Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


Vad gör man en regning dag som denna?

Publicerat 2013-08-30 08:08:21 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Normalt sett hade jag varit och jobbat, kanske morgontränat lite...sen hade jag ridit för fulla muggar och avslutat med fredagsmyset. 
 
Jag, Fia är hemma och kurerar mig eftersom jag har ont i ett öra =(! Kommer dock vara tvungen att åka ut till stallet snart och släppa ut hästarna. Mina föräldrar är i Grekland så jag har ingen hjälp idag. 
 
Tänkte berätta att alla i stall Vip wins utom jag och Sandra ska tävla imorgon! Jonna.S på en lånad häst, Jonna.L på sin Oh la la och Ida på Manne. De ska tävla div 2 och jag ska ditt och glida runt och heja på dem!
 
I helgen kommer det hem lite folk och tränar och inspireras. Tycker det är fantastiskt roligt att kunna hjälpa andra med sin träning. Jag är helt enkelt en person som gillar och lära ut, följa utveckling och dela glädje(kanske därför jag trivs med mitt jobb som lärare också). 
 
En bra lärare är tydlig, ska kunna förklara så att eleven förstår och motiverande på många olika sätt. Samma sak gäller det med hästar. En tränare måste kunna förklara så att det hon/han menar når fram, kunna anpassa sig till olika nivåer, vara ödmjuk men samtidigt kunna ställa krav för förbättring. DET NI!
 
Ha en bra dag alla! Nu ska jag softa i soffan en stund till. sen blir det ofrivillig fodring. KRAMAR Fia
 
sandra och binan
 
 
 

Om man skulle skriva för skrivandets skull...

Publicerat 2013-08-29 14:44:35 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

hade man inte kunnat inspirera alltid. JAG Fia har haft fullt upp på sistone, har egentligen haft HUR MYCKET SOM HELST av roliga och intressanta tankar(tycker jag själv..hihi) att dela med mig av. Tiden har tyvärr inte gett utrymme för att skriva. 
 
Var och hoppade Izno hos Jens i måndags. Det känns som att vi utvecklas bra för varje gång vi hoppade. Vi har tränat på att få Izno att backa av lite mer och acceptera mina förhållningar. Tycker vi lyckades få igenom det väldigt bra och Tingsryd tävlingen var ett rejält uppsving i jämförelse med Halmstad där han backade av sämre och hade mer flotta språng. 
 
Nu lyssnar han tillbaka bra, testade av honom i galoppen då jag red 6 galoppsprång fram, tog tillbaka två, sen fram igen. Här var vi ute efter en snabb reaktion, att han skulle lyssna upp direkt för yttertygel och att jag rätade upp mitt överliv. 
 
I hoppningen har han från början velat lite som i markarbetet springa bort från mig, en riktig latmask är han den lille skiten....så sakterliga har han börjat falla mer på plats hos mig. Jag är noga med att få igenom halvhalterna när jag rider och gör många halvhalter hela tiden så att han inte får chans att bestämma sin rytm och sitt tempo själv. 
 
Nu jobbar vi med att få honom mer fram för skänkeln och samtidigt stanna kvar hos mig, rytmen och att få honom hoppa igenom sprången fortsättningsvis utan att bli snabb över. Jag tränar också på att kunna rida riktigt bra på "stora lägen", med stora lägen så menar jag normala lägen med en längre avsprångspunkt på ca 20 cm. Jag har en förmåga att vilja ha hästen nära hindret. 
 
Har helt enkelt inte tyckt om att rida av hästen längre från hindret...men är inte läget för långt ifrån kan det ju vara lättare för hästen att hoppa av där en att "gå intill hindret".
 
 

Har grejat lite i stallet, har äntligen strukturerat upp bland borstarna. får se hur länge den ordningen håller i sig. Hi hi
 
 
 
Ha en bra dag! Kram Fia
 

Häst är bäst

Publicerat 2013-08-29 12:26:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Bjuder på lite bilder :)

 

Unghästarna

Publicerat 2013-08-13 22:54:46 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag, Fia ridit mighty och Perra. Båda två har gjort otroliga framsteg. Perra är en fröjd att sitta på. Sa till mamma och pappa idag att:
-Perra får mig att pumpa ut lycka från hjärtat i vartenda ven i hela kroppen! ❤❤!

Mighty gick väldigt bra idag också, det sa bara "plupp" så började han förstå och söka sig stadigt i form i traven också!

Red dem lite på travbommar. Långsida snett igenom. Imorgon ska jag hoppa lite igen.

Izno har skrittats ut ca 3 km idag, fått magnet täcke och stretchat. Hade bästa Jonna. L hemma också som kände igenom hans bakdel efter helgens prestationer på tävlingen.

Ha det toppen! Kramar Fia ❤️❤️

Filmsnutt från träningen

Publicerat 2013-08-12 22:11:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Slänger in en liten film snutt från träningen hos Jens förra veckan. Vi fokuserade på att Izno skulle backa av lite bättre själv på hindren och få rundare språng. Det visade ju sig att hjälpa bra. 120 klassen i tingsryd var den bästa för året! 
 
 
Idag hade vi visst kväll på jobbet =)! Snurrmaja som jag är hade jag inte koll på det. Men som tur är fick jag hjälp av min lilla familj att fixa markservice. Jag red ut båda unghästarna och sambon min ledde Izno i 30 min, barnen mockade och fixade =). Snäll familj man har! Tacksam faktiskt =)
 
 
Imorgon blir det bomövningar med unghästarna, på onsdag hoppa, torsdag kanske åka iväg....sen blir det tävling till helgen., 
 
Ha det toppen! Kram Fia

Övning ger färdighet

Publicerat 2013-08-11 22:35:14 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag, Fia har varit med nästan hela stall vip wins i Tingsryd. Vi har haft en mycke mysig helg, som alltid när man är iväg så med familj och goda vänner.
 
Helgen har överlag varit bra för oss ifrån Jönköping. Ida hade tre placeringar på fyra fina rundor med min häst Manne. Sandra hade två placeringar med Binis varav en kom i en jättefin runda i 120.
 
Jag, Fia som sitter framför datorn i skrivandets stund har ridit tre klasser 120, 120 och 130cm. Jag har inte tagit med mig någon placering hem men är ändå väldigt nöjd med helgens hoppning. Om jag får lov att vara krititsk mot mig själv så är väl sitsen som jag tappar ibland och respekten för hindren det som påverkat rundorna på ett mindre bra sätt.
 
Izno gjorde i vilket fall riktigt fina språng. Han kändes också mjuk och otroligt fin att rida på banan. Eftersom vi anlände i torsdags kväll fick jag skritta honom ordentligt på kvällen. 
 
På fredagen hade jag ute honom på promenad på morgonen och sedan trimmade jag igenom honom. Jag var tvungen att vara tydlig mot honom då han var laddad som få...och stökig. Kände att jag verkligen hade igen det på tävlingen på dagen efter (hann med ett trimpass på lördag morgon också). När jag trimmade honom tränade jag på att öka och minska honom i galoppen, jag red lösgörande arbete på honom. lite galoppombyten och skänkelvikningar. Framhoppningen var metodisk och noggrann...mer om det någon annan gång ;)! 
 
Här kommer iaf filmerna. Den ritten jag är minst nöjd med gällande min egna insats är 120 klassen då jag har ett nedslag. Hästen däremot har varit SUPER hela helgen.
 
Ha det bra! Kram fia
 
 

Blandade bilder :)

Publicerat 2013-08-08 13:38:30 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 

Tingsryd & annat skoj :)

Publicerat 2013-08-08 13:35:41 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag bär det iväg till tingsryd på tävling, tre hästar skall följa med. Binis, Manne & Izno, Locantus får vara hemma eftersom han har tävlat mycket och förtjänar ett par veckor med mys med stallets Emma i skogen. Jag skall tävla Manne i fyra klasser. Tre enmetershoppningar och en hundratio klass. Vi känner inte varandra fullt ut ännu så jag ser på mina starter som en lära känna fas. Mannegick otroligt bra i Halmstad med mig och jag tycker att vi passar väldigt bra tillsammans. 
 
 
På tal om att passa ihop! Idag har jag fått rida Jonna S häst Fanny.Hon är verkligen en Ida häst! Mjuk och fin i munnen och lyhörd för skänklarna. Det som är extra kul är att hon har ett väldigt svung i steget och en aktiv bakdel, det GILLAR jag!!! Hon är också väldigt arbetsvillig. Bra jobbat där Jonna!!! Som utbildat och formathenne så fint!
 
 
 
Det kommer fler uppdateringar om tävlingarna snart! Håll tummarna för oss
 
 
Kramar Ida

hoppning

Publicerat 2013-08-01 14:28:44 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Nu var det väldigt länge sen jag (Jonna) skrev här sist.
Jag och Fantasia har inte riktigt fått den säsongen som vi önskade detta året, då hon drog på sig en blödning i benet som har envisats med oss. Detta hände veckan efter att vi hade startat vår första tävling för i år..
Men nu är vi igång igen och Fantasia känns riktigt fin :)
Vi hoppade för första gången ordentligt i tisdags och de gick kanon bra! De va en så härlig känsla att ÄNTLIGEN få hoppa igen. De kändes inte som att hon hade tappat något utan som att ja hade hoppat och hållt igång henne hela sommaren, väldigt skönt!

Igår fick hon gå lite lugnt och sen mys, de var hon värd!
Så idag blir de motion i skogen :)

Här kommer några bilder från hoppningen.

Kram Jonna