Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


Hemma och laddar om!

Publicerat 2014-01-12 15:23:58 | i kategori Allmänt

Är inne på kaffe nummer 2. Har städat hemma och lagat lite mat. Har varit i stallet en sväng redan. Mockat och fixat foder. Passade på att borsta av Sparven. Har är väldigt tacksam att grejja med. Han är så kelen, vill bara gosa in sig i ens famn och för vartenda tag man tar på honom njuter han och kliar tillbaka.
 
Jag har i hela mitt liv sålt två hästar som jag haft riktigt länge, den ena Nisse (7 år hade jag honom), den andra Izno som jag hade i 8 år. Jag har lätt för att tycka om hästar jag har, men Sparven är det något speciellt med. Han är så genomrar att jag ömmar särkilt mycket för honom.
 
Han har sina skavanker (tänderna), vilket har blivit en större kostnad än vad jag räknat med. Han får specialfoder och jag åker med honom till tandspecialisten en gång i månaden nu. I ärlighetens namn sålde jag av allt mitt guld utan affektionsvärde för att finansiera hans tandläkarbesök innan ju! Men vad gör man inte för sina djur som man har ansvar för!
 
Här kommer jag in på hur man prioriterar! Jag priorierar alltid hästens hälsa först, lägger pengar på massage, bra foder, vitaminer och på bra tränare så att jag hela tiden gör så gott jag kan för för att allt ska bli så bra som möjligt. Jag har en väldans tur också som har 3 utbildade hovslagare i familjen så bästa skoningarna får jag också till mina hästar. Jag skulle aldrig välja att köpa det dyraste täcket eller de snyggaste ridkläderna före allt det jag tidigare nämnt. När jag för ett par år sedan hade mina hästar på jfk så var jag sunk-fian där. Hade alltid min beige fleece och mina bruna börjes-ridbrallor. La alla pengar på hyror till hästarna och bensin till stallet. 
 
Men så är det! Inget ont om de som är snygga (har sj fina ridkläder nu)....halva nöjet på tävling är ju att dressa upp sig! MEN i ärlighetens namn är det aldrig en snygg kavaj jag vänder mig om efter...man kollar efter bra ridning och fina hästar......
 

ska rida sparven i ridhuset ikväll, men först ska jag ut till ramsjöholm och hjälpa några tjejer med träning! 
 
Ha en bra dag! KRAMAR Fia
 
 
 
 
Postat av: Emma

Helt rätt! Jag är likadan, i första hand går hästens välmående, sen hur snyggt man klär honom och sig själv i stallet, sen någonstans på sistaplatsen där kommer väl mat och vardagskläder till en själv såntdär onödigt du vet.. ;)

Svar: Ja man prioriterar verkligen bort sig själv emellanåt. Men när det gäller hästarna så blir det ju som med barnen, de har ju inget val..vi väljer. Tur vi ger dem allt. Finns ju dem som prioriterar annorlunda.(:
stallvipwins.blogg.se

2014-01-12 @ 15:31:56
URL: http://xoffbeat.blogg.se/
Postat av: Maria stigsson

Härlig läsning som alltid! Du/ ni är ett fantastiskt föredöme för unga tjejer i sporten! Kram

2014-01-13 @ 08:29:49
Postat av: Emma Grann Fotografi

Fina bilder!

2014-01-21 @ 22:02:38
URL: http://emmagrannfotografi.blogg.se/
Postat av: Ebba

fin blogg! :)

2014-01-21 @ 22:04:26
URL: http://ebbawiklund.blogg.se/
Postat av: Sanna

Superfina bilder! :)

Kraam Sanna

2014-01-21 @ 22:19:06
URL: http://sannabellas.blogg.se
Postat av: MYLLENBERG | kärlek, livsglädje & lite svettlukt

vilken söt häst du har! :)

2014-01-21 @ 22:23:49
URL: http://myllenberg.se
Postat av: Kimmey ~ Kung varje dag

Fin häst du har!

2014-01-21 @ 22:33:54
URL: http://bimbolie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: