Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


Tandläkare och frisör

Publicerat 2013-11-26 22:40:07 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Imorgon åker jag till tandläkare Torbjörn Lundström för att kolla tänderna på sparven. När vi sedan kommit hem därifrån ska Perra klippas😝! 

För övrigt gick det bra på banträningen i söndags med sparven! 2 felfria rundor blev det. Behöver dock träna på att hitta en jämn galopp på tävling (hemma är det inga problem). Men det kommer väl i takt med att sparven slappnar av mer på tävling. 

Ha de gött vi hörs!! // Fia 


Äntligen!

Publicerat 2013-11-19 12:50:54 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Äntligen sitter jag här, Fia och skriver.
 
Det händer mycket just nu, har helt enkelt prioriterat bort bloggen ett tag, men nu är jag här igen!
 
Har en intensiv period i stallet just nu. Har som ni vet lämnat bort Mighty till Sandra och satsar helt på Perra och Sparven.
 
Perra och Sparven är två hästar som är ganska lika varandra. Inte alls till utseende och temprament, men när det kommer till ridbarheten så ligger de väldigt nära varandra! Båda hästarna är otroligt ridbara! Både på gott och ont kan jag säga. Perra och Sparven är också försiktiga hästar...därför har jag fått lägga i en spurt när det gäller deras träning.
 
Jag har haft många unghästar som gått ett par dagar i veckan i ridhus/bana...sedan ut och kanske någon tävling. Det har varit ett lagom och fungerande upplägg!
 
Med Perra och Sparven ska jag däremot göra på ett annat sätt! Jag kommer att rida dem väldigt mycket på bommar och småhinder de veckorna hästarna ska ut på P&J, de veckorna de inte ska iväg kommer jag koncentrera mig mer på att rida ut och bygga upp kondition.
 
Anledningen till att jag väljer att göra på detta sätt är för att jag avdramatiserar hinder och bommar de veckor de ska iväg. Båda hästarna är gröna och som sagt väldigt försiktiga och med det kommer gärna att de blir lite för försiktiga.
 
Denna veckan ska Perra och Sparven tränas på bommar och hinder tre dagar innan de ska ut på Pay n jump.
 
För övrigt måste jag tillägga att jag är väldigt glad i Sparven!! Han är jättetrevlig verkligen! Han utvecklas hela tiden, liksom Perra.
 
Ikväll blir det ridhus, tänkte fokusera på att rida på bommar, distans 20 och 24m vilket blir naturligt med 6 och 7 galoppsprång. tänker rida ett par raka linjer med 24 m emellan....träna på rytm och lära känna hästens galopp. Och vad jag ska tänka extra mycket på är position i sadeln och att rida bra vägar!
 
Ha en fin dag!
 
KRAM Fia
 
Juliette en av hästarna jag utbildat i mina dagar

Skallabang

Publicerat 2013-11-13 20:39:00 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Idag har jag (Ida) inte kännt mig på hugget, huvudet gör ont och kroppen värker, som tur är har jag Emma!!! Hon är ju Locantus & Mannes extramamma <3 
Emma är ju redan presenterad här i bloggen, men jag kan ju säga att jag tycker hon är så snäll & go!! Framförallt ödmjuk och lojal <3 <3 
 
Det är också Emma som tar alla fina bilder på oss och hästarna =) =)
 
 
Nu skall jag ta en treo och gå & lägga mig!
 
Kram på er 
 

Avslut & nystart

Publicerat 2013-11-11 16:57:38 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Igår avslutade jag (Ida) tävlandet med Manne, jag hoppade en 110-klass på Jfk. Han var verkligen jättefin! hoppade bra och bjöd framåt =) Jag hade planer på att eventuellt hoppa 120, men avstod då jag känner att jag skall avvakta till vår/sommar. Jag vill känna mig än mer säker innan jag debuterar med Manne i 120, det som är lite speciellt är att mitt självförtroende kan vara på topp en tävling och senare på en annan tävling kan den där sämre känslan infinna sig. Det beror inte på annorlunda ridning utan det är väl bara så eftersom jag har känt osäkerhet i så många år och jag antar att jag alltid mer eller mindre kan få tillbaka de där dumma känslorna :P
 
Nu skall jag rida Manne mycket i skogen, markarbeta och träna på små bommar, vilan kommer att infinna sig då vädret är som sämst! Helst av allt vill jag att Manne skall hållas igång hela tiden eftersom han blir så himla laddad av att vila helt. Locantus då?! Jo, han tränas ute i skogen, vi har roligt nu =) vi skall snart börja med små bomövningar, det skall bli såååå roligt!! Och bra, för nu är han tokig att rida, rädd för allt och kastar sig för spöken som inte finns!! Överladdad!! Fast absolut inte dum ;)  
 
 
Nystarten kallar jag det vi skall satsa lite extra mycket på i stallet nu unghästarna!! Fia har ju två begåvningar i Perra & Sparven och Sandra har ju tagit över min fina Mighty och tanken med dem är att de skall få komma ut och hoppa på olika ställen så att de vänjer sig och blir redo för nästa års tävlingssäsong! Min roll i detta kommer vara att stötta, filma och fika-ansvarig. Ser fram emot detta jättemycket!! Är så glad att Sandra har Mighty, de passar så bra ihop och det kommer bli en bra förberedning för Sandra inför inridningen av Don Vito, då jag tror att de kommer att vara ganska lika att rida =) För er som inte vet så är Mighty storebror till Don Vito <3
 
 
Ovan: Kort jag tog på Mighty & Perra på 3års betet <3
 
Kramar Ida

Tävling på JFK

Publicerat 2013-11-09 20:13:20 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Imorgon är det tävling på jönköpingsfältrittklubb, jag (Ida) skall tävla Manne och Fia skall tävla Sparven i en klass. Det skall bli roligt att tävla imorgon och om Manne känns fin skall jag debutera homnom i 120 =) =)
 
Locantus har gått suuuper denna veckan, han är laddad till tusen och jag längtar jättemycket till nästa säsong, då skall vi komma i gång igen. För ni som inte vet har Locantus dragit på sig lite småskador i höst, så han har gått väldigt lugnt i 16 veckor nu. Nu lägger vi fokus på att bygga upp de muskler han tappat och träna upp konditionen =) =)
 
Önska mig lycka till =) Upptareing kommer imorgon efter tävlingen =)
 
Kram Ida
 
 

Tävling och ny häst :)

Publicerat 2013-11-03 21:34:45 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

I helgen har jag (Sandra) varit och tävlat tillsammans mend Ida i vetlanda. Tävlade två klasser, 110 och 120. Framridningen kändes bra hon var till och med lite slö, något som jag inte är riktigt van vid ;) men hade ändå en väldigt bra känsla. Hoppade grunden, kom perfekt på varenda hinder och hade den där känslan där man känner att inget kan stoppa oss och var förstås väldigt vinstsugen, haha därför råkade jag svänga upp lite förtidigt på första hindret i omhoppningen, både jag och binis blev lika förvånade över att hindret kom så snabbt. la en volt och hoppad därefter alla hinder felfritt, därför ingen placering för vår del.  Men inte så mycket att säga om det igentligen, mer än bättre planering när jag går banan nästa gång!
120 rev vi två hinder i omhoppningen. Binis kändes lite trött men jag är ändå väldigt nöjd med både min och Binis insats :D Längtar redan till nästa tävling!
 
 
Nästa roliga grej jag har att berätta är att jag ska börja rida Idas fiiin Vip Wins Mighty Heart igen! :) Överlycklig!!! Fia känner att hon inte riktigt hinner med tre hästar och då fick jag den stora äran! TACK, Fia och TACK Ida! <3 <3 <3 Planen är att kommma ut på lite pay and jumps innan årsskiftet så länge vädret håller sig bra. Det är så roligt att rida unghäst, stora framsteg och mycket utveckling på kort tid. Kan man bli gladare än när de ena dagen inte förstår vad tex galoppfattning är och de gärna bara villspringa fortare när man trycker på med skäkel, för det har man ju lärt dem att det är framåt, för att till nästa dag sätta fattningen klockrent! :) 
Det är otroligt roligt att sitta på Mighty igen efter ett halvår, han är mycket välriden och Fia har gjort ett mycket mycket bra jobb!!! :D
 
 
 
 
 
 
(hihi, såhär glad var jag efter en kvällsritt med lyse av endast en pannlampa, snäll som ett lamm!)
 
Ha de gött! Kram Sandra
 

Tävling med Manne

Publicerat 2013-11-03 20:16:14 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

I helgen har jag (Ida) tävlat Manne, igår var vi i Vetlanda och hoppade en 110 klass. Han gick jättebra och jag var väldigt nöjd med både honom och mig. Det enda som var jobbigt var att Manne var mötes-skygg och var mycket i luften, men han är sån ibland pigg och glad så det är bara rida och ha bra balans så att säga ;)
Idag åkte jag och skulle hoppa sista gången med laget, Manne kändes inte så bra idag, han var tom och bjöd inte som han brukar på hindrena, så jag valde att inte hoppa laget. Vår Jonna L, som är massör var ikväll och kände lite på honom och han har lite träningsvärk efter alla luftsprång och bakutsparkar. 
 
Jag tycker att det är viktigt att känna av sin häst, om mina pärlor inte är på topp ska de inte behöva gå. det var som pappa sa till mig - Ida, även hästar kan ha en dålig dag! Så sant!! 
 
Ha en toppenkväll alla =)
 
Kram Ida
 

ett jagande av inspiration och kunskaper

Publicerat 2013-11-02 13:12:19 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Hej! Fia framför datorn här. Fick reda på att jag har haft körtelfeber och ett annat virus i kroppen (och tandvärk på det). Inte konstigt att det varit jobbigt att hålla igång med jobb och hästar!
 
har haft en ofrivillig paus i två veckor nästan. Mitt driv och min skalle klarar knappt av det ska jag säga! Sitter hemma nu med en kopp kaffe. Har precis kollat två avsnitt av riders corner. Kul tycker jag....intressant att höra lite mer om dessa duktiga ryttare! En gemensam nämnare är att deras hjärtan klappar hårt för hästarna och sporten precis som mitt!
 
ska kolla riders trophy nu. Efter det bär det av en sväng till stallet. Känner att jag måste upp på hästryggen nu!! Jag vet att körtelfebern är på väg bort från mig, känner mig piggare...lite läbbigt känns det dock att jag ridit när jag varit sjuk och unghäst dessutom....det är ju farligt att slå sig om man har körtelfeber...kan till och med vara en fara för livet eftersom mjälten är mer ömtålig!
 
fortsätter att förkovra mig inom ämnet hästar, viljan att lära sig mer förvinner inte...snarare tvärtom för mig. 
 
Närmaste händelse är hoppträning på tisdag, sen hoppas jag på någon lokal hoppning. Hoppas också på att komma igång igen med Perra och mighty som fått vila nästan hela tiden då jag varit sjuk.
 
Imorgon kommer en fin unghäst hem till oss som ska träna lite. Alltid kul med fina hästar och laddade ryttare på gården.
 
Ida och sandra har tävlat idag, fina rundor har jag fått info om, Ida har placerat sig med Manne, som vanligt! Är så glad för deras skull!
 
Ha en bra dag KRAMAR Fia