Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


Tävlingen i Halmstad

Publicerat 2015-07-27 11:48:35 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jaha då har man avverkat tre härliga dagar i Halmstad. Vädret var väl det ända som man kunde klaga på. För övrigt var det bra banor, fin anläggning och vi hade trevligt sällskap.
 
Mighty gick sina första avd A starter. Planen var att rida dubbelnolla och att rida lugnt i omhoppningarna. Det var inte så många nollor så trots att vi tog det lugnt i omhoppningarna fick vi placeringar. Det var bra de, för vi fick iallafal pengarna tillbaka på dom starterna. 
 
Jag har väl egentligen inte så mycket at klaga på när det gäller Mighty, eller snarare sagt ingenting att klaga på. Han var så himla duktig. Han är sansad och hoppglad. Sista dagen på tävlingen båste det otroligt mycket. Jag trodde att Mighty skulle vara spänd och red därför lite för mycket för att safea. Alltså jag hade skönkeln lite för mycket an hela tiden. Det resulterade i att han blev lite för taggad och fick med sig två bommar, 
Jag behöver också lära mig att vänta kvar på längre distanser. Inte låta honom "älga iväg". För han når fram rots att jag sitter tillbaka, 
 
Han är ju lite kort i rocken Mighty, det är det som gör att jag ibland inte är tillräckligt kall på distanserna. Men jag känner att det är lite utav en rutingrej för oss båda. Mighty har trots allt bara gått 10 tävlingar ungefär i hela sitt 6 åriga liv. Alltså väldigt orutinerad. 
 
Å jag själv.....ja ni vet, jag har varit gravid. Året innan det hade jag bara unghästar. Inga hästar som bara tågade på. Å som de lärda säger:
 
 
Man är aldrig bättre än sin bästa häst
 

Så för mig som inte bara kan köpa in en färdig häst så får man emellanåt börja om. Men jag klagar inte, för utvecklig sker på alla nivåer. Uveckling är roligt, och jag håller på med hästar för att det är roligt.
 
 
Fin han är mitt lilla hjärta 
 
 
 
 
 
 

Grejer på gång

Publicerat 2015-07-26 20:55:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Mycket har hänt sedan vi uppdaterade här sist trots att det inte var så längesedan.

Jag, Fia var och tränade för Jens Wikström i tisdags. Skrev ett långt inlägg om det. Sen när jag skulle publicera så försvann inlägget- Så typiskt!

Perra som fick följa med till Jens var superfin! Det tar sig. Vi tränade på linjer som sedan sattes ihop till en bana. Jag kände att jag med Jens hjälp verkligen fick till ridningen på honom. Konsekvent framför skänkeln och tydlig med vart vi skulle.

Jag har en plan nu för varje häst! En för Mighty, en för Perra och givetvis en för Totte. Förut när jag kände att jag inte var på gång som jag känner nu så hade jag ingen direkt plan alls med hästarna.

Vi har varit i halmstad och tävlat också. Ida red hem både vinst och placeringar med Manne och Locantus. Jag och Mighty red våra första avd A starter och fick placeringar med oss hem.

I en klass var det 6 placerade. Ida vann och kom 5a, jag kom 6a. Kul att vi ´hade 50% av placeringarna i den klassen hihi!

Har lite annat på gång också dom jag inte kan skriva om än.

/ Fia

Perra på Jens träningen
 

Älska sommaren

Publicerat 2015-07-17 22:25:39 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Älskar verkligen sommaren. Igår var vi och hoppade hästarna på en annan bana. Perra var spänd och tittig. Slutade träningen med att hoppa en bana på 8 språng innehållande vågplank, flera grindar samt vatten. 
 
Det gäller att gneta på och aldrig ge sig. Såg en jättebra bild som Jennifer Fogh Pedersen lagt ut på instagram. Det man ser på banan är bara toppen av ett isberg. Den lilla framgången de minutrarna som syns på banan är bara en liten liten del av allt. De minutrarna av lycka är timmar, veckor...månader...års arbete.
 
Säger som fitness folket: Never give up!
 
I morse red jag en härlig runda med Mighty i skogen....underbart väder och underbar häst. Nu ikväll red kah Perra. Jobbade lösgörande arbete med honom. Jogga och relaxa.
 
Det är det som är det bästa med sommaren...underbara mornar och underbara kvällar
 
 
Underbara morgon
 
 
Underbara kväll <3
 
 

Kan inte släppa känslan och denna gången är det bra!

Publicerat 2015-07-15 22:05:44 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Vi hoppade som tidigare nämnt hästarna lite igår. 
 
Vi började med att hoppa Mighty och Locantus. Båda hästarna skötte sig väldigt bra! Vi hoppade en låg bana på ca 1m, Banan innehöll en linje med 3 galoppsprång emellan, en kombination, ett plank, liten vattenmatta och den breda vattenmattan. 
 
Hindren stod så bra till att man kunde hoppa dem som en evighetsbana. Vi koncentrerade oss på vägar och rytm. 
 
Mighty var så himla mjuk och fin. Så mjuk och härligt ridbar har han nog aldrig känts. Helt sjuk känsla verkligen! 
 
Sist ut var Manne och Perra. Även dom skötte sig bra. Blev så galet glad när jag hoppade över STORA vattenmattan med Perra utan några konstigheter! Underbart! Han har ju trots allt bara hoppats och ridits av mig själv i 12 veckor än så länge. Och i början var han extremt tittig. Tänk att ett litet kryss var så himla läskigt. Det är denna känslan jag bär med mig nu. Känslan av framsteg och att vi är på rätt väg.
 
Denna veckan ska jag och Ida åka och hoppa på en annan bana Vart är inte riktigt bestämt än....det är målet. Att komma iväg med framförallt Perra en gång per vecka. Sen om det är pay n jump, träning eller bara att man är iväg och hoppar lite själva har inte så stor betydelse. Det handlar om att vänja och utsätta.
 
Här ser ni en bildserie på första språnget efter hoppvilan som Perra fick på grund av min graviditet. Jag bjöd ju givetvis på dessa bilder på fejjan. Å grejen är den att många trodde att jag var ringrostig...och det var jag. Men som ni ser är han extremt tittig och jag klämde över honom och utan att dra honom i munnen. Alltså han var en riktig dramaqueen!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Är hoppar han lokal tävling för några veckor sedan. Tänk vad mycket som kan hända på kort tid.
 
 
 
 
 

Det går inte att sticka under stolen med att livet ändras när man blir mamma, Det har jag fått höra av många ska ni veta. Men det jag vill säga är att vi i familjen hela tiden tänker lösningar och inte problem för att få ihop allt i varddagen. Det tänker jag skriva om en del här också. Det kanske kan hjälpa en å annan stressad själ kan man hoppas =)

Vi gjorde det!!

Publicerat 2015-07-15 10:14:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Igår hoppade vi alla hästarna. Jag och Ida satte upp en bana med en distans, kombination, plank och vatten. Perra hoppade den stora vattenmattan utan att blinka!! Känner mig så nöjd!
Mighty var väldigt mjuk ock fin! Det är så otroligt skönt när man känner att hästarna utvecklas och blir starkare ock finare att rida. Det blir som ett kvitto på att man gör rätt 
 
 

Pour lámour

Publicerat 2015-07-14 10:42:55 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Aka Perra, även han är 6 år nu. Jag hade turen att Sandra höll igång honom åt mig en del när jag inte kunde rida. Tur det, för trots att han varit igång har startsträckan med honom varit längre. Perra är en mycket känslig häst så allt tar längre tid med honom, 
 
Han har varit ute på en pay n jump och en lokal tävling. Han har nollat 3 av 4 starter, En bra start absolut, han har varit avspänd och fin. Men jag vet att vägen fram till att han ska gå avspänt på tävlingar med tittiga hinder och rent generellt är krokig. Men vilken känsla han ger i sprången emellanåt. Helt otrolig häst.
 
 

vip wins Mighty Heart

Publicerat 2015-07-13 20:41:57 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Mighty är nu 6 år gammal. Han var som jag tidigare skrev om sjuk i höstas och när Sandra skulle sätta igång och rida honom igen var han inte ok. Vi åkte ner till Jonas Tornell och gjorde en hälsoundersökning på honom. Han hade då vätska kvar i lungorna. Sviter från i höstas. Med andra ord så blev igångsättningen sedan av mig själv istället. Jag skrittade på honom 10 dagar efter förlossningen och han var snäll som ett lamm! 
 
Just nu känns han finare än någonsin. Det känns som han har mognat under vilan. Han har gjort 8 starter och nollat 7 av dem. Stadig och fin i vartenda runda och inte tittig alls. Mighty är verkligen mitt hjärtegull och kommer alltid att vara <3
 
 
 

Tjena tjaba hallå!

Publicerat 2015-07-13 10:25:14 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Nu var det ett bra tag sedan någon skrev här på bloggen! Tänkte köra igång med skrivandet, sen blev det inte av tiden har varit något knapp om man säger så.
 
Mycket har givetvis hänt sedan vi skrev här sist. Vår älskade lilla Rut har kommit till världen, jag har så sakterliga kommit in i föräldra/barn världen. Jag har börjat rida mina underbara hästar igen. Ida har tränat väldigt mycket, varit på ett par tävlingar..osv osv...
 
Vet liksom inte riktigt vad vi ska börja skriva om. Men en sak är säker, att rensa bloggen, sortera inlägg efter kategorier, samt att uppdatera information om oss...det är något jag ska försöka fixa här under de kommande veckorna.
 
I skrivandets stund sover min lilla snäcka och då är det bara att passa på. Jobbar under sommaren för att kunna vara hemma och vara mammaledig längre med Rut. Så denna sommaren innebär i stora drag Rut, jobb och häst.
 
Tänkte skriva lite om dagens status på hästarna senare samt om annat som hänt under våren 
 
Ha en trevlig dag så länge
 
Hälsningar Fia