Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


Lägga ner...

Publicerat 2014-08-27 12:42:29 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Vi har haft vår blogg sedan 2010. Vi har haft stor nytta av den på många olika sätt. Dels har vi fått chansen att inspirera och fått härlig feedback tillbaka. Vi har också haft chansen att ta upp ämnen som vi tycker är viktiga gällande den här sporten.
 
Kommer inte stänga ner än då vi har så otroligt mycket bilder och annat som vi vill spara ner till oss själva.
 
Ibland är det rätt skönt att vara lite för sig själva
 
Ha en bra dag!
 
 

Hästarna är mitt bränsle

Publicerat 2014-08-18 22:36:10 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

I skrivandes stund har jag (Ida) hur mycket nyladdad energi som helst. Det som fyller mig med energi och glädje det är att göra saker på min fritid som är roligt! Det som sätter guldkant på mitt liv, det är familjen, hästarna och hundarna! Idag har det regnat nästan hela dagen ändå har jag längtat efter mina hästar hela dagen. När jag kom till stallet satt jag, Fia, mamma och pappa och pratade häst. Det är ett gemensamt intresse för oss =) drack kaffe och spånade kring hästarna.
 
 
Locantus fick sig en mysig skritt tur i skogen idag, vi red tillsammans med Fia & Sparven. Manne fick vila idag, Manne har en liten lugnare period nu eftersom han har fått tävla hela sommaren. För honom kommer det bli mer markarbete med och utan bommar. Jag tränar Manne med dressyrsadel nu och känner att det blir så bra. Han går väldigt fint nu, nästan lite som en dressyrhäst ;)  Jag tror att det är bra att variera sadlar, både för min skull men även för hästarnas, då de inte ligger helt lika på ryggen =) Förra veckan skulle jag tränat för Angelica Flyckt tyvärr blev hon sjuk och jag ser fram emot nästa tillfälle. Hon är så himla bra och hennes tankar kring ridning går hand i hand med min hopptränares, vilket är väldigt skönt. Då känns det som att träna i samma linje både på marken och i hoppningen. Om ni förstår vad jag menar? =)
 
Tränade för Jens W förra veckan, med Locantus... Allt bara klaffade, det är precis som att Jens kan se alla svagheter och styrkor jag har med Locantus! dessutom levererar han bra lösningar och hjälper mig väldigt mycket med min självförtroende!! Precis det jag behöver! =)) 
 
 
 
På söndag skall jag och Locantus tävla i forserum, ska bli jätteroligt! Uppdatering kommer efteråt =)
 
Kram Ida

En smärtsam TBT.....

Publicerat 2014-08-13 11:12:23 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Igår hade jag
 
 
(Fia) en himla bra dag när jag fick mycket gjort... Jag red Sparven lite lugnt och de andra hästarna fick vila. Åkte hem tidigt för att städa, tvätta och efter inhandling laga en massa mat att ladda frysen med. 
 
När jag städade som mest och skulle dra undan trasmattan lät det precis som klor mot golvet. Helt omöjligt eftersom Billy var i Hakarp. Tittade upp efter ljudet och fick se den fina tavlan Ida gjort till mig med massa bilder på Zeth.... Det kändes lite som ett sign...nästan som att han kanske finns i mina fotspår trots allt, fast jag inte ser honom...
 
Efter det följde massa känslor såklart. Var ledsen lite då och då hela dagen. Men värst var närjag skulle sova. Tänkte tillbaka på Zeths och mitt allra sista möte. Jag minns allt som att det var igår....dofter, vilka kläder jag hade, händelseförloppet...den totala chocken och känslan av hjälplöshet...nu är det färdigt.....inget går att göra....
 
Går inte in på det i detalj, det var smärtsamt att klappa sin hund tilols han tog det sista andetaget..det var smärtsamt att bära ut honom livlös från djursjukhuset, det var smärtsamt att sitta bredvid tillsammans med brorsan i pannrummet därhan låg innan han skulle begravas....det var smärtsamt att lägga ner honom i jorden, gråta med Sadra och se pappa bryta ihop... All ångest jag hade eftersom min lille vän mått dåligt och trots det följt mig i ur och skur.... 
 
Tröstar mig med orden från en vän som sa till mig en gång, det är det finaste som finns...att gråta över någon man saknar...för tänk vad den har betytt mycket för dig då <3
 
Här är några bilder från dagen då Zeth begravdes... det ända som fick mig att rikta bort tankarna från sorgen
 
Kram Fia
 
 
 
 
 
Fina lilla hund<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 

Tävlingar i Tingsryd

Publicerat 2014-08-12 19:01:53 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 
Jag ( Ida) red 7 klasser totalt med Manne & Locantus. Jag var felfri i 6 av klasserna och den sjunde hade jag ett nedslag med Locantus. I det stora hela är jag jättenöjd med helgen, det var sista klassen jag red som jag inte var nöjd med. Hade ett par språng som kunde varit bättre och kände att jag inte hade riktig flyt genom ritten. Det är bara att träna mera! =)
 
Fia red min uppfödning Vip win´s Mighty Heart som hon nu har fått av mig i tre klasser. Alla ritterna var toppenfina de debuterade också 110 med två nedslag. En mycket fin runda!  =)
 
 

Mycket har hänt på sistone

Publicerat 2014-08-06 23:38:34 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Nu sitter jag i soffan och slappar, idag har jag (Ida) haft mycket att göra. Jag och Fia har förberett inför helgens tävlingar i Tingsryd. En mycket trevlig tävlingsplats som vi åker till varje år. Detta året har vi fem hästar med oss. Jag skall tävla Manne & Locantus, Fia skall tävla Mighty & Sparven, Jonna har med sig sin häst Fanny. Tävlingarna håller på i tre dagar och förutom hoppning så blir det mycket mys med vänner och familj.
 
 
Sedan jag skrev sist här på bloggen har det hänt mycket roliga saker i stallet. Jag har tävlat Manne & Locantus i Björbäck. Locantus i Kinda, Manne i Halmstad och hoppat P&J med Licala i svarttorp. Jag måste säga att jag är mycket nöjd med utvecklingen av alla tre hästarna de senaste veckorna. Licala har jobbat på som en dröm, Locantus tar sig mer och mer och Manne har kommit igång ordentligt på marken. 
 
Här kommer lite bilder från våra olika påhitt =)
 
 
Uppdatering under helgens tävlingar kommer =))
 
Kram Ida

Snabbinlägg

Publicerat 2014-08-03 13:12:56 | i kategori Allmänt
2 kommentarer

Sitter i stallet å filosoferar