Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


Kvalitets tid

Publicerat 2013-05-31 09:33:12 | i kategori
0 kommentarer

Idag blir det mycket jobb och sen aw med jobbet. Emma fixar stallet åt mig, Fia idag. Passade på att åka upp till stallet och putsa och mysa lite nu på morgonen! Ha en bra dag! Kraaam Fia

Spänna bågen

Publicerat 2013-05-29 11:33:58 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Igår red jag, Fia markarbetsträning för Angelika Flyckt. Det var riktigt roligt. Jag fick träna på att forma Izno kring innerskänkel. Jag fick också träna på rytmen....
 
Hemläxan till nästa gång är att vinkla om mina armar(motverka min snygga chickenarms) och rida fler halvhalter. Izno var riktigt fin på slutet av passet...med många många halvhalter väntar han bättre på mig och bär sig bättre på sina bakben. Det är ju ändå det man strävar efter hela tiden, att hästen ska bära sig på bak!!
 
Idag ska jag rida ut både Izno och Manne. Perra får gå en sväng på banan idag igen. Snart ska vi ta vår premiär tur ut. Kanske till helgen.
 
Ha en fin dag alla!!
 
Kram fia
 

Längtar :)

Publicerat 2013-05-27 23:10:55 | i kategori
1 kommentarer

Åh vad jag längtar tills imorgon då markarbetsträning står på schemat!!!

Har hänt mycket sen jag( sandra) skrev här sist, mycket tävling med Binis och stora framgångar med Mighty :D :D

Binis fick en ordentlig uteritt tillsammans med Licala och locantus som sedan avslutades med lite trim på banan idag. Å Binis kändes riktigt FIN!!! De kändes som Fia brukar uttrycka sig, som att sitta på toppen av regnbågen :D efter tävlingen som var i Tranås förra veckan har Binis fått ett litet break från ridbanan, har endast fokuserat på uteritt och jag känner att det gett goda resultat!

Med Mighty går det bara bättre och bättre för varje gång! Vi har tagit vårt första skutt och även testat på att rida ut själva. Och 10 poängen går till Mighty som skött sig galant!!!! Åter igen TACK Ida för att jag får hjälpa dig med ditt stjärnskott <3 <3 <3

Ha de gött allesammans!
Kram Sandra

Idag ska jag rida 3 hästar...

Publicerat 2013-05-27 12:26:39 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Det blir Izno, Perra och Manne. Manne och Izno ska först ridas ut för att sedan avslutas på banan. Perra vågar jag inte rida ut riktigt än, men i veckan lär det väl bli premiär i skogen.
 
Imorgon ska vi ha teamträning. Vi ska rida markarbete och det ska bli fantastiskt roligt. Jag kommer rida Izno.
 
På torsdag och till helgen blir det hoppning på schemat. Har tänkt att hoppa serier första dagen och fokusera mycket på min position över hindret. i helgen ska jag hoppa banan och i banan ska jag lägga in flera linjer. Ska också hoppa lite högre bana för att få in höjden i kroppen.
 
Licala ska eventuellt tävla i helgen och sedan efter det är det tävlingar varje helg i juni...förutom midsommar =)!
 
 
 
Är det någon som är sugen på att köpa en cwd sadel till ett bra pris? Kontakta mig i så fall! Hälsningar Fia

Lokal tävling i svarttorp

Publicerat 2013-05-26 17:24:12 | i kategori
0 kommentarer

Precis hemkommen från tävling i svarttorp. Både Licala och Locantus var felfria i sina starter. Ida kom 9 placerad med en bra rytmisk runda. Licala var super i sin 90 cm debut.

Licala är verkligen en rolig häst att rida. Hon är lätt att följa i alla gångarter och knapparna hittar man illa kvickt. Ska bli roligt att få fortsätta att tävla henne innan hon blir såld.

Nu ska jag ut och rida åtminstone 2 hästar. Perra och Manne. Izno får nog ledas idag.

Ha en bra kväll! Kram Fia

Hatten av för alla fina hästar idag!:)

Publicerat 2013-05-25 21:03:04 | i kategori
0 kommentarer

Alla hästarna var toppen att rida idag! Mer om hur jag tränade imorgon. Jag är så grymt nöjd med mig själv också! Jag har verkligen börjat komma till ordentlig effektiv ridning.

Imorgon åker jag och Ida på tävling med licala respektive locantus. Manne och Izno ska nog få hoppa tror jag :). Ha en fin kväll hörrni!

Kram Fia

Härlig lördag

Publicerat 2013-05-25 13:19:58 | i kategori
0 kommentarer

Idag har jag , Fia varit hemma och grejat hela förmiddagen. Ska snart bege mig till stallet. Gårdagen gick till stallet och på kvällen firade lilla familjen fredags mys på pizzerian.

Red ut Manne lite lätt igår, izno fick tur i skogen med avslut på banan. Jag fokuserade på att rida i en ordentlig galopp och ha blicken upp. Avslutade med rejäl ökning på långsidorna och kortade upp på kortsidorna. Efter det travade jag av honom och hade honom lång och låg. Avslappnad och jättefin var han!

I och med att jag har två hästar med mycket skalle är jag expert på att " dämpa" och dölja problemen. När hästarna blir stökiga för mig när jag sätter tryck i galoppen har jag under en längre tid ridit i ett lägre tempo. Har bestämt mig för att ändra på det nu. Rider i det tempo som krävs och vågar möta problemet! Det GÅR FAKTISKT BRA!:))

Jag måste säga att min sits har blivit 10 gånger bättre på sistone också, dels för att jag jobbar på den och dels för att min nya sadel är GRYM!

Idag ska Manne trimmas och izno ridas ut. Licala ska hoppas några språng.

Ha en fin dag och kväll alla! Kram Fia

Till min mamma

Publicerat 2013-05-24 15:46:53 | i kategori
1 kommentarer

Det finns en person som sällan nämnd här på bloggen men som gör otroligt mycket för alla oss i stallet/teamet. Hennes namn är Lotta Berglund, min och Idas mamma. Mamma stöttar på många sätt. Hon är med på tävling och styr med markservice av olika slag.

Min mamma hon släpper in alla oss i ditt hem VARJE dag. Alla är alltid välkomna och vi dricker kaffe inne varje dag. Går ofta färdig middag, har jag missat att tvätta ett par tävlingsbrallor fixar hon det på stött!!!

All kärlek till dig mamma! Vad hade vi gjort utan dig? <3 <3

Hur mycket längtar du?

Publicerat 2013-05-23 17:19:21 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Hur mycket längtar du till sommarens tävlingar? Falsterbo, eller kanske till något flerdagarsmeeting som du ska tävla på eller bara vara med som åskådare? Vi längtar.....till stora gräsbanor, sol, top class riding, förväntningar, fina hästar...gemenskap....Life is top notch!! Kram

Laddad inför sommaren

Publicerat 2013-05-23 12:19:00 | i kategori
0 kommentarer

Satt och anmälde till massa tävlingar igår! Känner en grym glädje i det här med hästarna nu. Har släppt på de krav på mig själv som ger negativa effekter. Såååå skönt!!! Idag blir det jobb, imorgon blir det rida 4 hästar. Manne, izno, licala och Perra. Ha en bra dag!!! ❤❤ Fia

 

Skogen som inspirationskälla och träningsarena

Publicerat 2013-05-22 22:17:46 | i kategori
0 kommentarer

Idag har jag Fia ridit ut både Izno och Manne. Jag jobbade båda två noggrant hela tiden. Jag gjorde övergångar, red öppna, skänkelvikningar, framdelsvändningar och mycket mer.. Det blev också fartfylld galopp med blicken upp, klättra litegrann... Upp och ner över stock och sten... Underlaget har varit blandat. Äng, skogens stigar och terräng, grusvägen och avslut med skritt på asfalten. Mångfald och variation. Och sist men inte minst.. Glädje! Kan det bli bättre?:))

Regnigt värre

Publicerat 2013-05-21 08:49:00 | i kategori
0 kommentarer

Tog denna från syrrans instagram... Regn på prisutdelningen... Men var gör det:)) solsken i sinnet:)!

Placeringar till Manne och izno igår

Publicerat 2013-05-20 08:45:46 | i kategori
0 kommentarer

Så har jag, Fia och Izno startar vår första 130 cm hoppning på länge. Izno fightades verkligen med mig! Trots 3 ner är jag väldigt nöjd. Banan var tuff, stor... Izno hade härlig bjudning hela vägen:)!

Ha en bra dag! Kram Fia

Hoppning på schemat

Publicerat 2013-05-16 10:20:24 | i kategori
0 kommentarer

Idag ska jag, Fia hoppa en häst. Jag har valt att hoppa izno. Först ska jag rida ut en sväng med Jonna.S.

Tänker träna på samspelet mellan mina inner och ytterhjälper. Tänkte sätta upp ett par linjer dels en rak men sedan en på båge. Jag tänker fokusera mycket på position i sadel, jämn vikt i båda stigbyglarna samt mitt vägval. Tänker hoppa på vanligt tredelat bett också:)!

Manne ska ridas ut en sväng och Perra ska ridas en stund på banan. Imorgon är det Mannes tur att hoppa, då tillsammans med Ida och Sandra! På lördag kanske Jonna.L kommer och rider!!! Hoppas!! Älskar verkligen vårt gäng i stallet <3!

Ha en fin dag!!

Kram Fia

Markarbete med småhinder och HBC sadeln

Publicerat 2013-05-15 18:58:04 | i kategori
1 kommentarer

Har markarbetat izno en stund nu!! Han kändes riktigt fin idag. Hoppade två klasser i bankeryd i helgen. 115 och 125, izno var super men rev tyvärr 3 hinder i 125cm klassen. Jag tror att han helt enkelt hoppar sämre på den betslingen jag red honom på! Kommer satsa på vanligt tredelat nu istället för pelham.

Arbetade honom på småhinder på medel linjen idag. Fokuserade på min sits och även vägarna. Izno är en tuff häst men samtidigt väldigt känslig.

När jag kände att han "gick på bogarna" ledde jag in honom på volten och var noga med att han fick bära sig själv. Han blev riktigt gödig!:))

Måste ge en stor eloge till den sadel jag köpt av Anita. Jag har haft fina sadlar av de dyraste märkena men INGEN sadel har varit bra har jag insett nu!!! HBC sadeln ligger still och jag får en fantastisk känsla i den!!! Wooooow!! Jag är nöjd och hästarna är nöjda!!

Nu ut och rida två till! Tjing!;)

Ut i solen

Publicerat 2013-05-15 16:43:54 | i kategori
0 kommentarer

Har precis anlänt till stallet. Idag ska både izno och Manne ridas ut för att avsluta på banan. Perra ska ridas lite oxå!! Härlig dag!!! Kram Fia

Rida ut

Publicerat 2013-05-14 12:41:34 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jonna.s och Fanny
 
Idag ska jag, Fia rida ut Perra. De andra ska vila. Kommer pyssla och greja med dem...mys i stallet. På torsdag och fredag hoppar vi inför helgens tävlingar! Tjohooooo Kramisar Fia

Träning

Publicerat 2013-05-11 16:01:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 
Här är en  liten filmsnutt från träningen för Anita
 

Licala banträning

Publicerat 2013-05-11 12:54:19 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Film från gårdagen

Publicerat 2013-05-10 23:03:47 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Årets första start för mig (Ida)

Publicerat 2013-05-10 22:44:59 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag (Ida), tävlat med Locantus i Bankeryd. Vi hoppade först 1-meter klassen och Locantus hoppade jättefint och luftigt över hindrena. Banan var jättebra, det var bara som så att Locantus hoppade till på tredje hindret så att jag tappade stigbygeln, därefter red jag utan till och med sista hindret då kände jag att nu får det vara nog med mantagen.. så jag pausade tog stigbygeln och red vidare. det slutade med 2 tidsfel. Men var gör det? =) Locantus var hur fin som helst!! Och jag fixade fyra hinder utan stigbygel och SATT KVAR :D 
 
1.10. A1:A Hur längesedan var det inte jag red en sådan bedömning?? Hur som helst så fick jag låna ett par andra stigbyglar med bättre fäste, det hjälpte.. Jag och Locantus red felfritt i grundomgången och det kändes riktigt roligt att rida. Till omhoppningen red vi lite snabbare och Locantus blev lite lång till sista hindret, vi kom lite nära och han petade det lite snörpligt :P... Men för övrigt var han sååå fin! Han lyssnade på gas och broms samt att han gjorde jättefina sidvärtes på framhoppningen.. =))
 
Här kommer lite bilder från Bankeryd, tagna av en jätteduktig tjej som heter Paulina Broberg!! =)) TUSEN TACK!!!
 
 
Ha en toppenkväll alla!!!
 
Kramar Ida

Inställning är ALLT!

Publicerat 2013-05-10 11:23:38 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag, Fia har under sista tiden haft lite problem med min inställning...jag tror att alla har det titt som tätt....Jag har känt att INGET är roligt.....Jag har bara känt mig trött och stressad.
 
Idag bestämde jag att NU är det dags med förändring!! NU!! Det är bara JAG som gör valen och hur jag väljer att tänka! Var inte ens nöjd med nollrunder och placeringar...jag har aningen för höga krav på mig själv.
 
DAGS ATT TA AV SIG OFFERKOFTAN OCH SKÄRPA TILL SIG HELT ENKELT!

Red Licala och Charmör på banträning igår. Båda två var JÄTTEDUKTIGA, Charmör hade inte varit på tävling sedan i oktober och för Licala var det 5 år sedan...fyra runder varav två felfria och två runder där de hade ett ner var! HERREGUD SÅ BRA! Sen tycker jag att banträningen var perfekt arrangerad!! Mer SÅDANT I SVERIGE!!
 
Hoppade Manne igår, hade en rätt bra träning....dock inte den bästa, men sen jag hoppade hemma sist var det en KLAR förbättring. Det är inte alltid lätt att ha två "vassa" hästar som jag har i Manne och Izno. Ibland önskar jag att jag hade två "tråkiga kameler som bara är"......
 
Hämtade Idas lilla häst igår med!! Eller snarare sagt Idas STJÄRNA!!! Jag tror aldrig någonsin att vi har ´haft en sån fin häst som honon, Perra!!! Vilken häst!!! En STJÄRNA!! Han har allt! The look, gången, psyket och hoppet...ALLT! Jag har fått den stora äran att rida honom!! Det ska bli så spännande!! Så har han ju TOP CLASS BREEDING på både mamma och pappans sida. En mamma som var efter Calido, som gått WC!! Och en pappa som är efter STAKAATO PILOT.....stammen talar för sig självt.....kan inget annat än att säga att jag är väääääldigt sugen på att få han klar till kvaliten i höst...vi får se vad som händer.
 
KOM IHÅG NU ALLA VÄNNER....ALLA HAR VI DOWN perioder.....det gäller bara att tänka om...det har jag gjort nu! Puss å kram Fia
 
Perra förra året...då tre år...
 
 
 
 

Utvärdering från Anita träningen

Publicerat 2013-05-10 11:12:40 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 
Hejsan har kommer min utvärdering om helgens träning! Anita Sande är helt klart en av de bästa jag tränat för! Träningsupplägget med bommar och lösgörande arbete passar mej och min häst perfekt! Man vill ju ha en loss och lydig häst på hoppbanan! Jag är så grymt nöjd då min annars lättstressade häst höll sej mestadels lugn och avslappnad! Gillar hennes enormt engagerande sätt med alla ekipag. skäll när man gör fel och beröm när man gör rätt, precis som det ska va!!! Kan varmt rekommendera alla att träna för Anita! Tack för en helt superbra träningshelg!
Och en stor eloge till stall vip Win för att ni anordnat detta hemma hos er! Hoppas verkligen hon kommer igen och att folk inser hur grymt bra hon är!
Har ett par som är intresserade av att rida för henne oxå! Så vi MÅSTE se till att hon kommer igen!! SNART! ( helst igår..)
Massa tack och kramar från Lotta Claesson
 

Dressyr

Publicerat 2013-05-09 11:09:25 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag ( Ida) planerat in en dressyrtävling med Licala. Ska bli grymt kul.. Kommer att skriva om det mer senare här på bloggen. Imorgon skall jag tävla årets första hopptävling. Det blir med Locantus i Bankeryd. Kommer att skriva om det med.

Ha en solig fin dag! Kram Ida

En härlig dag med sol och uteritt

Publicerat 2013-05-07 21:04:41 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag, Fia varit ute i skogen med min kära syster. Det har varit supermysigt. Imorgon slutar jag tidigt, då ska vi hoppa hästarna inför helgens tävlingar. 
 
Ha en bra kväll!
 
Kram Fia
 

Mail ifrån kursdeltagare =)!

Publicerat 2013-05-07 11:40:12 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 

Hej!
 
Nu kommer mailet om vad jag tyckte om träningarna i helgen.
Jag tycker helgen har varit kanon och väldigt lärorik. Det jag gillar med Anita är att man får den tiden man behöver och att man inte är mer än två i en grupp. Det som är skönt med det är att man verkligen får den hjälpen man behöver och stöter man på problem behöver man inte oroa sig för att man tar tid för andra eller liknande. Sen får man hjälp tills problemet är löst.
Det som också är bra att även att man är nervös när man börjar (jag var det) så blir man lugn efter ett tag för hon gör så man blir lugn. Hon talar om att det är okej att det blir fel för det varken kan eller ska gå perfekt när man lär sig nya saker. Det gör att man inte känner sig helt kass när det blir fel.
Sen ger hon sig inte förrän man fattar eller det går igenom hos både dig själv och hästen och det är kanon. Man får en helt ny häst redan på första träningen, men andra är det ännu bättre på.
Anita är väldigt hård, men ändå rättvis. Hon säger till en när man är helt ute och cyklar och gör det tills man gör rätt. Men när man väl gör rätt så får man också veta att det är rätt.
Som sagt jag är jättenöjd och jag längtar till nästa gång hon kommer! Har flyttat till Kalmar då, men jag åker från Kalmar för att vara med utan tvekan! Jag fick en ny häst att rida igår och det är jag otroligt glad för!
 
Sen måste jag också ge cred till dels Fia som fixar ihop detta som är guld värt, men också till er som tar emot alla på hemmaplan som kommer med öppna armar och är så glada och trevliga mot alla. Det är inte alla som gör det och det är riktigt roligt att det är så för det är också en anledning att man tycker det är roligt!
 
Tack för en bra helg! Mvh Jessica Adamsson
 

Mycket givande träning...

Publicerat 2013-05-05 22:32:35 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

I helgen har Stall Vip Wins anordnat träning för Anita Sande igen! Vi har haft en otroligt rolig och MYCKET givande helg! Jag Sandra har ridit två pass med min häst Sambrina 2 (Binis). Denna gången har jag fått träna på att bli kvick i mitt tänkande samtidigt som jag ska känna efter hur mycket/lite jag måste påverka på min häst. Detta kanske låter mycket enkelt men i själva verket är det en hårfin gräns mellan att bara "vara/åka häst" till att "vara" och samtidigt aktivera. Jag har även fått öva på att sätta upp galoppen på bommar och cavaletti. Jag känner ofta att jag vill rida i en lugn galopp för att allt ska kännas kontrollerat. Men hur ska jag då bli bättre på tävlingsbanan där hindrerna blir högre och jag måste sätta ett bättre tempo för att hästen ska klara av att hoppa?! Jag måste lära mig att våga rida i ett friskare tempo och lösa problemet där, i stället för att döva galoppen och känna kontroll. Det är när jag dövar galoppen som jag känner att jag får en så kallad av och på ridning istället för att känna det flytet. 
 
Som sagt, det är en hårfin gräns och det enda som gäller är att vara konsekvent, nogrann och kämpa vidare! 
 
Mina teamkamratar/bästa vänner/ familj (kärt barn har många namn) har oxå tränat för Anita i helgen och SHIT va bra dem är! Blir så stolt när jag ser dem rida och utvecklas! Även om man själv blir sugen på att rida, rida, rida, så är det minst lika roligt att titta på när mina kära stallkamrater rider <3 För dem är så himla duktiga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
Nä nu ska jag vara lite social och fortsätta kolla på filmen tillsammans med min älskade sambo och bästa Pelle Algotsson!
 
Ha de toppen!!!
Kram Sandra

Anita träning med Licala

Publicerat 2013-05-05 21:31:44 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Tävling 1/5

Publicerat 2013-05-02 22:02:30 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 Manne:
Manne gick två klasser. 110cm och 120cm. Han var laddad och lite springig i första klassen. Han fick en nollrunda. Jag red honom med vanligt tränsbett.
I 120cm klassen tog jag på Manne en pelhamstång. Han var lugnare i den klassen och jag kunde komma till en helt annan ridning. Jag tror det var vår bästa klass hitills tillsammans med 125cm klassen i höstas. Dubbelnolla fast utan placering.
 
Izno: Jätteladdad och sprining i 110cm klassen. Vi fick ett ner i omhoppningen, efter det blev jag trött på att han fullständigt sket i mina förhållande hjälper. Så jag stannade honom och ryggade några steg. Sen fortsatte jag klassen. Detta resulterade i 11 fel i omhoppningen. I 120cm klassen satte jag på honom pelham också...det slutade med en dubbelnolla och en 10 placering av 80 starter!! Jag tycker att vi hade en av våra bättre rundor. Kom lite när in i en kombimnation, men han var superärlig och bara hoppade vidare....fina Izno!
 
Vaggeryd hade en större bana än på förra tävlingen. Inget tittigt heller...jag tror det var därför mina hästar var alldeles fööör pigga i första! Vi har dock mycket mer att traggla på. Men för oss har säsongen ändå ännu bara startat!
 
Ha en bra dag! Kram fia
 
Izno 120cm Vaggeryd

Listor söndag

Publicerat 2013-05-02 22:01:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

8:30-9:30 sofia och sandra
 
9:30-10:30 'Malena och Johanna
 
10:30-11:30 mirjam och lotta
 
11:30-12:30 sofia
 
12:30-13:30 Jessica och Agnes
 
13:30-14:30 systrarna brogård'
 
14:30-15:30 Anna.H och Emma. E
 
15:30-16:30 Anna och Karin L.
 
16:30-17:30 Hanna och Emma. N
 
17:30-18:30 Lisa och Pauline (ponny)
 
Hoppas denna listan blir bra för alla, har gjort allt för att få allas önskemål tillgodo.
 
Kramar Fia
 
Foto
 

Listor till helgen

Publicerat 2013-05-01 21:16:03 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

lördag:
 
8:30-9:30 Mirjam och Emma
 
9:30-10:30 Systrarna Brogård
 
10:30-11:30 Ida och Sofia
 
11:30-12:30 Anna L och Karin.L
 
12:30-13:30 Jessica och Agnes
 
13:30-14:30 Lisa och Pauline (ponny)
 
14:30-15:30 Sofia och Sandra
 
15:30- 16:30 Malena och Lotta
 
16:30-17:30 Anna H och Hanna
 
17:30-18:30 Johanna
 
Söndagens tider kommer! Kramar stall vip wins