Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


Vad ska man börja?

Publicerat 2013-09-16 19:01:38 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Nu var det längesedan jag (Ida) uppdaterade bloggen. Jag har tränat för Jens Wickström med Manne. Förra träningen var Manne väldigt seg och lyssnade lite dåligt på mig. Vi lade då fokus på att få reaktion och red x- antal övningar. Med mig i ryggsäcken hem hade jag hemläxa. Denna gång var Manne mycket bättre på att lyssna på mig, han fick ett par dippar i träningen då han inte lyssnade så mycket utan mest bara sprang och gnäggade hej vilt ;) . Men överlag var träningen riktigt bra och jag känner att det ger så otroligt mycket =) . Idag har jag tränat Manne på galoppombyten, han har en liten nonchig stil mot mig när vi hoppar och jag säger till honom att byta. Så idag var det galopparbete för hela slanten. Högsta betyget till manne idag!!!! Han satte ALLA byten och hur bra som helst! Hoppas att han gör det på bortaplan sen också (allthandlaromMannessinne) hahaha.....
Locantus sken som den stjärna han är!!! Min stora ängel!!! Jag bara älskar honom!! En tur på fälten blev det idag, laddad till tusen och sååååå fiiiin!!!! <3 <3
Ha en go kväll alla!!
Kraam

Ida och sofia, hoppträning för Jens

Publicerat 2013-09-16 00:23:12 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Britterna är inte dumma!

Publicerat 2013-09-13 08:06:49 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Satt och tittade på en markarbetsvideo/utbildningsvideo från England. Riktigt beskrivande och bra tycker jag! Efter resultaten i London på OS så förstår man ju att britterna inte är att underskatta!! 
 
Så till lite annat....fullmatad med inspiration ska jag strax till jobbet. Efter jobbet så ska Perra hoppas, Mighty och Izno ska ridas ut. Red Izno på fältet igår, koncentrerade mig på sits, blicken upp och långt fram. Vi gjorde fattningar på fältet som dessutom inte är helt plan....lite uppförsbacke är bara bra! Såg till att Izno tog fattningen ordentligt, galopperade framåt rejält ett par steg sedan tillbaka till halt. Han lyssnade jättebra på mig. Efter att ha lagt ca 30 min på fältet avslutade jag på ridbanan. Gjorde rejäla ökningar och tog tillbaka några steg, sen direkt reaktion framåt igen. Izno var UNDERBAR!!!! SÅ FIN!! Jag känner att jag verkligen har flyt i ridningen nu! Red honom både på gags och graman, slängde på han "allt" när vi skulle ut själva på fältet....när jag kom till ridbanan gjorde jag en knut på gramanen och red enbart med tyglarna. Perra skötte sig super ut! Han är verkligen en modig häst!!v Med STORA kvaliteer!! Jag är kär i honom verkligen! Mighty fick vila...han ska trimmas lite lätt idag, imorgon ska han ju iväg och hoppas! Ha en toppendag!! Å ta gärna en titt på britterna...de är inte dåliga!

Full aktivitet denna veckan

Publicerat 2013-09-12 12:51:02 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

På lördag ska Mighty åka och hoppas på ett annat ställe för första gången. Ida och Manne ska träna för Jens. Bestämde oss för att åka med.
 
På söndag åker jag, Fia och tränar ett markarbetspass med Izno för Ange. Har fokuserat på att ge honom en lugn start på veckan för återhämtning. Nu blir det galopp på fältet och till helgen ska han trimmas igenom på hinder. Kommer använda mig av en linje och några kryss studsar.
 
Perra ska hoppas två gånger denna veckan. Jag tror att han kommer få skutta fredag och söndag. däremellan ska han få ridas ut.
 
Ha en bra dag! Kram fia
 
 

Tror du att någon vill dansa med dig om du har mungiporna neråt och står med armarna i kors?

Publicerat 2013-09-11 21:00:27 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Det var en gång en tjej. Hon hade rätt svårt med att få kontakt med någon när hon gick ut. Hon stod i ett hörn på discot....Hon ville hemskt gärna dansa med någon. MEN hon tyckte att hon var så dålig på stegen. Hon ville så gärna egentligen me´n hon vågade inte. När hon stod där i hörnet hade hon armarna i kors och såg faktiskt allmänt sur ut. Ni ska veta att det fanns en hel rad med dansanta män på det stället hon brukade gå till. 
 
När hon stod där och tittade såg hon par svepa förbi, de såg avslappnade och lyckliga ut. En del var sampelta som få, det såg ut som de fötts i dansskorna! 
 
En gång hade en kavalier kommit och frågat henne om hon ville dansa, det hade hon gjort...men det enda hon tänkte på var att hon inte skulle trampa honom på tårna. Dansen hade blivit rätt dålig, hon hade faktiskt ingen koll och tittade mest ner på sina fötter! 
 
Efter ett tag bestämde hon sig för att hon skulle gå på kurs och lära sig dansen så hon en gång för alla skulle våga!
Den första dansinstruktören talade om för henne att hon var fullständigt värdelös...ingen kordination, hon var stel som en pinne. Hon kände sig nere, väldigt nere.......sämst av alla!
 
Veckan därpå var hon på disco igen....samma sak som vanligt, hon stod i sitt hörn och inget hände!
Även om hon var riktigt dålig och inte tyckte om dansintruktören gick hon tillbaka kommande vecka till kursen. Den första instruktören hon hade var sjuk, där var en annan....Hon öppnade upp lektionen med ett rungande skratt! Sen talade hon om för alla att dansen och stegen ska ta sin form i glädje. LE, VAR GLAD!! TEKNIKEN DEN KOMMER! MAN MÅSTE VÅGA GÖRA FEL OM MAN SKA LÄRA SIG OCH FÅ DET ATT BLI RÄTT!
 
Tjejen som alltid sett sig själv som en värdelös dansare släppte taget om sin oro över att det inte skulle bli rätt. 
Den gången var det RIKTIGT KUL! Hon lärde sig mycket och hennes instruktör talade om för henne att DET HÄR; DET KLARAR DU!
 
Veckan därpå stod tjejen inte längre i ett hörn. Hon hade en bra känsla i kroppen, hon log. Den kvällen fick hon dansa...hon dansade så att fötterna värkte...hon tittade upp och slappande av och hängde på för hon visste att tekniken den kommer så småningom.
Precis samma sak är det med hästen, börja med en klapp, tyck om din häst, tänk att det är kul. Tala om för den vad den ska göra istället för att tala om för den var den INTE ska göra. Blir en väg fel, pröva en annan. Alla har olika sätt att tolka in saker, att förstå. ATT PRATA UTAN ATT PRATA ÄR INTE LÄTT, MEN EN POSITIV INSTÄLLNING OCH ETT LEENDE HJÄLPER EN BRA BIT PÅ VÄGEN!!
 
kram fia
 
 
 

Unghästarna utvecklas i raketfart!

Publicerat 2013-09-10 08:24:11 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Mighty hoppade oxer för första gången igår. Jättefin och enkel att rida mot hinder. Känns lovande, han gör allt för att göra din ryttare nöjd. Härlig häst!!

Jag, Fia är nu delägare i Perra! Jättekul känns det!! Ida är delägare i Manne.

Ha en bra dag! Kram Fia

Rekordmånga besökare på bloggen

Publicerat 2013-09-09 07:50:29 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Igår hade vi tredubbelt så många besökare på bloggen än vad vi brukat ha! Kan det vara för att inlägget jag, Fia skrev var intressant? Får se när det dyker upp något nytt att skriva om i huvudet. Ha en bra dag!
 
Kram fia
 
ps. Perra var HELT FANTASTISK igår, hoppade ett hinder i galopp och han var stadig och fin d.s
 
Ja just det...idag kommer det en ny tjej hem till mig och hälsar på, det kanske blir en ny Emma som kan hänga med mig i stallet tillsammans med vår Emma =)!! Hoppas hoppas!!
 

Vi borde bli lite mer som fitnessfolket på instagram!

Publicerat 2013-09-07 20:58:31 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

 
Att bli bäst, att lyckas att komma några steg framåt....för oss som håller på med hästar på en "breddnivå" kan ansträngningen, tiden och den extrema motivationen som driver oss vara jämförbar med en elitidrottare i en annan sport. Jag vet att det handlar om att när vi kör järnet för att nå vårt mål, att komma vidare så har vi inte bara oss själva att tänka på, vi har en till.....
 
Det är en individ som kräver tid för träning, tid för att motiveras, daglig vård på bästa sätt i form av underhållande och förebyggande veterinärsvård, bra skoning, bra foder, en dräglig utevistelse under många timmar om dagen, rent vatten, massage, laser mm..... Sen kommer allt annat därtill!!! Man måste ha ett släp, en bra dragbil, man måste se till att staketen är hela, stallet underhålls...hästens utrustning måste vara bra iordning också...inte bara för att det ser proffsigt och trevligt ut, det är viktigt i säkerhetssynpunkt och för hästens välmående...att inte få skav!
 
För att upprätthålla allt detta så måste man ha bra med pengar, ett 8 timmars arbete helst....sen för att kunna förkovra sig inom ämnet måste man träna, för bra tränare just för att man ska kunna fördjupa sina kunskaper och känna utveckling.  
 
För att kunna göra detta regelbundet och att tävla krävs ibland extrajobb....känner folk som dragit in pengar på krogen och annat på helger för att finanisera sin sport. 
 
För att klara allt det här, krävs stor hängivelse, en vad jag skulle kalla extrem motivation, slit, tidiga morgnar och sena kvällar. Ofta finns inte resurser eller tid till massa andra nöjen....vi i bredden är i uppoffring av annat väldigt nära en elitidrottman!
 
Vi ses oftast bara på tävling, därför att vi har våra "måsten", efter jobbet. När vi ses borde vi haka på instagram trenden tycker jag! Jag tänker på fitness världen.... hasthagar som #trainlikeagirl #nevergiveup #minresaräknas osv......Nästan en sektliknande hängivelse för att bära varandra till framgång. 
 
När jag kommer fram till dig och ger dig ett uppmuntrande ord så menar jag det, när jag kommer fram till dig och ger dig en komplimang så menar jag det! jag vet att du sliter precis som jag, jag vet vad det här betyder för dig! Min resa mot mina mål är viktiga för mig, jag vet att dina mål är viktiga för dig. Tycker vi kan vara bättre på att berömma och glädjas vid framgång och backa upp vid motgång!! 
 
Vi gör det här för att det är roligt och för att det bringar oss mening i livet! Så nästa gång vi ses, då hejar vi fram varandra och ger en och annan en klapp på axeln!! 
 
Kram på er!
 
// Fia


Jag är så stolt!

Publicerat 2013-09-07 19:12:39 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag, Fia ridit DM med Izno. Jag har fått höra att man kanske inte ska ställa upp en andra gång när man vunnit redan. 
 
Jag åker iallafall dit. Tycker Gislaved är en bra tävlingsplats. Gillar också Bo Norells banor. 
 
I 120 rundan hade vi ett ner, Izno var fin och jämn, rivningen kom på en oxer där banan sluttatde lite nerför. Inget att säga om rivningen mer än att jag kanske kunde hållt lite mer innan oxern, avsprångspunkten var änså perfekt.
 
i 125 rörde inte Izno en bom, Han hoppade JÄTTEBRA! Red dåligt i en sväng vilket resulterade i att jag inte blev färdig till hindret och Izno smet förbi en gång. 
 
Med sammanlagda 11 fel (fick 3 tidsfel också) låg jag på 6 plats inför finalen imorgon. Valde att avstå den och göra annat (dop). 
 
Fick beröm idag!!!! Fick höra att fler borde vara som jag! Ödmjuk, trevlig..det vinner man på. Sen fick jag beröm för min ridning också! SÅ JAG KÄNNER MIG STOLT IDAG!!! 
 
Ett skitfel från min sida idag....det skitfelet skiter vi i att göra nästa gång!!!
 
Ha en bra dag! KRAMAR Fia
 
 

Blöt dag på NTR

Publicerat 2013-09-01 20:09:01 | i kategori Allmänt
2 kommentarer

Hej!
 
Igår tävlade jag (Ida) i Norra hammar taberg, det var laghoppning och jag red i Team JFK (jönköpings fältrittklubb) . Vädret igår var inte det bästa, det hade regnat hela natten så banan var full med vattenpölar och gegga. Manne kändes bra på framhoppningen, det var dock en väldigt spännande uppgift att hålla honom inom ramen när underlaget var så blött. Första rundan var Manne felfri, ritten var okej kan man väl ändå säga. Han ålade sig fram mellan hindrena och tog inte för sig som han brukar. Andra rundan, rev vi första hindret, Manne var inte riktigt rak, i anridningen gjorde Manne en sken-manöver, så jag hann inte rakställa honom ordentligt. Sedan fick jag kämpa för att han skulle räcka fram i distanserna. Framhoppningen var dessutom så blöt att jag blev alldeles nerskvätt när jag mötte en häst, mina vita ridbyxor är troligtvis förstörda har tvättat dem två ggr och de är ändå smutsiga, likaså min fina KL skjorta. Ska pröva med klorin på byxorna, det är mitt sista hopp....
 
Hur som helst vann vårt lag!!! Jättekul!! Och Jonna S, red för hakarp och de slutade på samma resultat och delade förstaplatsen med oss KUL =) =) Två pris till team vip win´s =) =)
 
Jonna L, red också fast inte lagklassen med två fina nollrundor!!!! =) =)
 
 
 
 Ha en trevlig kväll =) Kram Ida