Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


Tror du att någon vill dansa med dig om du har mungiporna neråt och står med armarna i kors?

Publicerat 2013-09-11 21:00:27 | i kategori Allmänt

Det var en gång en tjej. Hon hade rätt svårt med att få kontakt med någon när hon gick ut. Hon stod i ett hörn på discot....Hon ville hemskt gärna dansa med någon. MEN hon tyckte att hon var så dålig på stegen. Hon ville så gärna egentligen me´n hon vågade inte. När hon stod där i hörnet hade hon armarna i kors och såg faktiskt allmänt sur ut. Ni ska veta att det fanns en hel rad med dansanta män på det stället hon brukade gå till. 
 
När hon stod där och tittade såg hon par svepa förbi, de såg avslappnade och lyckliga ut. En del var sampelta som få, det såg ut som de fötts i dansskorna! 
 
En gång hade en kavalier kommit och frågat henne om hon ville dansa, det hade hon gjort...men det enda hon tänkte på var att hon inte skulle trampa honom på tårna. Dansen hade blivit rätt dålig, hon hade faktiskt ingen koll och tittade mest ner på sina fötter! 
 
Efter ett tag bestämde hon sig för att hon skulle gå på kurs och lära sig dansen så hon en gång för alla skulle våga!
Den första dansinstruktören talade om för henne att hon var fullständigt värdelös...ingen kordination, hon var stel som en pinne. Hon kände sig nere, väldigt nere.......sämst av alla!
 
Veckan därpå var hon på disco igen....samma sak som vanligt, hon stod i sitt hörn och inget hände!
Även om hon var riktigt dålig och inte tyckte om dansintruktören gick hon tillbaka kommande vecka till kursen. Den första instruktören hon hade var sjuk, där var en annan....Hon öppnade upp lektionen med ett rungande skratt! Sen talade hon om för alla att dansen och stegen ska ta sin form i glädje. LE, VAR GLAD!! TEKNIKEN DEN KOMMER! MAN MÅSTE VÅGA GÖRA FEL OM MAN SKA LÄRA SIG OCH FÅ DET ATT BLI RÄTT!
 
Tjejen som alltid sett sig själv som en värdelös dansare släppte taget om sin oro över att det inte skulle bli rätt. 
Den gången var det RIKTIGT KUL! Hon lärde sig mycket och hennes instruktör talade om för henne att DET HÄR; DET KLARAR DU!
 
Veckan därpå stod tjejen inte längre i ett hörn. Hon hade en bra känsla i kroppen, hon log. Den kvällen fick hon dansa...hon dansade så att fötterna värkte...hon tittade upp och slappande av och hängde på för hon visste att tekniken den kommer så småningom.
Precis samma sak är det med hästen, börja med en klapp, tyck om din häst, tänk att det är kul. Tala om för den vad den ska göra istället för att tala om för den var den INTE ska göra. Blir en väg fel, pröva en annan. Alla har olika sätt att tolka in saker, att förstå. ATT PRATA UTAN ATT PRATA ÄR INTE LÄTT, MEN EN POSITIV INSTÄLLNING OCH ETT LEENDE HJÄLPER EN BRA BIT PÅ VÄGEN!!
 
kram fia
 
 
 
Postat av: emelie

Bra skrivet :))

2013-10-09 @ 19:58:02
URL: http://komkom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: