Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


Tävlingar och hemläxa

Publicerat 2014-06-28 21:29:34 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Nu var det ett tag sedan jag (Ida) skrev här! Det har hänt ganska mycket de senaste veckorna, många roliga saker faktiskt. Sitter hemma i soffan, har precis kommit hem från årets första flerdagarsmeeting i Björbäck, Laholm. Måste medge att jag är ganska sliten i kroppen efter tre dagars tävlande. Jag tävlade både Manne och Locantus. Manne fick gå fyra klasser och Locantus tre. Locantus hade ett nedslag i första klassen, en 1m hoppning, inte så mycket att säga om, han låg fint på hindret och snuddade till bommen, i 110 klassen var han felfri, suuuperfin!! Vi red dock inte så snabbt så vi fick ingen placering... sista klassen för honom, en 110 fick vi ett pet i omhoppningen, han var väldigt fin, ÄLSKAR honom!! Manne då, han var placerad i sina två första starter, en sjätteplacering som bäst, sedan hade vi ett nedslag i grunden i en 110 och idag i 115 var Manne riktigt trött och slö, så jag valde efter två nedlag att utgå.... Alltså, hem och träna mer, mer kondition och sätta lite mer press... Jag är nog lite för försiktig hemma, "lullrider" lite för mycket! Men det ska det bli ändring på! Jag och Fia har en plan! =) =)
 
Vi har också varit och tränat hos Jens Wickström förra veckan, det gick verkligen jättebra! En tuff men givande träning! Jag tränade båda hästarna, Fia tränade Perra & Mighty och Sandra Binis. Vi tränade mycket på att samla hästarna och att få hästarna i galopp utifrån utan att slänga iväg dem på stora språng, utan få dem att hoppa runt och fint. Både locantus och Manne är lite bekväma, så jag måste jobba i varje galoppsprång annars falletr de ur ramen, de är också ganska stora hästa... Men skam den som ger sig =) 
 
 
Imorgon skall unghästarna tävla i forserum. Ska bli så roligt!!! =) 
 
Kraam Ida

Nu så

Publicerat 2014-06-19 06:27:18 | i kategori Allmänt
2 kommentarer

Nu var det ett bra tag sedan vi skrev här =). Uppdateringen på bloggen ska bli bättre vi lovar =)!! 
 
Nu framåt blir det spridda skurar i stallet. Vi åker på någon pay n jump, någon nationell, någon lokal...sen är det ju falsterbo som hägrar också.
 
Ha en fin dag
 
kram Fia
 
 

Jag förstår dem som viger sitt liv åt detta..

Publicerat 2014-06-05 12:36:15 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

jag kan förstår hängivelsen i intresset med hästar. Läste en intressant blogg på rasten förut som handlar en del om hästens grundförutsättningar och om hur vi som människa påverkar den. Jag tycker att detta är så väldigt intressant!
 
Jag älskar tävling och att hoppa stora hinder. Det är det som är belöningen för allt arbete man har med hästarna dagligen. Men vad jag också tycker är fantastiskt roligt är hur vi samspelar med hästen, hur mycket vi känner hästen och hur vi påverkar hästen på bästa sätt för att den ska må bra och arbeta som vi vill.
 
Jag är fullt medveten om att jag har mycket...otroligt mycket att utveckla hos mig själv för att hästarna ska bli ännu bättre. Jag behöver bli ännu mer konsekvent, mer systematisk och liksidig i ridningen. Allt detta är ett evighetsjobb och det är det som gör allt med hästar så underbart. Man blir aldrig fullärd!
 
Kommer arbeta en hel del med fokus på min position i sadeln, det lättaste är att koncentrera sig på en sak i sänder.
 
Tycker det är otroligt roligt och intressant med hästens hälsa också. Hästens hälsa för mig är A och O. Älskar att se hästens blanka päls och spelande muskler. Jag älskar känslan av att se ett par glada hästögon riktade mot mig samtidigt som hästen kommer i full galopp till mig i hagen...från gräset...från höet...från sina kompisar. För att hästen tycker det är positivt och intressant att arbeta med mig (får jag hoppas). Det kan bli ännu bättre, det ska det bli!
Ha en bra dag! Idag blir det hoppning och uteritt!
 
Kram Fia
 
 
 
 

Känner mig galet målmedveten

Publicerat 2014-06-05 10:40:57 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Kommer skriva ett inlägg i dagarna som handlar om vad som taggar mig (Fia) extra just nu! 

Nyfikna? 

Kram Fia Tävlingar & sånt

Publicerat 2014-06-03 12:55:51 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Ja, i helgen blir det tävlingar med 4 hästar från stallet. Perra och Mighty ska gå varsin unghästklass på fredag. Manne och Sparven ska premiärhoppa på gräs i Motala på söndag. 
 
Dessförinnan ska hästarna hopptränas, galoppera ute i skogen och trimmas. Ska hoppa Perra imorgon och Sparven på torsdag. Få se lite vad vi hoppar, men det lutar åt attb hoppa linjer och något hinder ur sväng. Kanske "huset". Vi får se =)!
 
Ha en bra dag
 
Kram Fia