingen brådska att sälja, hon gillar att följa hans utveckling. Dyker det upp en lämplig köpare så blir han ju såld givetvis. Ägaren vill att han ska bli en hopphäst och få ett fint hem. bilder och filmer finns på charmör om du kollar tidigare inlägg!
 
Är du intresserad, hör av dig till mig. sofia_berglund81@hotmail.com.
 
Det kan ju hända att man får nys om andra fina hästar, så letar du så har du inget att förlora genom att maila oss!
 
Ha en toppendag!!! KRAMAR Fia 
 
ps. sist jag red Charmör hade jag ett påklistrat smile hela kvällen, han är så rolig att rida ds
Zeth plutt =)
 
 

Fullspäckad lördag....

Publicerat 2013-02-16 07:30:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 
Händer väl egentligen inget speciellt idag i stallet. Ska rida ut hästarna ordentligt. Emma kommer på eftermiddagen och rider Idas hästar och då passar jag(Fia) på och rider ut med henne. Jag ska greja lite med Perra (pour lamour). Det ska bli mysigt...sen efter det ska jag hem och renovera!! Fullt upp med andra ord, I morgon åker vi till ridhuset, Ha det toppen! Vi hörs. Kram F
Zeth
 
 
Perra i somras

Vad motiverar dig när du behöver göra det som är mindre kul?

Publicerat 2013-02-15 20:29:39 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Utvärdering av ridpasset i ridhuset igår....

Publicerat 2013-02-15 13:00:32 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

 
Ibland kan man ha entanke kring hur man vill ha det men sedan få en bekräftelse på att man borde göra på ett annat sätt. Jag skrev ju igår att jag tänkte rida med vanligt tränsbett då jag enbart skulle hoppa på cavaletti och jag räknar inte det som hoppning.
 
Det fungerade väldigt bra med Manne. Anledningen till att han egentligen har pelhamstång när jag hoppar är att han blir alldeles för TAGGAD på tävling och även ibland när vi hoppar hemma. Han brallar, stökar, blir möteskygg, bockar...han gör allt bus (han är inte dum utan bara laddad). Så fort Manne får på sig pelhammet är det som om han tänker:
 
OK BÄST ATT SKÄRPA SIG, NU ÄR DET SERIOUS SHIT! Han blir väldigt lätt att rama in och jag fastnar inte i förhållningarna på honom och det gör honom mer nöjd! Hemma trimmar jag på vanligt tredelat och har alltid remont nosgrimma på honom(detsamma på Izno). Han är mycket fin på det och jag tycker om att rida på tredelat.
 
Sen kommer vi till Izno. Han har pelham eftersom han tar för mycket "egna initsiativ" mot hindren. När jag förhåller gapar han och skakar lite på huvudet och fortsätter som vanligt(inte alltid obs..). Samtidigt hoppar han inte över små cavaletti lite lätt och smidigt som Manne gör just nu, utan han ska BRALLA, BOCKA, SLÄNGA MED HUVUDET och gärna HOPPA ALLDELES FÖR STORT över plutt hindren.
 
Detta är ett problem för mig, jag blir spänd (dock inte fast i handen)...men änså spänd i kroppen och i och med att jag vet att han blir brallig och jobbig så dämpar jag bort hans galopp och allt blir helt plötsligt svårt och inte så där okomplicerat som jag vill att det ska kännas.
 
Izno är som "smör" i munnen, härlig att rida och lyssnar fint i markarbetet..han blir nästan lite mer stum i munnen av pelhammet, men han "ligger på det ärligt och stadigt" och jag känner att jag vägar sätta press med benen och få en bra galopp. Därför kommer jag ett tag framöver ha pelham även när jag rider små cavaletti hinder. För att undika spänning hos mig. Det är ju trots allt ett av de målen jag har att sträva mot i år. Att vara avspänd och lugn i sinnet på tävling!
 
KRAM ALLA!!  Vi hörs!! // Fia
 
 
 

Mysmorgon i stallet

Publicerat 2013-02-15 09:19:39 | i kategori
0 kommentarer

Ska skritta hästarna tillsammans med Fia <3 Fias hästar gick i ridhuset igår så de skall bara motionera bort slaggprodukterna, o mina kan gå lugnt i och med att vi kommer ha en senare tävlingsstart :)

Nu sitter jag och dricker kaffe med Jonna S, mamma & pappa❤❤❤ skall bege mig ut strax, jobbar hela helgen.

Här kommer ett par bilder på mina egna uppfödningar ❤❤

Fina hästar idag i ridhuset...

Publicerat 2013-02-14 23:11:39 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har en hel del att tänka på efter detta passet... får ändra mitt sätt att tänka med Izno och betsel för att kunna nå mitt mål...mer om det imorgon.... Träffade en tjej i ridhuset som gav oss positiv respons på bloggen! SÅ KUL!!! Det lever vi på ett tag! Här kommer några filmer från kvällen! Kram Fia
 
 

Info om Anita...

Publicerat 2013-02-14 19:53:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har tagit detta från hennes hemsida, hoppas ni förstår engelska =). Hihi.....
 

Om Anita Sande

ANITA SANDE born 1971 in Bergen/Norway ,is a dedicated,hard working sports woman with potential to reach to the top.She learn to ride when she was five,she won the norwegian Championship as Young rider and she recived silver and bronze in Nordic Championship both as Junior and Young rider.She has represented the norwegian National Team both as junior,Young rider and now as senior rider.she has participated in the European championschip three times.She worked hard and dedicated as a professional show jumper for many years an she has become one of Norways best riders.she has competed on an international level for more than a decade.she has a long list of merits and has succeeded in the sport where men and woman compete on equal terms.1st place  int Grand Prix  Abano terme"Italy"1st place int Grand Prix  Paris"France,La Corneue" 6 th Place Hamburg Derby"Germany"! 1st Place Oldenburger championat"Germany" 2nd place Hannover -Championat"Germany .2nd place GP Harsefeldt"Germany" 1th place Breeders championchip ,Many times placed in Zangerseide VM young horses, with different horses.and more.....

ANITA SANDE has many othe qualities.She is a person who cares for people around her and she shows mutch empaty in her work with the horses.She is very vital and charismatic,and she loves her work.she is a team player,She is courageos and also know how to keep her head cold when it counts and  to give her best in order to get good results.She is a exelent role model.

For nine years she was employed by Paul Schockemøhle in Competition yard in Muhlen,Oldenburg,Germany.The competition yard is recognize as one of the best,worldwide.while working there she trained young horses up to GP level ,she showed the horses at international competition,at auctions(AOS,PSI),stallion  Selections,World Championsship for young horses and at the German championschip.She participated in the German Championships 5 times3rd place as best result.While working at this competition yard she was trained by Paul Schockemøhle and Josef klapphake.she also trained costumer,among them are Joy and Jasmin Cheen(from Taiwan) whom she trained from 2002-2006,in Germany and in Taiwan,Joy and Jasmin were both placed in AsianGames.

Anita Sande had her training stable outside Sweden  /Stockholm in Mai 2008 untill end 2011 where she successfuly trained and compeet.Year 2012 Anita desided to move to  Italy for training horses and riders... Anita welcome everybody to Italy"ROMA".............SEE YOU...

 

Innan vi far till ridhuset blir det lite kaffepaus...

Publicerat 2013-02-14 16:32:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

har varit i stallet och mockat och fixat.Hästarna har fått insläppshö och står och mumsar nöjt.
 
Idag ska jag(Fia) rida på små cavalettihinder. Izno ska ridas på gouge och vanligt tredelat tränsbett idag. Manne ska också ridas med vanligt tredelat tränsbett (funderar på att prova gouge även på Manne...eventuellt). Jag har pelham på båda hästarna när jag hoppar. Men dessa små hinder ser jag inte som hoppning på det sättet att jag behöver slänga på pelhammet.
 
Målet är att få hästarna riktigt genomridna idag, de har ju varit igång ett tag nu och jag känner att man kan börja lägga mer press på dem nu för att förbereda dem på bästa sätt inför alla tävlingar som de ska vara med på detta året.
 
Ha en bra kväll! Vi hörs! Kram F
 
Izno
 
Fick önskemål om att skriva om våra hundar..här kommer en bild på min bästa vän, Zeth. Jack russel på snart 7 år.
 
 

God morgon!

Publicerat 2013-02-14 07:28:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag ska Fantasia få vila då jag (Jonna) jobbar till kl 6 med de små barnen på dagis, de ska bli så mysigt!
Så när ja har slutat åker jag bara upp och mockar och fixar, sen ska jag hem och mysa med min sambo :)

Som ni vet så var vi alla och hopptränade lite i söndags och Fantasia kändes väldigt fin!
Under uppvärmningen la jag fokus på att både länga och korta henne i alla gångarterna för att förbereda henne på sin hoppuppgift.
Började med de korta avståndet vilket hon har lite svårt för då hon gärna vill dra i väg och hoppa av stort, vi fick kämpa lite då hon tog ett galoppsprång på mitten hindret två gånger innan hon gick som en klocka :)

De längre avstånden var inga problem för Fantasia då hon som sagt gillar att hoppa av stort, problemet här kan vara att det blir lite flackt när det är så pass lågt.
Det finns alltid något att öva på!

Här kommer en bild från helgen :)

Nu ska jag göra mig i ordning!
Ha en bra dag, kram Jonna

Tankar kring ridpasset med Charmör igår

Publicerat 2013-02-14 07:00:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Det enda som jag känner att Charmör behöver bli bättre på just nu är att han behöver bli mer fram för skänkeln., så smånigom lära sig att flytta undan min skänkel också men känner ingen brådska med det, Han behöver liksom alla mina hästar bli kvickare, men det kommer med tiden. 
 
Utöver det behöver jag enbart tänka på att stärka honom. Igår i ridhuset tränade vi på cavalettibommar i trav och hoppade ett kryss några gånger. Vi tränade på galoppfattningar och avsaktningar. Både fattningarna och avsaktningarna gjorde han på ett mycket bra sätt! Jag upplever att han är en häst som verkligen försöker göra sitt bästa hela tiden! Ett tydligt exempel på att han lyssnar bra är att när vi rider små tempoväxlingar i traven är han med mig hela tiden.
 
Det ska bli roligt att få följa Charmör i hans utveckling och det absolut roligaste med honom är att man får en härlig hinderkänlsa med honom.
 
Vi behöver sträva efter att arbeta i en lägre form. precis som Izno spänner han överlinjen när han blir lite tittig. Tycker dock att det är bra med en högrest häst när den har den storleken som Charmör har. 
 
Vi kommer arbeta oss framåt i en varsam takt, Charmör växer fortfarande och vi vill ju vara rädda om honom.
Men som jag tidigare skrivit, det är ett sant nöje att rida honom, han är en häst som jag VERKLIGEN TROR PÅ!
 
Som ni ser ovan så tänker jag på att inte sitta ner på honom hela tiden, det är också lättare tycker jag att fokusera framåt när man står upp i sadeln.
 
 
 
 
Ikväll blir det ridhuset med Izno och Manne, ska bli superkul!! har lite roliga bomövningar som jag tänker använda mig av!
 
Kram kram Fia
 
 

Resfeber!!!!!!

Publicerat 2013-02-13 23:27:01 | i kategori
0 kommentarer

Det är något jag ( Sandra) har!! Nu är det inte långt kvar tills jag och min sambo Sven åker till Egypten! Imorgon 10.10 lyfter planet mot varmare breddgrader.. Ååh vad jag längtar! Dock hästnörd som man är så vet jag att rastlösheten efter att få rida och vara i stallet kommer komma efter bara ett par dagar!! Tur man har de bästa tjejerna i stallet som hjälper mig med Binis, så hon kommer ha det toppen!!

När jag kommer hem växlar vi upp och laddar inför Anita Sande träningen, de ska verkligen bli så roligt och givande!!!!!!!!! Anita är helt klart den bästa tränaren jag ridit för!

Nähe nu ska jag återgå till packning!! Hehe sent ute som vanligt ;)
Ha en fantastisk vecka för de ska jag ha! Ska försöka slänga in ett direkt inlägg från pyramidernas land! Om inte , så håller de andra tjejerna ställning när jag är iväg!
Kram Sandra
(Bilden är på Raffe och Don Vito)

Rallyridning i snön =)

Publicerat 2013-02-13 22:58:51 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag (Ida) ridit ut med bästa syster Fia. Vi har ridit alla hästarna i snön och som jag tidigare har skrivit har vi tränat på övergångar och idag var det optimalt med tanke på hur pigga och glada våra hästar var idag.
 


 
Ovan... en typisk tävlingsgrej, att vara bäst på framhoppningen ;)
 
 
 
Ha en go kväll alla
 
//Ida

Jag är kär......

Publicerat 2013-02-13 20:24:52 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har precis kommit tillbaka till stallet efter att ridit Charmör. Han är så fin. Jag känner att det finns stor potensial i honom! Mer om passet och fimer kommer imorgon! Kram F
 
 
Har ju precis använt bilden...men tycker han e så fin så jag använder den igen. Här är Charmör 3 år.

Licala & Locantus

Publicerat 2013-02-13 15:07:52 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 Skall få sig två rejäla uteritter idag, under ridturerna idag har jag  (Ida) tänkt att träna på övergångar. Övergångar är väldigt bra att träna (tycker jag) , det är styrketräning och lydnad i ett =) Och det är något som mina hästar behöver jobba med. Locantus för att han är en stor häst som ibland kan bli lite stark och lång, medans Licala behöver styrkasamt acceptera bettet,vilket hon gör mer och mer.
Fia & Izno
 

Licala då, hon är jag väldigt förtjust i, på bara några veckor har hon visat vilken liten pärla hon är! Hon utvecklas i en rasande fart och jag som trodde vi skulle få slita ihjäl oss på kommande Anita träning inser nu att jag kommer få sitta på träningarna med ett leende på läpparna=D Två ggr har hon fått gå i ridhuset och hon går redan i form i allla gångarter, lyssnar på fattningar och tar till sig bettet och skänkeln mer & mer. På teamträningen började vi känna lite på sidvärtes rörelser och hon förstår snabbt. För er som inte vet, skadade Licala sig när hon var fyra år (hon är nu tio år) och har sedan dess fått föl, därav är hon inte mkt utbildad,men känns mer framme än vad jag trodde!! =)
 
Nu ska jag ut och rida!!
 
Ha en bra dag!!
 
Kraam Ida

Mellanlandar hemma för renovering, fika och uppladdning för dagen

Publicerat 2013-02-13 14:03:00 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Det värker i mina(Fias) händer efter all renovering som vi hållt på med i två dagar nu. Hållt på och skrapat lager efter lager med tapeter med spackelspade. Jag har varit uppe sen 5:00 idag, känner mig helt otroligt MÖR!
 
Tänkte fylla på med motivation inför dagen, tänkte en kopp kaffe framför WC i Bordeaux. Tänker låtsas att jag är Edwina Alexander-Tops. Behöver nämligen lära mig att trycka ner "röva" sadeln bättre/rida med säte och det är hon bra på!!!
 
Ha det fint!!! Kramelikram Fia
 
(gammal bild från globen).
 
 

En häst i ridhuset idag då....

Publicerat 2013-02-13 11:40:47 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

för min, Fias del iallafall! Charmör får det bli! Hur jag ska träna har jag inte funderat på så mycket ännu, men det lutar åt att jag ska rida på cavaletti bommar. Är han avspänd idag ska jag rida i lätt sits på honom...Jag hoppas på att få rida denna lilla stjärna på hinder i helgen. Vi får se vad tiden räcker till. 
 
Kram F
 
 
visst är han fin!!!! Gulle!!!

Godmorgon!

Publicerat 2013-02-13 07:00:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag blir en härlig dag med uteritt. Hoppas på bra underlag, vi behöver verkligen galoppera "ut" hästarna ordentligt. Det är bra för dem att vidja lungorna och verkligen arbeta med hjärtat för att bättra konditionen. Det är ju så att om hästen har mycket muskler (som kräver syre) och med mycket muskler ingen kondition kommer syran fort när man ska hoppa bana. Det är oftast då nedslagen kommer, eller att hästen tappar bjudning(eller rusar) i slutet av banan.
 
Läste en gång i ridsport om Niklas Lidbäck(framstående ryttare i fälttävlan) att galopp i uppförsbacke ger MYCKET mer än att bara galoppera på plan yta. Att galoppera i en frisk arbetsgalopp ute ger också mycket(inte bara den snabba galoppen).
 
Det som också är viktigt är ju att hästen får ha KUL! En glad häst presterar bättre! Precis som vi!! Eller hur! 
 
KRAMAR Fia
 
 

                                                            Ida på härlig uteritt!

Är utförligare inlägg över passen...

Publicerat 2013-02-12 08:40:32 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

något som ni vill läsa om? Jag tänker att vi kanske ritar upp hur bommarna ligger, tar med avstånd osv? Vill ju bjuda på så mycket som möjligt för att inspirera! Kram från oss

Ibland blir man överraskad....bjuder på detta!!

Publicerat 2013-02-12 08:00:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Izno blev rädd för något, tror det var lite snö som kanade av tältet! Han är rätt snabb i reaktionen,,,
 
 
Ja det är inte alltid en dans på rosor ;)
 
 

Idag får mina hästar vila...

Publicerat 2013-02-12 07:15:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

men imorgon, då får Izno och Manne ridas ut ordentligt. 
 
Har tänkt mig att åka iväg till ridhuset på torsdag. I helgen lär det bli en sväng till ridhuset också. Tänker arbeta hästarna på olika Cavaletti övningar på torsdag, på söndag blir det lite gymnastik. Vad jag ska göra har jag inte riktigt bestämt än. 
 
För er som läst bloggen innan så vet ni att mina (Fias) planer kan ändras, man ska ju anpassa sig så att allt funkar bra..jobb, familj och vår renovering som vi håller på med. Är dock väldigt noga med att inte prioritera bort hästarna utan istället få tiden att gå ihop på annat sätt.
 
Det jag kommer tänka på denna veckan är att jag verkligen kommer lägga god tid på hästarna i ridhuset. Tänker inte åka iväg och stressa, är dock noga med att sluta när det känns bra så man inte sitter och maler! 
 
Jaha, känns som jag suttit och skrivirt ett inlägg om ingenting, hihi... Ha en fin dag! Vi hörs! KRAM fia
 
 

Härliga fyrbenta vänner!

Publicerat 2013-02-11 22:51:07 | i kategori
0 kommentarer

Tänkte jag (Sandra) skulle berätta lite om ridhusvistelsen igår. Jag är mycket nöjd med mig själv, Binis och framförallt mina stallkamrater!!!!!!!!!
Som Fia har skrivit i tidigare inlägg övade vi först på lite kortare avstånd för att sedan avsluta med lite längre. Min uppvärmning gick ut på mycket tempoväxlingar för att känna att jag hade henne med mig och att gas å broms funkade ordentligt. Gjorde även lite sidförande övningar i alla gångarter för att få henne riktigt på bakbenen. Redan under uppvärmningen hade jag en härlig känsla, sån där känsla som man kan få då man känner att hela världen är med än och att man aldrig vill sluta. Det är vid sådana här tillfällen man förstår varför man håller på med de fyrbenta vännerna i ur och skur!!!! När vi började hoppa blev Binis taggad men jag kände ändå att hon lyssnade bra! De fyra räckerna med lite kortare avstånd gick susen. Oxrarna med de lite längre avstånden fick vi kämpa lite med. Det är de längre avstånden som vi behöver jobba lite extra med utan att de ska kännas flängigt. Men de sista gångerna i båda varven kändes riktigt bra. Men detta är definitivt en övning som kommer hoppas fler gånger!

Idag var jag och Binis ute och gick en sväng. Brukar alltid göra någon slags aktivering dagen efter ett hårt pass. Vill inte att hästarna ska stå helt. Det är bra för dem att röra på sig å få ur sig alla slagprodukter de samlat på sig under träningen.

Imorgon ska jag och Ida ha en heldag <3 hon ska fixa mitt hår och göra mina naglar fina, för på torsdag smäller det! Då åker jag och min älskade sambo till Egypten <3 <3 under tiden vi är där kommer bästa Emma hjälpa mig med Binis! Taaack Emma, du är verkligen en riktig klippa!!!!!! <3

Nehä nu ska jag och min älskling kolla på lite film! Ha de bäst!
Kram Sandra

Lucky Luke

Publicerat 2013-02-11 19:49:00 | i kategori
0 kommentarer

Lucky luke är en välstammad äkta shettis i sina bästa år(20). Han kom till stall vip win´s i Januari. Lucky åkte då transport för första gången i sitt liv! INGA PROBLEM...precis som allt annat när det gäller honom. Med honom kan man köra både vagn och åka skidor. Och han är supersnäll!! Och vi alla är slående överens, HAN ÄR SÖTASTE PONNYN VI VET!! 
 
 

Bildbomb!

Publicerat 2013-02-11 19:48:35 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

©Emma Eklöf

 

Hoppning med Licala & Locantus

Publicerat 2013-02-11 18:51:53 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Igår hoppade jag Licala och Locantus, det gick väldigt bra. Licala var dagens skräll, efter 6 år av vilavisade hon prov på mycket hopp. Vi tog bara fyra språng, men hon har inte varit igång sålänge ännu och jag vill ta det lite hakkuna mattata med henne.
 
 
Locantus känns väldigt bra, han har verkligen hittat formen och känns luftig och fin. Båda är mjuka att rida men väldigt olika,Locantus med ett enormt steg,medans Licala bara "duttar" fram hihi. Kul också är att känna att vår hästtjej Emma gör ett fint jobb medmina hästar när jag är borta påjobb.Emma har en väldigt mjuk hand och det gillar jag skarpt
 
//Ida

Tankar kring Vip Win´s Mighty Heart 11/2

Publicerat 2013-02-11 18:30:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag (Ida)myst med Mighty, han är en riktigt gosig häst som älskar när man pysslar med honom. Mighty är fyra år och han skall ridas in igen.Med det menade jag att Mighty har varit riden på en gång, han fick ställa upp som visningshäst när Eamon Hickey skulle rida in en treåring på en kväll. Efter 40min satt Eamon på Mighty och galopperade (häftigt!!). Anledningen till att jag inte har ridit på Mighty efter det är att han har varit hingst tills nu i Oktober. Med hingsthormonerna kan det bli onödiga situationer, därför har jag valt att vänta tills nu(Mighty är valack nu).  Om han utvecklas och är mogen för det så skall jag rida kvalitén med honom =D Det viktigaste är att inte stressa, utan är han inte redo så ställer jag inte upp helt enkelt. Mighty skall tycka att det är kul att hoppa och jag är väldigt rädd om honom (och om mina andra också förstås).
Bilden ovan är när Eamon "rider in Mighty" förra året.
 
 
Nedan är film ( ganska dålig kvalité på filmen) där Eamon rider på Mighty,observera att detta är andra gången Mighty är i ett ridhus och första gången med sadel samt andra gången med träns. Eamons kommentar om Mighty efteråt var -Om alla hästar var som din, så skulle jag vara arbetslös!!!.........
 
 
Ha en goer kväll// Ida
 
 

Assa in en bättre prestation....

Publicerat 2013-02-11 16:40:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag(Fia) var iväg och åkte skridskor i Jönköping förra året. Stannade till och tittade lite på när HV71 hade träning(A-laget). De stod i ett led, den förste åkte fram och sköt skott i mål, oavsett om han lyckades med det eller inte höjde alla armarna och hejjade på denne potensielle målskytt...och så höll de på. Antar att de assade in den goda känslan av att lyckas in i huvudet(i hjärnans amygdala för att vara mer exakt).  
 
Jag har en speciell känsla som jag minns ...det var när Izno debuterade 130cm, jag kom mot en stor oxer, hinder nummer 7 och redan 7-8 galoppsprång innan kände jag hur Izno DUNDRADE fram under mig, det var så COOLT!!! Det tänker jag på när jag vill ha en bra känsla när jag ska in på hoppbanan!! 
 
Nåt att tänka på =)!!
 
Kram Fia
 
Izno & Fia i Glommen

Filmer från hoppningen igår

Publicerat 2013-02-11 14:26:57 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 
Här är som sagt några filmer.. Hur det kändes och vad de andra tjejerna(Fia vid datorn) tänkte kring passet får de skriva. Tänkte bara skriva att vi hoppade ytterligare två fina hästar som vi inte fick med på film. Jag hoppade unghästen Charmör och Ida hoppade vårt avelsto Licala. Licala visade på mycket fin teknik. Synd vi inte fick med hennes språng, hon har verkligen utvecklings potensial. Charmör hoppade också väldigt fint. han var för dagen lite spänd. Inte konstigt med tanke på alla hästar, hinder och människor som var i ridhuset.

Idag ska hästarna ledas. Emma kommer till stallet, hoppas att hon får till några fina bilder. 
 
Ha en fin dag! Vi hörs! Kram fia

Hopp premiären stall vip win´s

Publicerat 2013-02-11 08:00:00 | i kategori Träning
1 kommentarer

Vi hade en riktigt härlig dag igår. Alla hästarna hade sin första hopp träning för året. Alla i stallet samlades i Hakarp vid 10 snåret. Därefter åkte vi tillsammans till ridhuset och byggde hinder. Vi hade en väldans tur som fick hjälp av min (fias) pappa kalle med flera! 
 
vi hoppade serier där hästarna fick tänka till, bli kvicka och fram för skänkeln. Först 4 räcken med två tighta galoppsprång mellan varje, sedan 3 oxrar med 3 galoppsprång framåt.
 
Jag tänker skriva hur jag tyckte mina hästar kändes. 
 
Izno
 
Han kändes väldigt fin. Han lyssnade på mig både när jag förhöll och när jag drev. Det jag behöver arbeta vidare med är att få honom mer eftergiven i galoppen och att jag själv ska försöka ha en jämn och låg hand innan hindren även när Izno "tar tag" ordentligt i hindren.
 
Manne
 
Han var duktig och smidig. jag behöver träna honom på att byta galopp lite snabbare, jag behöver också träna honom på att länga sina galoppsprång när jag behöver framåt istället för att öka farten. Han var väldigt fin och jag känner att han snart kommer vara i form för tävla. 
 

Jag tar det dock fortfarande lugnt med hästarna, de trivs och är glada och jag själv känner mig nöjd med min ridning...känns nästan som jag "hittat mig själv igen" efter att ha justerat min sits litegrann...mer om det senare. Hoppas på att kunna lägga in lite filmer häs senare i eftermiddag. Ha en bra dag så länge! KRAM F
 
Izno och ja =)
 
Nedan hittar ni en länk till när jag skuttar ett kryss med Manne från igår. Tänkte reka i hur man lägger upp hela klippet här. Kommer inte riktigt ihåg =)!
 
http://youtu.be/sPQWmLPj6xA
 
 
 
 

Hej alla gamla och nya besökare!!

Publicerat 2013-02-11 06:50:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Vi kommer försöka att uppdatera denna sidan så ofta vi kan och självklart med med inlägg som vi hoppas att ni kommer tycka är intressanta. Vår gamla bloggadress som vi bloggat från sedan december förra året ligger fortfarande framme för dem som vill kolla in. åtminstone ett tag framöver. Vi kommer dock enbart blogga här från och med nu! Det kan hända att vi inte hunnit lägga in alla hästar än. Men vi hoppas att kunna göra det klart snart!
 
Kramar från oss i stall vip win´s
 

Fia och Manne 

Locantus

Publicerat 2013-02-10 22:00:00 | i kategori
1 kommentarer

Är en häst med en väldigt speciell historia, han importerades av Lotta Berglund till Kalle Berglund i femtioårspresent. Locantus är i dagarna nio år gammal och har tävlat 1,20 klasser. Han är en stor häst, 175cm i mankhöjd och har också ett stort steg och väldigt fina rörelser. Locantus är en trevlig individ med stort hopp och god balans han är också väldigt snäll. Målet med Locantus 2013 är 110-120 klasser. Locantus tävlas av Ida men ägs av Idas pappa Kalle.

Licala

Publicerat 2013-02-10 21:50:32 | i kategori
0 kommentarer

Licala importerades för sju år sedan ifrån Tyskland av Jonna Larsson, då var Licala tre år. Ida fattade tycke för Licala och bytte till sig henne mot sin då trettonåriga tävlingshäst Ramses. Licala tävlade två gånger som fyraåring, sen skadade hon sig illa i hagen, hon fick ett stort sår som tog lång tid att läka. Då bestämde sig Ida för att avla på henne, Licala är välstammad och har fin extriör och temprament så hon passar bra till avel.Hon har dessutom en bror från mödernet som är godkänd dressyrhingst och är verksam i USA. Efter fyra fina avkommor (Idas fina Vip Win´s Mighty Heart är en av dem) bestämde Ida att Licala skulle sättas igång och få komma ut på tävlingsbanorna igen. Målet med Licala 2013 är att hon skall komma ut och tävla i hoppning och kanske någon dressyrklass.

För dig som kikar in här...

Publicerat 2013-02-10 19:44:55 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Bloggen är under uppbyggnad. Vi kommer snart starta upp med bloggandet här!
 
Kram från oss i Stall vip wins
 

Simple Fantasi

Publicerat 2013-02-09 17:10:00 | i kategori
0 kommentarer

Fantasia som hon kallas köptes in som 8 åring av stallägare Kalle. Hon hade bara gått i skogen i sitt liv, inte gjort något annat. Sofia tämjde henne, sedan skickades hon iväg för att ridas in. Därefter tog Sandra vid och red henne ett tag. Eftersom Fanny inte hanns med riktigt fick Jonna.S ta över. Jonna har utvecklat Fanny väldigt mycket och har idag ett par år senare tävlat 110cm med henne, Fannys pappa är fullblod och morfar är Irco Marco. 
 
Fanny är en mycket snäll ich speciell häst. Hon är trygg trevlig och mycket försiktig på hinder. Eftersom Kalle tyckte att Jonna.S passade så bra på Fanny gav han henne Fanny år 2011.
 

Sambrina 2

Publicerat 2013-02-09 14:03:00 | i kategori
0 kommentarer

Binis som hon också kallas byttes in till Ida mot en av Licalas fina avkommor. Ida tävlade henne ett år, sedan köpte Sandras sambo, Idas och Sofias lillebror Binis till Sandra. Binis har tidigare tävlat 130cm. Sandra och Binis har tävlat upp till 120cm tillsammans. De "blev ett par" i våren 2012, så de lär ha en lång framtid tillsammans. Binis är importerad från Österrike och har en halvblodsstam med fullblodsinslag  som för oss inte är igenkännande.
 
Binis är en trevlig tjej, hon är laddad när man rider ut. Hon är också väldigt hinderklok och hoppar bättre ju högre hindren är.
 

Vip Wins Mighty Heart

Publicerat 2013-02-08 21:59:00 | i kategori
0 kommentarer

Vip Win´s Mighty Heart är Idas egna uppfödning. Mamman är vårt avselsto tillika Idas tävlingshäst Licala. Mightys pappa heter Heartbeat och hans mamma har Cantus och Landgraf lite längre bak i stammen. Mighty är lika snäll som sin mamma och äger Idas hjärta fullständigt! Målet med Mighty 2013 är att Ida skall rida kvalitén med honom.
 

Pour Làmour

Publicerat 2013-02-08 12:55:00 | i kategori
0 kommentarer

Perra som han också kallas är en valack född 2009. Perra är importerad som fö av Kalle och Ida. Perra har en guldkantad stamtavla med högpresterande sporthästar på både fadern och mödernets sida. Hans mamma har gått världscupen, hon är efter Calido. Pappan är efter en hingst vid namn Perigeux som i sin tur är efter Stakaato-pilot. Alla dessa tre hingstar ligger högt rankade på tysk blup index i hoppning.
 
Perra ska ridas in under våren och matchas i lugnt takt av Sofia.
 
 
 

Armani Breezer

Publicerat 2013-02-08 12:49:00 | i kategori
0 kommentarer

 
Manne är en valack född 2006. Han är e: Camaro M och hans mamma är ponny som har dubbelt av Utrillo i sig långt bak i ledet som också gick svår hoppning. Manne köptes in som 3 åring av Sofia och Kalle. Han var då inriden enligt flyingemodellen och gått på bete hela sommaren. Efter det har Sofia tävlat felfritt upp till 125cm med honom.
 
Manne är en plurig, hinderklok och mycket personlig häst. Han är liksom Izno väldigt ponnylik i sitt sätt. Nafsar gärna kompisen när man är ute och rider, brallar och grejar. Är het på tävlingsbanan, han älskar verkligen att hoppa!
 
 
Nämnas kan också att Manne är en riktig kelgris som älskar uppmärksamhet

Iznogood

Publicerat 2013-02-08 12:43:00 | i kategori
0 kommentarer

Izno är en valack som är född 2002 e: Everest-Tamburin ue: Utrillo. Sofia har haft honom i sin ägo sedan han var 3 år gammal. Hon har ridit in honom och utbildat honom själv. Han har startat 135cm och vunnit 130cm, Dm-mästare 2010.
 
Izno är en pigg och påhittig häst. Han är ganska lik en ponny till sinnet. Han är lite divig och är väldigt noggrann med att tala om hur han vill ha det för att han ska vara nöjd.
*såld*
 
Izno är såld!
 

Hej!

Publicerat 2013-02-07 22:54:00 | i kategori
0 kommentarer

Jag heter Emma. Är född 1995. Började min karriär liksom sandra på jönköpings fältrittklubb när jag var 11 år. Har haft några medryttarponnysar och sköthästar. Nu hjälper jag till med markservice, ridning och foto i stall vipwins och är där för att stanna!
Jag driver en egen blogg också där ni kan läsa om min vardag. Men även se bilder som jag har tagit med min systemkamera Nikon D5000. För Foto är ett stort intresse jag har såsom med hästarna.
http://emmaeklof.bloggplatsen.se
 
 
 

Hej!

Publicerat 2013-02-07 22:52:00 | i kategori Sandra Holmberg-Melin
0 kommentarer

 Sandra här! Jag är född 1991. Har varit en äkta ridskole unge. är uppfostrad på Jönköpings fältrittklubb. Där fick jag tillfälle att rida en privathäst som jag blev uttagen till Future Factory med(en elitsatsning gör ungdomar). Efter min tid med privathästen Pirocco köpte jag en häst av Ida, Legende. han blev tyvärr skadad så illa att vi fick ta bort honom! Nu rider jag Sambrina 2 som min sambo äger. Och tar hand om min lilla åring Don Vito.
 
 

Hej!

Publicerat 2013-02-07 22:51:00 | i kategori
0 kommentarer

 Jag heter Jonna är född 1989. Jag har ridit och haft ett stort intresse för hästar i stort sett hela mitt liv! Jag har haft några fina år med Idas Ramses som jag nu valt att pensionera. Jag rider hästar som jag inte äger själv. Jag har ett stort intresse för hästens välmående och fysiologi. Jag håller på och utbildar mig till hästmassör på Axelsons animal school.
 

Hej!

Publicerat 2013-02-07 22:50:00 | i kategori
0 kommentarer

 Jag heter Jonna Sundgren jag är född 1990. Jag började rida när jag var 6 år. Jag har haft en ponny som hette Pigalle och en som hette Wilma. Jag tävlade med dem en del. Nu äger jag stoet Fantasia som jag utbildat och har en mycket  speciell historia med. 
 
 

Hej!

Publicerat 2013-02-07 22:49:00 | i kategori Ida Berglund
0 kommentarer

 
 
Hej Ida här! Jag är född 1981, tvilling till Sofia. Jag har samma historia som Fia. Jag har tävlat till och med 130cm, med hästen Ramses som jag sedan sålde till Jonna.L. Jag har ett stort intresse för avel. Rider hästarna Licala, Locantus och min egna uppfödning Vip wins Mighty Heart.
 
 
 
 

Hej!

Publicerat 2013-02-07 22:44:48 | i kategori Sofia Forsström
0 kommentarer

Hej!
 
Mitt namn är Sofia. Jag är snart 32 år gammal. Jag är född in i en hästfamilj då min farfar handlade med hästar redan då min pappa var liten. Min pappa tävlade upp till SM på sin tid och hans bröder red också höga klasser. Min mamma hade en häst som min pappa började sko, det var så de träffades och på den vägen är det...
 
Började rida när jag var 4 år på ridskola. Kommer ihåg att jag funderade över vad häl betydde eftersom min ridlärare sa till mig att trycka ner den. Jag började tävla ganska sent och har inte tävlat så mycket på ponny. Men på stor häst har jag tävlat nu i snart 17 år! 
 
Jag har tävlat till och med 135 cm hoppning på två hästar som jag utbildat själv. Jag har för närvarande 4 hästar som ska ut och tävla. Manne, Izno, Pour Lamour och Charmör. 
 

Välkommen till min nya blogg!

Publicerat 2013-02-02 18:35:01 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Mitt första inlägg.