Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


tillbaka!!

Publicerat 2013-03-29 14:48:23 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Äntligen är jag (emma) tillbaka igen! har haft fullt upp med körkortet de senaste så jag har inte hunnit med att åka till något stall! Men nu i helgen och på påsklovet kommer det bli fullt upp! I helgen så ska jag ta hand om jonnas häst, sofias hästar och så ska jag rida och pyssla om Locantus åt Ida :) så kul att va tillbaka igen, har nog inte vart i stallet på 2-3 veckor, minst.....
Men idag då så har jag mockat o fixat mat och även hunnit med och Rida Locantus! Han var fin! flyttade undan honom för skänklen och gjorde lite övergångar oså för att få med honom! och det gick super!! :)
Nu ska jag dra ner till grannstallet och rida unghästen kalle :)
ha det bra :)
 
Kalle :) 

Det lilla dagliga arbetet ger resultat!

Publicerat 2013-03-27 18:25:09 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har fått hemläxa av Anita tills hon kommer nästa gång. Jag har en hel del jobb på marken med hästarna. Jag, Fia kommer som tidigare nämnt att arbeta mina hästar ca 15 minuter på bana varje dag. Jag känner redan att det ger resultat!
 
Idag red jag ut Manne en bra sväng innan, han var jättefin när jag sedan avslutade honom på banan. Jag pressade honom undan för skänkeln och var noga med att han svarade direkt på mina hjälper, konsekvent ridning. Samma med Izno...Izno har verkligen utvecklats sen träningen och man kan se på hans kropp att han sätter muskler hela tiden....han börjar bli riktigt fin nu!
 
Jag vet ju att jag hela tiden måste sträva efter att bli bättre, ett positivt men mycket konsekvent arbete med hästarna hela tiden....precis som Anita sa...ALLTID SAMMA, ALLTID SAMMA!!! Lyssnar inte hästen, tala snabbt och tydligt om vad som gäller!! Resultatet blir starka, kvicka och lydiga hästar....
 
Ha en bra dag!!! KRAMAR Fia
 
 

Tack!!!

Publicerat 2013-03-27 09:18:32 | i kategori
0 kommentarer

Stort tack till Bluerange som har sponsrat oss i stall Vip Win's :D

Kika gärna in på
www.bluerange.se

Kramar Från alla tjejer i stallet

kort sagt lugn vecka....

Publicerat 2013-03-26 21:41:36 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Kraven på den perfekta träningen med hästarna får ju inte bli så höga att de går ut över hälsan...därför efter att jobbat 9-19 struntar jag i att rida och ser denna veckan som en tid för återhämtning för hästarna. Två dagars ridning och sedan får de vila. Vi trappade upp träningen för hästarna ett par veckor innan Anita kom. Har trimmat på och tävlat efteråt, så lite lugn vecka gör inget...och jag, Fia slipper få en favorit i repris(10 veckors sjukdom...som i vintras). 
 
Ha en bra kväll...själv sitter jag med ett glas rött och maten i ugnen.
 
KRAM fia
 

Bilder från träning

Publicerat 2013-03-26 08:27:03 | i kategori 0
0 kommentarer

Mar. 26, 2013

Publicerat 2013-03-26 06:56:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Som Sofia har nämnt har jag (Jonna) varit och tränat för Christoffer Andersson.
I börjar va både jag och Fantasia lite nervösa och spända men när de släppte så gick de kanon bra!
I slutet kände ja hur hon började komma i sin vanliga form efter vinterns uppehåll. Öronen spikade framåt och hon sökte efter nästa hinder.

Vi tränade mycket på att få en positiv ridning både för ryttaren och hästen vilket passar mig och Fantasia väldigt bra eftersom vi båda är ganska gröna :) att krångla till det för mycket nu i början av året får bara en själv och hästen att få dåligt självförtroende inför resten av säsongen.

Jag tänkte lägga upp lite bilder men de vill inte riktigt funka så det får komma senare :)
Kram Jonna

Skit huvudvärk...

Publicerat 2013-03-25 20:23:11 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag, Fia har nog inte gjort något 100% idag! Alla verkade dock nöjda med visningen och Charmör skötte sig fint.
De andra hästarna har fått vila...pappa fick bromsa mig i vanlig ordning och förmana mig att jag skulle stanna inne och ta det lugnt...
 
kör på som vanligt igen imorgon hoppas jag! Ha en fin kväll! Kram Fia
 
 
 

ridhustime och uteritt

Publicerat 2013-03-25 12:02:31 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag ska vi rida ut två hästar. Efter det ska jag, Fia rida eventuellt två hästar i ridhuset. Charmör ska få hoppa. det blev ingen hoppning igår eftersom jag inte kände mig riktigt ok. Jag har ingen speciell tanke med hoppningen idag. Något kryss, något räcke samt någon oxer.
 
Det blir lättare att ha en plan nu när jag får hem honom ett tag och kan köra på en period.
 
Ha en bra dag! Kram fia
 
Izno
 

Izno till salu

Publicerat 2013-03-24 16:42:24 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=705542&inriktning=7&typ=
 
 
 
 
 

Dagen idag blir rätt busy up!

Publicerat 2013-03-24 11:02:01 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Sitter fortfarande hemma, har städat lite och ska snart äta frulle. Jag, Fia har haft ont i huvudet och bihålorna i tre dagar...rätt jobbigt att ha huvudvärk vad man än ta sig för att göra! Vi renoverar också nu för fullt, så det är mycket som ska göras =)!
 
Idag ska jag och Ida åka med varsin häst till ridhuset. Vi skulle ha åkt med alla egentligen med vädret är fantastiskt och jag hoppas på att vi ska kunna känna av hästarna litegrann efter uteritten. Vi kommer att hoppa hästarna ett par gånger innan påsk efterom vi har valt att inte tävla i påsk. Vi ska istället umgås med familjen och ta det lugnt.
 
Sååååå hoppa imorgon och eventuellt på onsdag. Charmör ska däremot hoppa ikväll. 
 
Ha en fin dag! kram Fia
 

Uteritt....i solen...underbart!

Publicerat 2013-03-23 15:32:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Ja det blev lite härlig uteritt idag, imorgon blir det trim för hela slanten! Tänker markarbeta hästarna en stund varje dag när vädret tiilåter ridning på vår utebana. Tanken är att hästarna ska sätta muskler på rätt ställen och att jag ska få ordentlig ordning på markarbetet och att min ridning ska bli konsekvent nog! 10-15 minuter på bana varje dag och sedan ut i skogen....eller avslut på bana då hästen redan är uppvärmd.....
 
Varje gång jag rider på bana blir det också bommar! Känns toppen faktiskt. V,14 kommer förhoppningsvis fina Charmör hem till mig och stannar ett par veckor. 
 
Kram Fia
 
 
Manne

Hemma från ridhuset en sväng snart iväg till stallet igen....

Publicerat 2013-03-23 12:12:06 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har precis landat hemma efter en visning av Charmör. Det märks på folk att det finns ett stort intresse för honom, men många spekulanter är mest ute för att tiita...många söker sin drömhäst och behöver titta runt på många många hästar för att hitta den rätta!
 
Själv tycker jag att det är en jobbig procedur att leta häst. Jag har väldigt svårt för att köpa en häst som är utbildad, dels för att jag inte har så mycket pengar att jag kan åka och köpa en välutbildad 130cm häst så är hästen lite äldre och till ett bra pris för mig finns det oftast anledning till att hästen inte hoppat högre.
 
Är alltid rädd för att köpa en häst som är tagen FÖR HÅRT också. Sist jag letade häst provade jag 3 hästar! En 3 åring som kunde alldeles för mycket...VARNING, en 5 åring som inte gick rent med bak VARNING och en FELRIDEN 8 åring som stod hos hästhandlare.....sen var det ju Manne med då förstås.
 
Provade den felridna 8 åringen och kände att HÄR FINNS KVALITE med rätt ridning, åkte senare och provade Manne då 3 år.... DET BLEV Manne! VARFÖR? Jo,
 
Manne var inriden enligt flyingemodellen, gått på långt sommarbete, var väldigt GRÖN när jag satt på honom men hade väldigt trevlig galopp. Han löshoppade fantastiskt, med STOR HOPPGLÄDJE....han var också efter Camaro M och hade en ponnymamma som gått svår klass! INGET jag ÅGRAR IDAG! Manne är min bästa häst!!
 
Åter till ämnet.....jag gillar inte att åka och titta för tittandets skull.....därför faller jag ALLTID för RÅA, OFÖRBUKADE hästar som jag kan forma själv. Förmodliogen en av anledningen till att jag verkligen ÄLSKAR Charmör.......fin häst. kanske köper honom själv ;)!!
 
Kram kram
 
Ha de bra!
 
Fia
 

laddar med kaffe inför en lång dag i stallet

Publicerat 2013-03-23 09:26:02 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Det lär bli en lång dag i stallet idag. Två hästar till ridhus och en ut. Ska också visa Charmör för spekulant idag! =)
 
Ha det toppen! Kram F
 

Ramses!! <3<3<3

Publicerat 2013-03-22 21:11:04 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Nu har info lagts ut på stall vip wins FB sida.....

Publicerat 2013-03-22 07:37:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

För att komma åt den kan du lätt klicka på vår GILLA oss på FB knapp till vänster.....,där sker lite uppdateringar om vad som händer i stallet. 
 
Dagen idag....uteritt, imorgon och på söndag blir det ridhus, trim och lite hoppning. Mer ingående om vad vi kommer träna på kommer vi skriva om här. Kanske kan vi filma lite också =)!!!
 
Ha en bra dag allihopa!
 
KRAMAR
 

Ju mer man lär sej, ju mer inser man att man har mycket kvar att lära!

Publicerat 2013-03-21 18:45:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Hej!
Nu är jag jonna l i sthlm på massage utbildning för häst! Jag går på axelsons animal massage school.
Det är så himla intressant!
Utbildningen är måndag till lördag. Tisdag och onsdag var hovslagare Rose-marie clark och berättade om hovar, sjukbeslag, benställningar m.m det va jätteintressant!
På lördag kommer en vetrinär så jag försöker ladda med så mycket frågor som möjligt!
Har ni några tips??
Idag har vi bland annat lärt oss om syndrom/sjukdom. tex magsår, sadeltvång, fång, kissing spine, patella, korsförlamning m.m
Om hur man kan behandla och träna detta och även hur man kan känna igen symtomen i tidigt stadie!
Ni förstår ju hur intressant de va!! Tänk att få lära sej veta hur man kan känna igen fång innan det ens har brutit ut på riktigt! Även hur man ska underlätta för hästen tills vetrinär är på plats!
Hur man ska träna en patella häst bäst!
Kommer skriva mer om detta men de blir inte nu!
 
så komihåg...  
Ju mer man lär sej ju mer förstår man att man har mycket kvar att lära! =)
 
Längtar tills jag får komma hem och klämma på denna hönan!! ;)
Kram Jonna
 
 
 

Nu är datum för Anita Sande träning spikat!

Publicerat 2013-03-21 11:36:24 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Först och främst kommer vi att fråga dem som tränat förra gången, är dock tacksamma för att du anmäler ditt intresse om du vill vara med. Vi har nämligen en reservlista, eftersom hästar kan skadas eller annat kan hända.
 
Vi satsar på ett ännu bättre arrangemang nästa gång. Allt runtomkring har ju stor betydelse för oss, stämning, allt ska klaffa, fika, bra hinder och underlag med mera!!!
 
Med allt detta plus Anitas grymma engagemang för sina elever kommer vi ha TOPP CLASS TRAINING i framtiden!!! Vi kommer också lägga upp ett smidigt system för betalning osv.....
 
 
Ha det gott alla!!
 
KRAMAR
 
tjererna i stall vip wins
 

Jobb, jobb å jobb....

Publicerat 2013-03-21 07:16:03 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Idag är det stallmorgon. Kommer leda hästarna och sedan åka jobba från morgon till kväll....imorgon blir det annat! kram Fia
 
 
 

Hästarna har verkligen varit suuuper idag...

Publicerat 2013-03-20 22:55:31 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag, Fia red ut båda två och avslutade en kvart på banan i skritt och trav, flyttade undan hästarna för skänkeln på ett konsekvent sätt....mjuka, fina och trevliga!! En härlig dag helt enkelt! KRAMAR Fia
 

Idag ska jag försöka få till lite trim...

Publicerat 2013-03-20 08:28:06 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

har haft ett snack med Anita nu om upplägg på hästarna. Känns så himla bra att ha en person så nära till hjälp som är så grymt duktig!
 
Hur upplägget kommer bli skriver jag inte idag..men jag kan säga som så att jag har ett stort och väldigt seriöst arbete framför mig med mina hästar. Man vill gärna nöja sig när man rider och det blir gärna lite slappt.
 
Jag liksom vad jag tror många andra fick ett rejält uppvaknande av att träna för Anita. Det gäller ju att verkligen komma åt hästen och få den till arbete och när det väl går vägen så inser man hur mycket det finns att jobba på.
 
När man ser alla proffsryttare rida ser det för det mesta så otroligt snyggt ut och enkelt.....vad man ska ha klart för sig är att det är ett hårt, seriöst och konsekvent arbete som ligger bakom det som ser så lätt, smidigt och snyggt ut!
 
Jag kommer under våren att arbeta med bommar VARJE gång jag rider på bana. Det gör det lättare för mig att tänka konsekvent, handla konsekvent och få tydligt för mig NÄR jag ska ge en hjälp till hästen. Jag får också en tydligt återspegling av hästen OM hästen tar min hjälp DIREKT.

På grund av vädret blir det inte ridhus med NÅGRA hästar förrän till helgen. Det ska dock bli väldigt kul när vi väl kommer iväg. Kommer starta pay and jump med Charmör inom en månad ca, så nu gäller det att börja hoppa lite mer. Ska äventuellt ställa hem Charmör ett par veckor och trimma på lite extra med honom. BARA VÄDRET BLIR BÄTTRE!

Har också bestämt att skicka iväg Perra på inridning. Känner att tiden inte räcker till nu, sen har vi en jätteduktig tjej till att rida in hästarna och jag slipper risken med att sitta upp de första gångerna.
 
Ha en bra dag!! KRAMAR Fia
 
Fin dressyr ryttare jag är va ? =) (izno fick det berömda rycket och jag bara höll kvar i tygeln..hello DRAMA QUEEN)

Någon mer som längtar efter våren?

Publicerat 2013-03-19 16:37:47 | i kategori
0 kommentarer

Känns som detta är den längsta vintern ever!! Vill ha sol och värme nu!! Så att jag kan rida och träna ordentligt nu!!!

Dagen idag....

Publicerat 2013-03-19 10:08:34 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag, Fia ska rida Izno och Manne lite lugnt hemma. Underlaget ute är ju inte det bästa nu när våren inte vill komma. men man får helt enkelt tänka på att det snart blir vår!

På onsdag ska jag och Emma rida ut hästarna. Det kommer mförhoppningsvis bli lite längre rundor för alla hästarna.  På torsdag blir det jobb från morgon till kväll så jag har tänkt att leda hästarna en stund på morgonen...
 
Till helgen blir det förhoppningsvis lite trim, men kort och gott så kan jag ju konstatera att detta blir en lugnare vecka för både mig själv och hästarna. Charmör ska dock hoppas två gånger denna veckan.
 
Ha det toppen! Kram Fia
 

I sjukans tecken :(

Publicerat 2013-03-18 23:17:03 | i kategori
0 kommentarer

Nu är jag inne på v 4, i min sjuklighet!! Stör ihjäl mig på det faktiskt... Trodde inte en sekund att det skulle bli så långdraget! :( När jag kommer hem från idreresan skall jag besöka farbror doktorn!!

Ha en go kväll//Ida

Här kommer BÅDA filmerna från tävlingen...

Publicerat 2013-03-18 19:49:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

lite skakigt men det får väl gå ändå =)
 
Izno var som tidigare nämnt väldigt laddad och jag fick inte igenom ett par förhållningar. Men, men det är ju ändå en stor hoppvilja man vill ha så här i början av säsongen!
 

Det är så mycket jag hade velat skriva..

Publicerat 2013-03-18 07:55:07 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

men har tyvärr haft lite tidsbrist. Detsamma gäller ju som ni förstår de andra tjejerna =)! Lite snabbt!
 
Jonna.S har deltagit på en träningshelg för en hopptränare och känt stora framsteg(detta får Jonna.S skriva om själv).
 
Ida har myst ut i helgen med sina hästar, är tyvärr fortfarande sjuj, och jag om någon vet hur jobbigt det är att vara sjuk!!
 
Sandra har hoppat Binan i ridhuset i lördags och hon var super, tävlade i söndags och här var hon super...detta får sandra skriva mer om.
 
Jonna. L har börjat skutta lite med hästen hon rider...det är en SPÄNNANDE historia..det får hon berätta mer om, hon går dessutom andra massage kursen denna veckan!
 
Jag(Fia) har ridit Charmör på Jlnköpingsfältrittklubb igår kväll. Han var spänd med helt fantastisk ändå!! Red honom mest för att få honom avspänd och tog några språng med honom. Varje gång jag är iväg och rider med honom är det någon SOM DRAR I HONOM han kommer bli såld närsom känns det som!!
 
Jag red Manne igår, han var SÅ MJUK OCH FIN...skrittade och travade honom hemma på gården. Tanken var att han skulle tävlat men en bil pajade så jag var tvungen att lämna en häst hemma.
 
Izno var som en TIGER på tävlingen. Även om det kändes som att vi hade lite övertempo och att han var SÅ HOPPESUGEN att jag knappt fick igenom mnina förhållningar så känns det som att det är detta jag vill.......efter ett långt tävlingsuppehåll vill man ju att hästarna ska tycka att det är kul och VILJA nästan MER ÄN DE BEHÖVER!! Snart ska jag, Sandra och Ida planera in nästa Sande träning. Kommer bli någon gång i Maj!
 
Ha de toppen!! KRAM Fia

Två placeringar hem för mig och sandra =)

Publicerat 2013-03-17 16:44:07 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Bild: Idag har team vip wins med sig två rosetter hem. En femte plats för Sandra å Binis och tionde plats för Fia å Iznogood! Nöjda tjejer efter årets tävlingsdebut!!
Hästarna var fina. Izno var dock lite het....Inte så konstigt kanske då det är hans första start på året. Sandra och Binis runda var super. Film kommer snart =)! Iznos film blev dock för skakig.......Men Binis och Sandra ska ni minsann få se! Ikväll ska jag iväg och rida Charmör, ett nytt ställe. Jönköpings fältrittklubb. Det ska bli jättekul!!! KRAMAR Fia

Dagen idag...

Publicerat 2013-03-16 07:18:54 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

sitter vid köksbordet med en kopp kaffe. Jag, Fia ska möta upp sandra i stallet om en kvart. Vi ska åka med hästarna till ridhuset. Hoppa dem några språng och trimma igenom dem inför tävlingen imorgon. 
 
Imorgon är det alltså tävling i värnamo som vi ska åka på.... hoppas på att få filmat därifrån. 
 
Efter ridhusvistelsen blir det putsa och packa. Jag gillar att ha allt färdigt så man bara behöver göra iordning hästen, samt ha extra tid att fika =)!! 
 
Ha en fin dag! Kram Fia
 

Tidsinställda inlägg...

Publicerat 2013-03-15 12:20:25 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

alla inlägg du läser här är inte skrivna i realtid....det är helt enkelt för att det ska finnas möjlighet för dig som läsare att få uppdateringar om vi inte annars kan lyckas med om vi inte tidsinställer vissa inlägg...ibland blir det lite fel i publi´ceringen och vi hoppas att ni som läsare har överseende med detta! KRAM FRÅN OSS!

Möte med skogens konung...

Publicerat 2013-03-15 12:16:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Bestämde mig för att rida ut båda hästarna igår. Det var lite svårt att rida dem ordentligt då det var halt och hårt i marken. Som tur är kommer detta inte hålla i sig så länge till. Jag red ut Izno själv igår, passade på att möta på en älg vid det tillfället då jag till skillnad mot vanligheten red ut själv.........
 
Izno var som en stålfjäder, jag tror aldrig att han såg älgen, han kände bara vittringen av den. Jag vände Izno bort från älgen och red undan han för skänkeln från älgen så att han inte kunde se den....inte smidigt vill jag lova. Det gick iaf bra till slut! När jag sedan skulle rida Manne stod älgen kvar, det började skymma så jag och sandra bestämde oss för att rida runt lite planlöst i skritt och lite trav runt gården...Manne kändes väldigt fin den lilla stunden jag satt uppepå!
 
Idag ska jag rida ut igen, imorgon ska jag och sandra åka och känna av hästarna i ridhuset. Tänker verkligen vara färdig i god tid, ska ägna extra mycket tid med familjen i helgen
 
Passar på att slänga ut ett tips om en superbra sadel!!! Anita Sande har tagit fram en riktigt bekväm och bra sadel. Alla sadlar jag har haft har en viss förmåga att kana...jättestörigt!! När jag red i Anitas sadel låg den HELT STILL! Jag fick också väldigt bra sits i den....den är framtagen efter henne så för oss tjejer är den extra bra! Den ger också hästarna frihet i bogarna!!! Den ska jag köpa när jag får råd!!
Ha en fin dag alla!!! KRAM

Go mörrra!

Publicerat 2013-03-15 07:01:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag är det uteritt för hela slanten som gäller! förhoppningsvis försvinner vintern snart så vi kan rida på ordentligt ute!
 
Passar på att göra lite annat idag också, imorgon ska jag rida Charmör i ridhuset, rida hästarna ordentligt inför tävlinge på söndag och förbereda allt, putsa, borsta och fixa! Tänkte därför passa på att ägna extra tid till hemmet och familjen idag efter stallet!
 
Ha en fin dag!! Kramar Fia
 
Någon som är intresserad av en välskött CWD sadel?? hör av er till mig isåfall! Kram Fia
 
 

Helt slut!

Publicerat 2013-03-14 09:13:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

God morgon!! har sovit i 10 timmar inatt!!! Normalt sett brukar jag sova max 6 timmar...det är precis som att allt jobb kommer ifatt mig nu! Var och trimmade Izno och Manne i ridhuset igår kväll. Manne var hur fin som helst, Izno däremot har jag mycket mer jobb med.
 
Han är till skillnad mot Manne en latare häst med mer attityd. Samtidigt känslig!! Den blandningen! =)
 
Fick iallafall till det på slutet av passet då jag kände att han hade ett ordentligt driv i bak kärran! Har kommit på att jag måste bli mer konsekvent när jag rider och för att lättare kunna bli det måste jag rida mer systematiskt! Alltså, är en övning aningen tuff för oss måste jag bryta ner den och ta den i flera steg, när det sedan fungerar ska jag gå vidare, så man inte slarvar genom övningen och "mörkar" problemet" med tygeln"...
 
Tänkte skriva mer ingående om det när tiden räcker till. Måste vara lite mer noggrann att ge mig själv tid för rekreation =)!
 
Ha en fin dag alla! Idag ska jag eventuellt hoppa en häst och rida ut en, eller rida ut båda..har inte bestämt mig än! KRAMAR
 

Hej hopp!!

Publicerat 2013-03-13 11:03:42 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag blir det en sväng till ridhuset. eftersom jag inte red med Izno och Manne i söndags tänkte jag plocka fram den bomövningen och rida den idag...mer om detta senare!
 
Kram Fia
 

slappar i soffan

Publicerat 2013-03-12 19:13:40 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Det har verkligen varit en rolig helg för oss alla. Jag, Fia ligger hemma i soffan och tar det lugnt efter helgen. Hästarna har också fått ta det lugnt. kommer åka iväg till ridhuset imorgon och trimma. Det ska bli spännande att trimma igenom hästarna imorgon och känna om de har kvar det noggranna trimmet i kroppen sen i helgen, 
 
Det som jag behöver arbeta med är att rida kvickare och mer konsekvent. Jag längtar efter att få arbeta ännu mer målmedvetet nu med hästarna. Det känns ännu lättare nu när man vet hur man kan arbeta vidare. 
 
Izno och Manne ska tävlingsdebutera i helgen!!! Det ska bli SÅ KUL!!! Jag kommer åka iväg någon mer dag till ridhuset för att ta några språng också. Håller redan på att reka nytt datum för att få hit Anita. SER FRAM EMOT ÄNNU EN LÄRORIK HELG!!! 
 
Ha en trevlig kväll alla!! KRAMAR Fia
 

Resten av bilderna från Anita träningen

Publicerat 2013-03-11 17:08:00 | i kategori Allmänt
9 kommentarer

 
 

Då var denna roliga och lärorika helgen över!

Publicerat 2013-03-11 08:01:51 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag, Fia har ju förstås massa intressant och roligt att berätta sedan helgen. Jag har kommit till ett helt annat arbete i helgen än vad jag brukar göra. Jag har verkligen lyckats komma åt hästarna bra. Jag har kommit till insikt att båda mina rallyräkor är rätt lata, vilket man verkligen inte kan tro. Men om man vill slippa undan att arbeta funkar det ju bra att busa också. 
 
Vi kommer ta hit Anita igen, det var många som var nöjda, tror nog tom att alla var nöjda!! Alla var överens om en sak: man kom åt hästen, den stela sidan  och att den kom till arbete. Många av de springiga hästarna på kursen var lugna och nöjda!! KUL!!!
 
Nu ska jag äta frukost med mina långvägas gäster för att sedan tacka adjö och åka till jobbet!! Mer om helgen kommer senare. Kramar Fia
 

 

Några bilder från Anita träningen..

Publicerat 2013-03-10 21:28:25 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Mer kommer imorgon :)
Tyvärr fick jag inte med träningen idag på kort för jag ligger hemma och är jätte förkyld med hög feber...

Hårt slit med gott resultat

Publicerat 2013-03-10 21:08:10 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Ingenting är lätt, det finns ingen genväg till toppen, det har vi lärt oss i helgen! Dagarna med Anita Sande har varit mycket givande, inte bara för de som har ridit utan även för mig, som bara har tittat på alla ekipage denna helg. Det har varit mycket slit och alla som har ridit har kämpat och varit jätteduktiga!! Man ser skillnad bara på två dagar!! Helt Otroligt!!! En stor eloge till Anita som kämpar lika hårt med alla, ingen "slinker undan" ... Vår kära Emma har fotograferat i helgen, så lite roliga bilder kommer ut på bloggen inom kort. Vi kommer också, på vår facebooksida lägga ut nästa datum. 
 
 
Nu ska jag slappa, är helt slut efter denna helg i kyla! Vill ge ett stort tack till alla som gjort detta möjligt! Att få hit Anita!! Extra Tack Till Fia som slitit stenhårt för att allt skall klaffa!! Och Sandra som har fixat fiket ihop med mig :D Och Tack till hela familjen som lagat mat, ordnat med annat runt kring!! Nu laddar vi om till nästa gång Anita kommer!!! :D
 
Kram Ida

Det är hektiskt men kuuuul!!!!

Publicerat 2013-03-09 06:00:08 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Godmorgon. Händer verkligen massa här hemma. Hinner dock inte uppdatera så mycket. Idag ska jag rida 4 pass för Anita. Igår red jag 2. It really was a breaking trow!!! Red loss izno ordentligt. Mer om detta senare. Kramar Fia

Seth

Publicerat 2013-03-08 12:10:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Seth är alltså en tysk 13årig dressyrvalack. Han är snäll och mycket trevlig att rida.
 
Jag hoppade honom lite mer igår än vad jag gjort tidigare. Jag var dock noga med att värma honom ordentligt innan. Lite samma som Iznos uppvärmning. Jag hoppade serier med honom också. Det är något han behöver att träna kvickhet i frambenen, komma tillbaka och få bättre språngkurva. Han kommer bli en topenhäst för sin ägare i framtiden.
 
Ha en fin dag alla! KRAMAR Fia
 
Sandra och Binis

Idas hjärtegull

Publicerat 2013-03-08 11:27:18 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Avspänd, i alla gångarter...Perra ligger efter!! Måtte det blir vår snart så man kan köra igång på riktigt utan att hålla på och köra till ridhus!
 
Mighty...en på 10 000 som är så snäll!! förstår att han är hjärtegullet a la Ida

Godmorgon!!

Publicerat 2013-03-08 06:07:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Hela denna veckan har varit rätt körig än så länge. Jag, Fia har haft så mycket att fixa med. När man annordnar en kurs är det så mycket mer arbete än pengar och tider. Bara att svara på alla frågor som dyker upp från både kursdeltagare och andra ryttarvänner tar tid!
 
Idag kommer Anita och hennes man till oss. Jag jobbar fram till 13, ska åka och handla, fixa stallet innan vi kör igång med allt! Det ska bli riktigt trevligt att träffa henne, det var ett tag sedan nu! Närmare bestämt nästan 2 år sen sist!!
 
Ikväll ska vi i familjen tillsammans med våra gäster ha grillpremiär =)! Det är aningen kallt ännu, MEN vad gott det ska bli med grillat!
 

Passet igår då, jag la mycket tid på Izno igår. Han var aningen FÖR FRÄSCH om man får lov att säga så. När han blir det har han en tendens att bli stökig.
 
Värmde upp länge i skritt, flyttade undan honom för min skänkel. Därefter gjorde jag små tempoväxlingar i traven, varvbyten och övergångar. När jag väl galopperade la jag vikt på att han skulle ta för sig framåt och gärna ha lång hals, låg om möjligt. Han har en tendens att få en för rund galopp, samt stöka till det med  bakutsparkar och så vidare... Izno blir till och med lite möteskygg när han är överladdad! Tjafslasse!
 
Hoppade serie med 3 räcken trång avstånd så att han fick backa av lite, första gångerna var han så rund över hindren och överhoppade sig så att jag smällde i mig i sadeln underifrån (han hoppade upp till mig så). En HIMLA go känsla ändå.
 
Hoppade inga höga språng utan jobbade på med serien, efter det hoppade jag emn liten oxer. När jag väl hoppat färdigt hade jag känslan av att jag verkligen kunnat rida på stora hinder. Han var lydig, lugn och rytmisk.
 
Red Seth också...mer om honom senare =). Kramar Fia
 
 

Längtar hem till trim i ridhus, uteritt och fix inför helgen..

Publicerat 2013-03-07 15:38:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Ska trimma Seth idag för att få ett pass till med honom i kroppen inför helgen då han ska vara med:)! Kommer rida igenom izno idag också. Tänkte rida izno i förvänd galopp idag. Något som är stärkande för honom och som han inte är så van vid. Vill ju gärna att han ska byta automatiskt inhoppsan banan! Lite serier blir det också. Ha det fint! Kram Fia 
 

Hemma en sväng innan jobbet

Publicerat 2013-03-06 16:03:26 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har ridit hästarna en stund på banan. De var verkligen fina idag. Tog det ändå lugnt med dem, stämde mest av litegrann. Snart blir detjobb igen! Ha det fint. Kram Fia

En liten miss!

Publicerat 2013-03-06 06:14:22 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Såg att jag lyckats få en lucka där mellan 12-13. Känns lite onödigt. Därför börjar passen kl 8 på söndagsmorgon istället för 7! luckan som är över blir med andra ord lunchpasset som skulle varit mellan 11-12. Hoppas ni förstår mig =)! Vi hörs ju om inte annat på lördag!
 

så till annat! Var i stallet igår och red Izno och Manne. Det blev inte bara skritt det blev lite trav också. Vi höll till på spåret. Hästarna kändes framåt och mjuka! Jag flyttade både Izno och Manne lite i skritten. sedan red jag övergångar med dem, kände på dem lite lätt.
 
När mina hästar var sega i måndags var det för att de inte var tillräckligt framme för skänkeln. Jag hade inte mina vanliga sporrar(brukar rida med hammarsporrar) och jag tyckte att det hade betydelse. När jag väl ville ha en reaktion och knacka till på hästen så svarade de inte som jag ville och då per automatik kände jag att de blev sega och fick en starkare jämn press i benen...som egentligen inte ska behövas mer än när jag driver extra framåt!
 
WELL, FINA och GLADA och FRÄSCHA var de i allafall så efter att ridit, mockat och fått städryck var jag riktigt nöjd när jag kom hem igår!
 
Idag är det mycket på agendan...jobb både dag och kväll, sen hästar och fix däremellan.
 
HA EN GOER DAG!!! KRAMIS
 
Fia
 
checka in det fighting facet! hihi

Fia teknisk berglund, det är mitt namn det, om någon undrar!!! ;)

Publicerat 2013-03-05 22:21:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Du får titta på sniskan helt enkelt ;)!! vid frågor ring mig 0703799868, kramar

Uteritt i solen och annat stök

Publicerat 2013-03-05 19:47:11 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har det varit ett fantastiskt väder, jag (Ida) och Sandra har ridit ut med Locantus & Binis. Det blev mycket galopp och idag var det inte lätt att hålla 175cm häst i schack.... Alltså, det är inte bara jag som blir glad av solen ;)....... Licala har fått tandläkarbesök och shiiit vad hon var vass i munnen, höll på att börja lipa när veterinären gav mig ett förmaningstal om hur viktigt det är att hålla efter munnen på hästarna. Kände mig som världens största skithög!! Stackars lilla underbara söta Licalabebisen.... FY SKÄMS IDA BERGLUND!!!!  Aldrig mer glömma något sådant viktigt!!!!
Måste erkänna att man blir lite extra lipig när man är förkyld också, alla andra tränar och gymmar, medans jag.... ja gör typ inget......... skitsurt faktiskt...............
 
Nu har jag precis bakat klart fikan till träningen för Anita Sande i helgen, jag och Sandra kommer att sälja massa mumsigt till ruskigt låga priser.... Så ni som kommer, ta med småpengarna och njut av hembakt och Kaffi och saft =) , det kommer också finnas toast och frukt.
 
Denna fina tavlan fick jag av underbara Emma i födelsedagspresent, den sitter i köket nu =) Påtal om Emma, hon skall fota en massa på träningen, har man speciella önskemål ist för mer random bilder kan man be henne så kan hon ta kort till en billig peng. Men då är det dock viktigt att säga till en stund innan träningen, så att hon kan förbereda sig. 
 
 
Längtar massa tills Anita kommer, ska bli så roligt att träna, men också träffa Anita, hon är så go som person. Ska också bli väldigt roligt att träffa hennes man Pascal. SÅ VÄLKOMMEN ANITA vi längtar efter DIG!!! 
 
 
Ha en go kväll alla!! Kram Ida
 

Hej alla!!

Publicerat 2013-03-05 17:48:09 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag kommer listorna ut. Behöver dock en justerare vid min sida för att våga publicera och få ihop tider. SÅ INGET BLIR FEL!! Det har börjat höra av sig lite folk till mig nu som vill komma och titta på träningen. Det är som tidigare nämnt helt OK! 

Hästarna idag...ska skrittas, jag kommer hålla till på spåret eftersom alla mina stall kamrater redan varit i stallet. Längtar efter att sitta upp pådem, kan inte säga annat än att jag GILLAR mina hästar så otroligt mycket!
 
1 1/2 vecka kvar till tävling nu.... längtar otroligt mycket!!
 
Ha en toppenfin kväll alla!! Kram på er
 

Ridhuset

Publicerat 2013-03-05 14:29:08 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag (Jonna) ridit till ridhuset, då jag inte kör transport själv och de inte alltid är så lätt att ha med sin någon som kan köra så blir man lite låst.
Så idag så passade jag på när jag ändå var ledig, det tog ca 45 min enkel väg.
Så när jag väl kom fram så kunde jag börja rida ordentligt på en gång och behövde inte rida fram alls länge innan jag började hoppa.
Hon hoppade verkligen super bra idag och de kändes riktigt bra. Vi fick några rätt stora lägen och de är något vi måste öva på, då Fantasia väldigt gärna hoppar av för tidigt och jag inte riktigt hittar rätt läge.

När vi hoppade tillsammans i fredags så hade jag inte riktigt en bra känsla i börjar, hon va lite jobbig och bockade efter hindrena och stannade någon gång innan hon började slappna av och hoppa riktigt fint.
Därför kändes de bra att få komma iväg idag och hoppa själv och bara kunna tänka på sig själv och hitta rätt känsla.
Eftersom det tog så lång tid att skritta fram och tillbaka till ridhuset så red jag ca 20 min i ridhuset innan ja red hem igen.Så här kan det se ut när Fantasia får som hon vill..

Kram Jonna

Riddags :)

Publicerat 2013-03-05 11:56:43 | i kategori
0 kommentarer

Nu ska jag Ida ta en tur ut i skogen, mkt härligt!!!!! :D

Ha en toppen dag!!
//Sandra

lugn dag i stallet

Publicerat 2013-03-05 08:00:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

god morgon! Idag ska hästarna skrittas och pysslas med. Tror det blir lite städa och fixa hemma ikväll. Vi hörs! kram fia
 
 
Blev  så himla glad när jag läste en blogg häromdagen... www.emmaeklof.bloggplatsen.se

Om jag skulle skriva att allt jämt är en dans på rosor då skulle jag (ursäkta språket)faaanimej ljuga!

Publicerat 2013-03-04 22:47:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Är hemkommen efter en sen ridhusvistelse. Jag har hoppat Izno och Manne. Idag har orden i hästarnas instruktionsböcker stått i alldeles för liten text för mig....Båda två var sega och lyssnade inte så bra på mig. 
 
Det jag var nöjd med var att jag placerade dem rätt på hindren hela tiden och att hästarna i vilket fall såg spänstiga och fina ut! Känslan var dock inte så bra. 
 
Jag fick använda väldigt mycket ben och säte idag för att rida hästarna mjuka, vilket jag inte behövt senast jag red dem...men men, hästar är ju dock djur och inga maskiner, Jag var inte på topp idag och inte heller hästarna....nu väntar uteritt med Manne fram till Anita kommer. Känns passande att få rida honom för henne och verkligen få jobba igenom honom ordentligt! 
 
Izno ska åka till ridhuset en gång till innan helgen och jag kommer lägga mycket tid på honom! Jag kommer jobba med stärkande övningar vilket jag inte gjorde idag då jag hoppade bana med fristående hinder. Jag fick VERKLIGEN JOBBA idag! särskilt i vänster varv då jag arbetade hårt med vänster skänkel mot ytter tygel. Vi avslutade med ett högre språng, det kändes bra. Lite tuftt att spänna bågen dock!!
 
Ringde både Ida & Sandra sedan och fick ett peppande samtal! Man kan inte vänta sig att allt ska va lättplätt alltid!!
 
 
Ha de töppa! kramar  Fia
 

Uteritt

Publicerat 2013-03-04 21:22:36 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

idag har jag emma ridit ut på Licala med Jonna och fantasia. vi red bort mot dalvik och sen till lekerydsvägen och vände :) 
Hästarna skötte sig jätte bra! Licala var super pigg och framåt och hon kändes som en liten studsboll i galoppen ibland! hihi men kul hade både hon och jag! första vändan mellan dalskog och lekerydsvägen så tog vi galopp och lät hästarna att galoppera på, samma sak tillbaka. Sen när vi vände igen så försökte vi korta galoppen så dem fick jobba på lite. Det var svårt att hålla tillbaka Licala hon ville bara springa fort söt hästen men hon skötte sig fint och jag är super nöjd, sedan red vi tillbaka och travade lugnt och skrittade två nöjda hästar!! Ida hade bytt bett till ett hackamore och jag kände att hon gick jätte bra på det! hon var mer framåt och  hon såg riktigt nöjd ut på det. :)

Nu är listorna snart klara!

Publicerat 2013-03-04 12:31:27 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har suttit med listorna inför träningshelgen. Jag måste dock kolla igenom tider och att alla är med en och två gånger extra! Jag är nämligen expert på adminstrativa missar!!! haha!! Hoppas få den helt klart tills ikväll.
 
Denna veckan är minst sagt ÖSIG!!! jag ska rida väldigt mycket! Ikväll tre hästar i ridhus, tors kväll 2 hästar i ridhuset och sedan ska jag rida hela 5 pass för Anita!!! Räknat till detta är allt annat som ska falla på plats. Husrum till gäster, städning, god mat ska inhandlas och sen ska man hinna med sitt  jobb och sin familj med!! Full rulle med andra ord!! Ha det bra!!! Kram Fia
 

Godmorgon!

Publicerat 2013-03-04 06:43:00 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Idag ska jag, Fia åka till ridhuset med Manne och Izno. Båda två blev uteridna igår...det var jättemysigt!! Jag red också Charmör igår i ridhuset (han ska också trimmas ikväll). Han utvecklas för var gång!! Han var extra fin i galoppen och jag hade känslan av att han verkligen tog i under mig!!
 
Vi hörs senare!! KRAM Fia
 
ps. Perra hade sadel på sig igen igår...inga problem ds
 
Inte långt kvar till Anita kommer!! Tjohoooo =)

Det går framåt med Mighty <3

Publicerat 2013-03-03 21:57:58 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Mighty åkte i onsdagskväll till en tjejkompis för inridning, redan i Torsdags kom det ett sms om hans tidiga framgång! Hon har redan på två dagar skrittat,travat och galopperat!! :D Och BARBACKA!!! Kan ni förstå?=) Hur modig hon är och hur fantastisk häst jag har!!! Älskade Vip win´s Mighty Heart!! Min EGNA uppfödning!!
Jag kommer att skriva mer om hans utveckling här på bloggen framöver =D
 
Ha en god kväll alla =)
 
Kramar Ida

Manne i fredags

Publicerat 2013-03-03 19:42:16 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Så kommer vi till Manne!
 
Manne var för dagen lite pigg när vi kom till hoppningen. Han var när jag red fram lite seg.
 
När jag red fram honom red jag honom lite som jag red Izno men jag fokuserade ännu mer på att rida framåt. När Manne är seg blir han gärna lite lång för mig. Det jag är noga att tänka på då är att rida mer framåt så att han jobbar framåt för skänkeln och på så sätt inte blir lika lång. Risken när hästen är lite slö är att man vill dra ihop den. 
Jag hoppade serier med honom sedan hoppade jag linjerna. 
 
Jag tycker att jag hade behövt att lägga mer tid på honom än vad jag hann med. Han var lite bockig och busig. Han hoppade dock fint. Han är ju en väldigt hinderklok häst.
 
Sista gången jag hoppade linje med honom var han riktigt fin. Han stressade ingenting och hoppade igenom sprången bra! Det var egentligen först DÅ han var tillräckligt genomriden för att BÖRJA HOPPA! 
 
Nästa gång jag åker iväg med Manne ska han få mer tid av mig, I helgen väntar Anita träningen och då lär Manne bli ordentligt genomriden! 
 
Kram Kram Fia
 
Här är en annan häst som gick super!!! Binis..det får hennes matte skriva om senare! 

Team träning

Publicerat 2013-03-03 12:17:29 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag (Ida) skulle rida båda mina på evighetsbanan och kände att allt var på topp. Den här gången känner jag dock att jag fick lite motstånd i min ridning! Licala var inte alls nöjd under passet, hon sprang och slog med huvudet och visade tydligt att hon inte gillade bettet. Jag valde att stå över hoppningen med henne den dagen. Jag vill ha en bra känsla när jag hoppar och med handen på hjärtat hade jag ingen bra känsla denna gång! Påväg hem till stallet satt jag och Fia och spånade varför det blev som det blev.... Vi kom fram till att: Jag har ju inte kollat munnen på henne på ett bra tag!!!! Varför i He****te har jag inte tänkt på det!!! Hon är ju känslig, men inte riktigt så känslig som nu... Ååååhhh, då kände jag mig otroligt DUM!! Jag som alltid är så nogrann med allt runt omkring mina små favoriter.... Så imorgon skall jag ringa och boka tandläkartid till henne. Fram tills hon är klar skall jag rida på ponnyhackamore, det fungerar hon jättebra på. 
 
Locantus då?? Jo han ja!! Mr Klumpig himself! Hade gjort sig något med sitt ena öga, det rann som tusan om det, så det var bara att ge honom ögonsalva och vila.......... Idag såg han dock bra ut och det är ju tur iaf!! 
 
Idag skall jag rida ut med Fia & det skall bli jättemysigt!!! Jag har också idag avanmält min första tävling, jag skall träna lite till....
 
 
Ha en bra dag i solen alla!!! 
 
Kraaaaam Ida

Teamhoppning...och skrivningsfailure

Publicerat 2013-03-03 11:01:05 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 
</div Nu är det tredje gången jag skriver detta inlägg. Hade problem med filmen igår och när den inte gick att få fram och jag skulle plocka bort "not found" rutan försvann hela inlägget. Så jag har alltså lagt en timma på bloggen igår utan att det syntes överhuvudtaget! Denna helgen har vi två kalas inbokade och vi vart sena hem från träningen i fredags. Detta har gjort att vi efter mina fail inte hunnit uppdatera mer! SORRY! Träningen i fredags gick bra! Jag tänker skriva lite om Izno och uppdatera info om Mannes träning ikväll. Känslan på Izno i fredags var den hittills bästa i år!! Vi hade flytet och han var mycket fin och lyhörd för mig!
 


Jag skrittade fram honom länge, flyttade undan honom i skritten. Sedan flyttade jag bogen inåt på volten och ställde honom utåt. Allt detta efter skänkeln inte så mycket tygel. Efter det red jag trav, tempoväxlingar, varvbyte, skänkelvikningar mm...han gick SÅ BRA!! I galoppen red jag först två varv åt varje håll i FULL GALOPP!! Sedan red jag honom på stora volten i båda varven och gjorde tempoväxlingar även här!
 
Det tog en liten stund innan han var riktigt igenom i vänster galopp. Men när han lossnade var han jättefin. JAg tror att man har en vinst i en väl igenomriden häst innan man börjar hoppa. Därför är det så skönt när vi i stallet åker iväg tillsammans och verkligen ger hästarna den tid de behöver!!
 
Linjerna var absolut inga problem, Vi höjde upp lite efter att hoppat dem några gånger. Izno fick fram sin spänstiga runda språngkurva och var inte i en bom. Samtidigt var han lugn och hade ett jämnt tempo och en bra galopp, Jag själv lyckades verkligen att slappna av och bara rida...
 
Efter att jag hoppat färdigt gjorde jag segergesten som jag gör när jag lyckats lika bra som då....för på träningen hade jag en lika go känsla med Izno som när jag vunnit en klass!!
 
Detta är ju sandra dock..hihi. 
 

Idag ska jag rida Charmör i ridhuset samt rida ut Izno och Manne. Lägga sadel på Perra. Hoppas kunna åka till ridhus med Perra snart!
 
Kram Ha en FIN FIN DAG!!! 
 
// Fia

Lyckad träning med sen hemkomst...

Publicerat 2013-03-02 09:23:55 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Tyvärr kunde vi inte filma så mycket då batteriet i kameran la av! Hann dock med att filma Manne litegranna. Ska kolla in kameran i eftermiddag. Glömde nämligen kameran i stallet igår kväll.
 
Jag(Fia) tror vi kom hem vid 22 tiden. Det tar längre tid än man tror när man ska hoppa alla tillsammans och vänta in varandra.
 
Något som vi alla gör innan hoppträningen är att vi värmer upp ordentligt. Jag vill allra helst att min häst ska kännas eftergiven i alla gångarter och runda lyssna på förhållningar, drivande hjälper och runda sig fint för min skänkel, 
 
Vi hoppade som tidigare skrivet huset! Izno var HELT FANTASTISKT FIN!!! Så himla synd att jag inte fick med det på film. Han var inte i en bom. Försiktig och jämna språng. Han var rytmisk i galoppen, inget stök och bus....jag slappnade också av bra!
 
Mer om detta senare jag har lite tidsbrist här på morgen! Vill bara säga att:
 
Att rida bra handlar mycket om en bra mental balans. Att känna sig positiv och tycka om sin häst! Något som hjälpte mig till ännu en högre nivå igår var mina teamkamrater. Att få hoppa ifred med dem i ridhuset, få positiva självförtroendehöjande pepp samt reflektera tillsammans under passet är GULD VÄRT!! Puss till er brudar!!
 
Hörs senare!
 
Kramar Fia
 
Ursäkta att bilden är på sniskan....fina lille Izno å Ja!! =)

Kommande teamhoppning :)

Publicerat 2013-03-01 13:29:04 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag är alltså dagen vi i teamet ska hoppträna, som jag(Sandra)har längtat!!!! Skrev i tidigare inlägg att vi hade en plan över hur vi ska träna. Vi ska hoppa en övning som kallas "huset". En evighetsbana med många roliga kombinationer. Det är bara fantasin som sätter stopp. "Huset" är en hoppbana som kan användas till den mest orutinerade ryttaren men även till en mycket rutinerad ryttare beroende på vilken väg man väljar att rida. För att ni lättare ska se hur hindrerna står har jag med mina fantastiska konstnärliga ådror målat en bild med 2exmepel på hur man kan hoppa.
 
 
Jag hoppas att bilden är någorlunda lättläst! det är är som sagt bara två exempel på hur man kan kombinera hindrerna. 
Huset ska bli roligt att hoppa med Binis. Jag behöver öva på,att känna flytet, kunna reagera med kvicka hjälper. De misstag jag gjort på tävling är att jag blivit passiv istället för att agera kvickt när vi inte kommit helt perfekt på det första hindret i en linje. Därför känner jag att "huset" kommer att bli en mycket givande övning!
 
Nu laddar vi för ikväll så kommer fortsättning på hur det gått!
Kram Sandra
 
 

Licala, Locantus & Vip Win´s Mighty Heart

Publicerat 2013-03-01 12:53:24 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 
                                                    Lite tankar kring mina tre hästar!
 
Locantus: Är redan i bra form, han har blivit väldigt stärkt av att få ridas ut mycket. Målet fram till sommaren är att Locantus skall bli ännu starkare, han skall få klättra och arbeta mycket med bommar på marken. Jag skall tävla 1m och 1,10m, nu under våren. Målet är att stärka vårt (framför allt mitt) självförtroende och sedan kanske hoppa någon 1,20m. Locantus skall även nu under våren få massage, laser och magnettäcke.

Licala: Hon går från klarhet till klarhet, hon är en riktig kvalitetshäst. Just nu tränar vi mycket på kondition och styrka, Licala är en häst med mycket egen balans och då blir det lätt att man gärna vill rida "för mycket", hon är så rolig att sitta på!! Jag kommer att fortsätta i samma anda med henne, idag kommer hon att få hoppa bana! det skall bli väldigt spännande! Licala skall säljas, helst av allt så vill jag ha kvar henne själv, för hon är en så enormt snäll och trygg häst! Jag blir väldigt tuff av att rida henne <3
Vip Win´s Mighty Heart,Håller på att ridas in nu i skrivandes stund, igår blev han skrittad barbacka och det gick hur bra som helst, han är gudasnäll och det har han fått från sin mor, Licala. Tanken med Mighty är att jag skall rida kvalitén med honom. Men då måste han vara mogen för det och vara i rätt "period", unghästar tenderar ju till att ha växtperioder, skulle han hamna i en sådan period just då, så står vi över =) 

 
Kram Ida
 
Längtar tills i eftermiddag!!

Publicerat 2013-03-01 06:34:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Tjoho!! Det ska bli så kul å kämpa på som en i gänget!!! Love alla tjejerna i stallet!
 
Ps den här lille herren hade sadel på sig igår....men ska jag komma ifatt Mighty så ska jag upp på ryggen idag!! hihi!! Vi hörs senare!!
 
Kram fia