Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


Idag har dagen blivit så grymt bra!!

Publicerat 2014-01-03 22:12:30 | i kategori Allmänt

Perra då, red ut Perra ihop med Sandra och Binis. Det var första gången efter igångsättningen som jag vågade rida ut honom. De två första kilometrarna taktade han hela tiden. Men efter att vi kunde börja trava så lugnade han ner sig efter ytterligare någon kilometer. Han är försiktig men ändå en tuff häst, han är mycket framåt och vill gärna gå först. På slutet av ridturen slappnade han av fint i skritten, längde ut halsen och stretchade ut ryggen ordentligt...första gången på länge kan jag säga då Perra är vaken häst som vill veta vad som händer hela tiden.
 
Efter att ha druckit kaffe, umgåtts och haft väldigt mysigt med Sandra, Ida och pappa bar det av till ridhuset. Årets första hoppning! Det gick så himla bra! vi tränade på en serie som Rolf-Göran Bengtsson tränar sina unghästar på, vi tränade också på ett kryss med bom framför och bakom. Avståndet mellan bom och kryss var lite längre än vad man brukar ha med de äldre hästarna. Tyckte det var bra då man verkligen fick ha hästen framför skänkel hela tiden.
 
Tänkte idag mycket på att rida korrekta vägar,ha en god position över hindret. Satt och värmde Sparven då en tjej red dressyrprogram i ridhuset...red och smågluttade på henne hela tiden och på hennes fina häst! Sparven fick som vanligt gå med lätt hand i skritt,trav och galopp först...som en dromedar..hihi!! Hade hela tiden Malin Baryards uttryck i huvudet "räkna inte med att hästen kommer springa ifrån dig, ta i den när den gör det!". SÅ GRYMT BRA!!!! Tänkte på att krama igenom den tygeln som sparven gärna vill lägga sig lite extra på, krama hela tiden, jobba med skänkeln och inte bli fast i handen. Jobbade sparven i öppna och skänkelvikning vilket han gjorde otroligt bra! 
 
Tänkte också extra på Perther Marknes mening från en clinic jag var på, kom nära hästen, långt fram i sadeln,nära manken!! Tänkte också på att hålla blicken upp eftersom hela hållningen blir bättre då!
 
Helt underbart att ha två välridande bästisar med sig också...vi lyfter verkligen varandra. HAPPY var ordet idag!
 
Å god bless me!! Vilka fina hästar jag har nu <3 <3
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: