Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


Här kommer filmerna från Björbäck

Publicerat 2013-06-30 23:58:31 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Det är filmer från 115cm klassen på söndagen. Underlaget var inte det bästa och vi strök oss i 125 cm klassen. Jag måste ändå säga att björbäck är en av de trevligaste platserna jag vet att tävla på. välarrangerat och fint! Och otroligt skickliga och trevliga funktionärer!!! Bästa betyg till dem.
 
Om jag ska klaga på något i 115cm rundorna så är det att jag börjar i dåligt tempo med båda därav de korta sprången på första hindret....skärpning till nästa tävling helt enkelt!! Annars var Manne lite seg, tror han tyckte underlaget var lite läskigt. Izno var duktig och bjöd fint tycker jag.
 
För övrigt har båda hästarna varit lite fjantiga i helgen, tittat på allt runtomkring...tält, husvagnar osv....mer om det senare. Lite nedslag var det i de andra klasserna, inga generalmissar och bra flyt...mer om det som sagt imorgon. Kram Kram Fia
 
 

Hemma efter en härlig helg:)

Publicerat 2013-06-30 23:15:22 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Kort och gott en härlig helg:)! Tänker ge er en mer utförlig redogörelse över ridningen i helgen imorgon. Film från ett par klasser finns också:)!

Locantus <3

Publicerat 2013-06-28 19:42:50 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 
 
 

Framme

Publicerat 2013-06-28 09:37:44 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Glömde givetvis packlistan hemma!

Publicerat 2013-06-27 10:00:43 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag är nog den mest yra person som finns!! Skrev en fin lista för att inte missa allt som ska me, glömde den så nu har jag fått skriva en ny.

Dags att ge sig ut nu då!! Kom igen!!! Blicken upp!! Sträck på dig!! Tjohooooo!! // Fia

Har inte packat en pinal! Haha

Publicerat 2013-06-26 23:03:08 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Tränat för ange ikväll. Grymt nyttigt. Tränade både Manne och izno. Det jag har fått höra är egentligen inget nytt, alltid samma saker som jag verkligen behöver träna på.

Sträcka upp, sitta ner, jobba mer med skänkel, slappna av i axlar och armar, fokusera, kräva, jobba hårt!!

Ange peppade mig med att jag lyckades få bort vinklingen av händerna (the chicken arms) på två veckor, så egentligen borde jag ju kunna envisa mig till ett resultat med sitsen( att sträcka på mig)! Så nu framöver är det blicken upp och fram!!! Å jobba med Halvhalter också!!

Ange är super och jag är grymt taggad till helgen!!! Tjohoooo;))!!! Kram på er!!!!

kortis på Manne från hoppningen i förrgår

Publicerat 2013-06-26 14:33:08 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Det blev ju inte som jag hade tänk riktigt, Manne var seg när jag hoppade honom eftersom vi ridit på banan så många dagar på raken, red dock ut på fältet en liten stund för att sedan jobba honom på banan innan jag hoppade. Tyckte ändå att det var rätt bra att han var seg. Manne är en häst som kan ha "flera skepnader". Han kan vara en riktig hetsporre och ibland ett riktigt sego! Det är en utmaning att möta den variationen kan jag säga.
 
Kände att jag gjorde det väldigt bra, han blir bara bättre och bättre. Ikväll ska jag träna både Izno och Manne för Ange. Imorgon bär det iväg på meeting!! tjohooo!!
 

visslar du i duschen??

Publicerat 2013-06-26 13:54:04 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag brukar både vissla och sjunga när jag är ute och rider själv, ibland när jag rider med Emma också...stackars Emma hihi...
 

Att rida ut med Manne

Publicerat 2013-06-25 20:07:44 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Med em djup suck sv. Lättnad ställer han sig stilla i gången!! Vi överlevde!! Yeees!!! Det finns inget värre i hela världen än att rida ut!! Samma otittiga runda nästan varje dag! Och att rida ut utan att arbeta... Här ha hamnar all fokus på alla faror. Manne är jätte tittig ute. Men på banan hoppar han allt!!! Tur de han e ju min hopphäst!

Kram Fia

Hoppa, skritta, packa och fika

Publicerat 2013-06-25 16:02:06 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Det är en bra förkortning på vad jag ska göra ikväll. Hann som ni märkte inte att lägga upp film på Manne. Det kommer såsmåningom.

Kram Fia

Hoppat Manne några språng nu

Publicerat 2013-06-24 18:16:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Manne har varit fin idag! Hade också världens bästa tjej på marken!! Sandra <3!! Mer om det senare ikväll, kanske lite film också;)!

Fick ett himla fint sms igår också som jag bara måste visa er!

Nu ska jag städa vidare i skåpen och sedan hoppa licala! Kraaaaam på er!

Locantus igår

Publicerat 2013-06-24 14:50:42 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Spola ur skåpen

Publicerat 2013-06-24 12:08:40 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag ska jag Fia spola ur plast skåpen. Ska också börja packa lite smått så fort de torkat ur. Hästarna ska ridas ut idag och förhoppningsvis hinns det med en liten runda på Perra!

Vi hörs kram Fia

Hoppning med Izno

Publicerat 2013-06-23 20:54:03 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Det var endast Izno som fick hoppa idag. Under uppvärmningen av Manne blev inte vädret som jag tänkt mig!
 
 
Som tur är så kändes han väldigt fin fram tills dess. Vet bara inte riktigt hur jag ska få till att hoppa eftersom jag inte vill rida för mycket på banan och att han faktiskt ska tävla tre dagar nästa vecka. Blir nog till att rida ut och sedan avsluta med ett par språng på banan!
 

Red ut Izno först som uppvärmning, ungefär 1,5 kilometer. Red i skritt och trav, gjorde lite övergångar, flyttade honom lite fram och tillbaka på vägen. Hoppade linjer med honom idag. Jag red en linje som var 22 meter dvs 5 galoppsprång(denna var längs med ena långsidan), sedan hoppade jag linje snett igenom med ca 17,5 m 4 galoppsprång.
 
VILKEN KÄNSLA idag!!! Helt obeskrivlig. Han var supermjuk och lyssnade på mig fantastiskt bra. 
 
 
Red också Locantus åt Ida idag, jättefin och mjuk var han. Ida har gjort ett fint jobb med honom under året. Stina med ägarinna kom också förbi, hästen gick superfint för henne idag...jag blir så glad!!!
 
Ha en fin kväll hörrni!!
 
Kram Fia

Film från tredje gången på Stinas rygg

Publicerat 2013-06-23 14:18:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Hoppning på schemat

Publicerat 2013-06-23 11:05:16 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag känner att jag nästan tjötar om den här hoppningen, men uppdateringarna har ju varit ganska tätt nu på sistone. Idag ska Manne och Izno hoppas. Det ska bli jättekul! Nu i skrivandets stund spöregnar det och jag har inte gett mig iväg till stallet än.
 
Med andra ord, ingen uppvärmning på fältet idag, kommer dock att rida ut och värma upp på grusväg i skritt och trav för att få den där extra bjudningen när jag ska hoppa!
 
 
Ha det toppen!!! Kram fia
 

Ridit stilbanan idag på låg höjd

Publicerat 2013-06-22 20:54:11 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag, Fia hoppat stilbanan med Manne och Izno på låg höjd(50Cm ca).
 
 
 
Jag började med Izno. 
 
Först värmde jag upp honom länge i skritt, han fick skritta med långa tyglar och verkligen sträcka ut halsen och kliva på framåt. Travade honom efter det i fri form, galopperade sedan i lätt sits några varv i höger och några varv i vänster. Efter det red i skritt och trav, formade honom för min innerskänkel, rörde mycket på bettet, travade skänkelvikningar efter spåret. När jag skrittade fram red jag honom i serpentinbågar.
 
när jag började galoppera gjorde jag samma sak, först i samma tempo hela fyrkanten runt, sedan ökade jag på långsidorna och balanserade upp honom på kortsidorna.
 
Hoppade sedan banan 3 gånger. Kände mig väldigt nöjd med honom han var lugn, mjuk och väntade kvar hos mig.
 
Manne:
 
Red fram honom på ett lite annorlunda sätt än Izno. Manne var väldigt vaken idag, vilket gjorde att jag började arbeta honom ganska snabbt i form, detta gjorde jag på grund av att jag ville att han skulle koncentrera sig på mig och inte på allt annant runtomkring. Manne blev fin och eftergiven väldigt snabbt, det märks att Manne är lite mer arbetssam än Izno, när han väl slappnar av och koncentrerar sig på mig så upplever jag honom väldigt lättriden.
 
Hoppade sedan banan, 3 gånger med honom också. Jag fick stämma av honom lite tuffare än Izno, han vill gärna älga iväg och jag blir väldigt lätt stående i stigbyglarna. Koncentrerade mig extra mycket på att verkligen komma ner i sadeln och ta tillbaka honom. Jag stannade honom ordentligt efter 4an. Efter det lyssnade han upp bra. Sista rundan jag red med honom var han klockren! Fin form, väntade bra och lyssnade på mina förhållningar. Hoppade honom med det tredelade bettet med parerstänger. Han funkade super på det! MEN, man ska veta att när det handlar om huvudet på en häst så kan det ändras tills tävlingsdags, upplever att Manne är ridbar och fin till.........HAN TAGGAR FÖR HÅRT PÅ TÄVLING. Då spelar det ingen roll hur lydig han är hemma...haha!!!  Knäppa häst!!
 
Imorgon ska jag hoppa linjer med hästarna, ta ett par högre språng....sedan hoppar hästarna nästa gång i björbäck! 
 
Ha det bra!
 
Kram Fia
 
 

förberedelserna har redan börjat

Publicerat 2013-06-22 13:17:18 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Nästa helg åker vi som tidigare nämnt till Björbäck och tävlar. Det är Manne och Izno som får följa med dit. 
 
Eftersom Ida inte ska med får jag låna hennes tävlingsskåp. Så mina hästar ska ha lyxen att ha varsitt skåp. 
Jag tycker att halva nöjet med att åka på meeting är förbereedelser, att göra att fint och packa ner....nästan som när man ska åka utomlands då är ju halva nöjet för mig att planera kläder och packa väskan.
 
Ska skölja ur skåpen och packa noggrant, har börjat att putsa av grejerna. Jag har tvättat lädret med diskmedel, det blir RENT...verklingen något att rekommendera. Noga bara att man fettar in lädret ordentligt efteråt.
 
I eftermiddag ska jag hoppa båda hästarna. Dessförinnan ska jag ut till svärföräldrarna och fira lite midsommar.
 
Kram Fia
 
 
 

Glucosamin tjuvar

Publicerat 2013-06-22 11:14:08 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Vi har funderat över varför det sett ut som någon ätit glucosaminet till våra hästar. Locantus hinkar var till och med omkullvälta igår. Nu vet vi..... Våra skator har välsmorda leder i hakarp! Så nu blir det lock till hinkarna fortsättningsvis

Manne!

Publicerat 2013-06-22 11:00:55 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Red på banan en stund som avslut igår. Jag hade en otrolig känsla på Manne. Jag red ju som sagt med det vanliga tredelade sprenger bettet. Han var helt underbar. Jag var noga med att röra på bettet och forma honom för innerskänkel.

Jag har kommit på att min hand har varit för still. För av eller för på. Jag har börjat röra händerna mycket mer. Krama igenom tygeln, röra både fingrar och handleder. Detta har varit ett litet "break throw" för hästarna känns snäppet finare:))!

Idag ska jag förhoppningsvis hoppa hästarna. Det beror på om jag har hjälp från marken.

Tyvärr blir det ingen ridning på fält idag eftersom det regnat. Vi måste ju vara rädd om vår snälla grannes ägor när vi får lov att nyttja dem.

Ha en fin dag!! Kramar Fia

Galopp på fälten

Publicerat 2013-06-21 14:42:54 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har fått lov och rida på grannens fält där han precis slått! Izno gick super och var verkligen glad av att komma ut och galoppera! Manne fick rida ut på landsväg för att avsluta på banan. Idag red jag honom på vanligt tredelat. Vanligtvis rider jag på tredelat med parerstänger. Nackdelen när man rider ut med vanligt är att jag har svårare att hålla hans huvud på plats. Han tittar mycket på allt möjligt när man rider ut och då vrider han hela huvudet och halsen även om jag håller emot. Med parer stängerna har han inte den valmöjligheten då stängerna hindrar honom och bettet ligger still.

Ha en fin midsommar afton alla!! Kram Fia

Tre hästar att rida i solen idag

Publicerat 2013-06-20 12:24:48 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Ska rida ut izno och Manne idag. Tänker avsluta dem på banan. Jag arbetar dem mycket när jag rider ut. Flyttar dem, övergångar... Jag drar nytta av den extra bjudningen som kommer i skogen och oftast har de med den när jag avslutar på banan.

Planen är att hoppa i helgen sedan varva uteritt med avslut på banan(tycker det är svårt att galoppera ute då vägarna är så hårda nu), på onsdag ska jag träna markarbete med både Manne och izno och på torsdag om en vecka bär det av på meeting!!! Längtar:)

Kort vila sen nya utmaningar

Publicerat 2013-06-19 11:18:19 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Nu skall både jag och Locantus ha lite semester, sen blir det nya utmaningar. Har anmält mig till 120 med honom nu, det var många år sedan jag tävlade på den höjden :) ska bli jätteroligt 😃😃😃

Ridit Stina ikväll

Publicerat 2013-06-18 19:25:49 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Stina är ett jättefint sto efter Argentinus- cor de la bryere. En fröjd att rida varje gång.

Kram Fia

Locantus!! Världens bästa kompis!!

Publicerat 2013-06-18 18:28:55 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

I helgen har det varit tävlingar i Svarttorp, ett trevligt och välordnat arrangemang. Jag har tävlat Locantus i tre klasser, två 110-hoppningar och en 115-hoppning. Mitt mål för denna tävling var att uppnå jämna galoppsprång på distanserna men ändå inte tappa tempo. Jag har LYCKATS! det gick suuuper!! en felfri runda med 7.e placering och två fyrafelsrundor. klart godkänt tycker jag!! Locantus var med mig hela tiden, en heelt underbar känsla. Han lyssnar så bra och är så följsam för mina hjälper!! Min finaste underbara stooora kompis <3 Jag känner att vi utvecklas hela tiden och det är så roligt, jag har tränat markarbete för Angelica Flyckt några ggr och det hjälper mig så otroligt mkt. Angelica vill att man ska ha en mjuk och fin hand och rida med teknik och det passar mig som för det mesta har bomullshandskarna på. Markarbetet med Licala har gett så otrolig
t mycket, det är sååå kul att rida henne nu, det känns som det inte är så långt kvar till vår första start på dressyrbanan!! Underbara lilla häst <3 <3 <3
 
Ha en fin kväll kära ni <3
 
Kramar Ida
 
 
 
 

Tänkvärt

Publicerat 2013-06-18 11:15:34 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har Perra & Mighty blivit släppta på bete

Publicerat 2013-06-17 21:38:22 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 

Tur vi har semester snart så vi kan röja ordentligt!

Publicerat 2013-06-17 21:16:57 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Chill dag

Publicerat 2013-06-17 09:13:58 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag ska hästarna jogga lite lugnt ute i skogen. Tänkte pyssla lite i sadelkammaren och styra upp lite arbete runt om på gården. Perra ska skos och ridas, izno och Manne ska få laser behandling.

Tänker åka iväg och galopp träna hästarna minst en gång denna veckan. Det finns en nerlagd järnväg(numera sandväg) som är flera kilometer lång. Den finns hos mina farföräldrar så vi passar på och myser med dem efteråt.

Ha en toppendag! Kramis Fia

Att släppa prestigen

Publicerat 2013-06-16 17:52:35 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

Hela min, Fias situation kring hästarna och tävlandet har blivit mycket enklare efter att jag släppt på kraven och prestigen.
 
Jag kommer ihåg när jag var i 18 års åldern och drömmen och visionen om att rida på hög nivå...kanske mästerskap, jobba med hästar och så vidare var ett faktum. Jag arbetade målmedvetet med hästarna varje dag och levde för hästar och tävling....och kanske...kanske någon dag skulle min dröm bli verklighet...
 
Jag hade en framgångsrik juniortid, hade en riktigt bussig och försiktig häst som slängde hjärtat över hindren!!! Vi kunde vinna 6 klasser på raken och vi hade ALLTID pris med oss hem från tävling. Samma sak gällde min syster...jag minns att vi hade 78 placeringar ett år. GÖTT VA DE!!
 
Nuförtiden har jag förstått att varken heltidsjobb med hästar eller mästerskap är något som kommer bli verklighet i mitt liv. Jag kan däremot säga att jag fortfarande arbetar ambitiöst med hästarna VARJE DAG och jag tycker det är fantastiskt kul!
 
Jag har under årens lopp haft problem med prestationsångest och jag tror att många känner igen sig i det. Jag bestämde mig faktiskt så sent som förra året att släppa kraven på mig själv. Kom till och med till den gränsen att jag funderade på att lägga av att rida eftersom jag inte tyckte att jag var tillräckligt bra och mina prestationer tillsammans med hästarna var inte i fas med mina krav på mig själv....ingenting var roligt, bra rundor, placeringar....osv. fans alltid något som kunde bli bättre!!!
 
Har vänt mina tankar och tillsammans med mina lagkamrater i stall vip wins är allt så himla kul! Jag fokuserar pådet som är bra, lägger ingen vikt på det negativa, berömmer mig själv, kamraterna och mina hästar mycket. 
 
När jag rider in i en klass som jag tycker verkar svår ställer jag mig frågan:
 
Varför gör jag det här?
 
svarar mig själv: 
 
För att det är roligt.
 
vad är det värsta som kan hända?
 
att jag trillar av eller gör en skitrunda.
 
vad gör jag åt det i så fall?
 
rycker upp mig till nästa gång!!! 

Detta fungerar bra!! Är också noga med att peppa mina stallkompisar tjoa och tjimma lite!!! Släppa prestigen och ha kul!!! Det är ju därför vi gör detta!!!! 
 
Ha en toppenkväll alla!! Kram Fia
 
 
 
ooppppps ;)

bildbomb från tävlingen idag! tagna av Emma Eklöf

Publicerat 2013-06-15 22:12:02 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

 

Blandat resultat idag

Publicerat 2013-06-15 19:35:23 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Lilla licala var riktigt spänd idag vilket ledde till 3 ner i 1m klassen. På framridningen inomhus var hon så där "mojsig" som Ida kallar det(eftergiven och avslappnad). Red efter en stunds trim ner till framhoppningen ute, där var det betydligt läskigare. Kruxet med licala när hon blir spänd är att hon inte tar för sig i galoppen. Än så länge blir hon mer spänd av att man går på henne hårt med skänkeln än att ta för sig mera. Detta är något vi ska träna mer på hemma till nästa gång.

Hon räcker inte riktigt fram på distanserna när hon är spänd och då kan jag heller inte gå på henne som jag vill. Skam den som ger sig, detta var det "svåraste" hon gjort i sitt liv och hon utvecklas hela tiden.

Charmör var spänd för dagen, fick jobba stenhårt med skänkel, han rev ett och bröt ut i kombinationen, men med handen på hjärtat har vi inte hoppat så mkt kombination(i vintras senast) så det måste vi bli bättre på. Han kan det men när allt är otäckt tyckte han det blev alldeles för otäckt att det dök upp två hinder på raken. Han hoppade det iaf sedan och vi kom runt banan. Svarttorps bana är ju lite speciell eftersom man går ifrån alla hästar på framhoppningen och det är mkt tittiga runt omkring!!

Izno jättefin!!! Kom 5a i vår enda start en 120cm.

Manne var megavild! Fick ett ner i omhoppningen, ett skitpet!! I 120 cm var han lite matt, tror att han brallat av sig för mycket i första rundan också! Kommer prova att rida honom på vanligt tredelat bett med parer stänger imorgon, tror han blir lite låg på jaktkandaret.

Nu ska jag grilla! Imorgon är det på et igen!!! Kraaaam ha en go kväll!! / Fia

bilmdboms från tävlingen idag!

Publicerat 2013-06-15 19:21:22 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 

På agendan idag, fredag

Publicerat 2013-06-14 14:36:39 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Hej hej, Fia vid skärmen!! Ska snart bege mig ut i stallet. Väl där ska jag mocka, väga foder, fixa kraftfodret, sopa å göra fint.

Efter det ska Perra, izno och Manne ridas. Perra får gå en sväng på banan, izno och Manne ska ridas ut för att avslutas en stund på banan.

Efter ridning ska hagarna mockas och alla grejer putsas och packas inför morgondagens tävling. Ska tävla 4 hästar imorgon, ska bli superkul!!

Red izno för Angelika igår. Oftast har hästar en sida de är lite sämre i, precis som att vi är höger och vänsterhänta. Igår var izno extra stel i sin svaga sida. Tyckte det var bra eftersom jag fick hjälp samtidigt som jag red loss honom. Han gick superfint på slutet.

Mina kycklingarmar har blivit bättre, nu går vi vidare med att öka halvhalterna. Izno är lite lat och vill gärna springa ifrån problemet. Igår lyssnade han bättre på halvhalterna och det gick snabbare att få honom att vänta på mig än förra gången vi tränade. Funderar på en dressyrstart med honom snart, han är ju mycket finare nu än vad han var i vår debut då vi landade på 64,8 %.

Nu ska jag sätta fart!!! Kram på er!!

Fina bilder på charmör

Publicerat 2013-06-13 16:23:39 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Godmorgon regniga Sverige

Publicerat 2013-06-13 09:11:34 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

På schemat idag är det markarbete för Angelika. Jag rider izno och Ida rider båda sina hästar. Hemläxan från förra gången var att vinkla om och undvika mina chicken arms hihi!! Också att rida mer Halvhalter för att spänna bågen. Känner att jag lyckats bra och det ska bli spännande att se vad Angelika säger idag.
Izno känns så fin nu att jag skulle kunna tänka mig en dressyrstart igen. Får se om vi hittar någon tävling.

Ha det fint hörrni!! Kram Fia

Bomövning

Publicerat 2013-06-12 21:52:31 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag brukar lägga ut massa bommar i olika vinklar på banan, en del bommar är så man kan rida rakt mellan dem och då med vissa avstånd. Jag brukar leka med galoppsprången mellan bommarna, brukar också rida 5 förutbestämda bommar i taget, som en liten bana. Jag rider ganska korta vägar mellan bommarna.

Det jag fokuserar på är att svänga hästen för ytterskänkel, att krama igenom innertygel och forma hästen runt inner skänkel. Samt att se vägen och hålla rytmen. Denna övningen gör hästen uppmärksam på vad ryttaren vill, gör hästen lösgjord.

Passar perfekt till Manne som gärna blir ofokuserad, spänd och hittar på grejer =)

Sitter och väntar på syster

Publicerat 2013-06-12 17:05:16 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har fixat hela stallet och ridit ut Perra(han var jättesnäll)! Ska ta lite mellis bara sen ska vi rida ut izno, Manne, licala och locantus. Sen kommer nya hästen som ska trimmas:))! Kul kul!

Tänkte använda mig av Bomövningar som är lite av en favorit! Mer om den senare:)! Kram kram Fia

Fullt ös idag!

Publicerat 2013-06-12 09:08:37 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Tre hästar ska ridas ut. Ny häst kommer hem och ska hoppas. Härligt när det händer grejer!!

Kom ny kavaj igår också! Vad snygg jag ska va!:)

Tisdag

Publicerat 2013-06-11 07:46:43 | i kategori
0 kommentarer

Idag ska jag arbeta från 9-20. Efter det ska jag upp till hästarna igen. Har precis mockat och fixat lite... Känner att jag kommer få lägga sena kvällar i stallet denna veckan.

Mocka hagar ordentligt, sladda banan, kommer hem lite tjejer och hoppar också vilket jag tycker är jätteroligt!!

Till helgen blir det 4 fina hästar till tävlingen. Hoppas på fina rundor och lite placeringar:))!

Får en ny kavaj i dagarna också!! Grymt snygg. Ni ska få se;)! Kraaam på er / Fia

Bloggat lite dåligt... Ska bli bättre, lovar :)

Publicerat 2013-06-10 21:38:15 | i kategori
0 kommentarer

Det är sista veckan innan skolan slutar nu, lite körigt för mig med andra ord. Kommer ändå rida mycket denna veckan, tyvärr är det bloggen som får stå undan lite. Gör så gott jag kan helt enkelt. Kram på er// Fia

Tävling i Aneby

Publicerat 2013-06-10 21:14:33 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Igår tävlade jag och Fia i Aneby, jag tävlade Locantus i 1,05 och 1,10m. Det var vår fjärde tävling för året och det blir bara bättre & bättre. Jag placerade mig som fyra i båda klasserna, Locantus skötte sig väldigt bra. Det vi måste träna på till nästa tävling är att jag måste bli klar i distanserna. Locantus har en väldigt stor galopp, så om jag inte gör en ordentlig förhållning eller rider framåt på ett mindre galoppsprång rider vi det sista som ett halvsprång, det är ju förstås inte ultimat.
 
Denna veckan skall vi tävla i svarttorp, men innan dess skall vi ladda med träning fär Angelica Flyckt, det blir toppen!!  Ha en bra kväll alla =))
 
 
 

Rolig tävlingsdag!

Publicerat 2013-06-09 19:11:41 | i kategori
0 kommentarer

Ida hade två placeringar med locantus. Jag hade en, men 3 rundor till som jag vart nöjd med! Fina hästar hemma också. Mer om detta senare:)! Kram Fia

bilder

Publicerat 2013-06-09 18:11:07 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Vip Win´s Don Vito på bete :)

Publicerat 2013-06-09 16:06:32 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

 
 

Vip Win's Mighty Heart

Publicerat 2013-06-09 13:17:53 | i kategori
0 kommentarer

Fina fina häst! Har gör stora framsteg för varje dag som går! Idag har vi övat på mycket böjda bågar med inslag av bommar i trav. Han har skött sig exemplariskt!!!
Rida är verkligen livet!!!!!

Kram Sandra

Hemma efter en härlig dag på tävling

Publicerat 2013-06-08 18:51:19 | i kategori
0 kommentarer

Hade lite blandade resultat idag. Det bästa med dagen var dock att känslan på hästarna är bara såååå bra!!

Red på en stor gräsbana idag med mycket distanser i följd. Manne var Superfin i 110 och placerad! Bästa ritten hittills i år faktiskt! I 120 hade han ett ner, kände att han var lite trött efter att dels gått en klass tidigare och få även bockat och brallat mycket på framhoppningen. Kom rätt på alla hinder i 120 också men som sagt han var lite matt!

Izno hade två ner i 120cm. Han var en RIKTIG fighter, nedslagen kom på hinder nummer 1 där vi kom i en bra galopp och på en bra distans. Han var väl helt enkelt inte koncentrerad. Rivning nummer 2 kom på en oxer i slutet på banan. Han kom i ett utifrån läge och jag kan inte riktigt se varför han rev... Shit happends...

Bestämde mig för att rida 130cm, på framhoppningen var det som att sitta på toppen av regnbågen!! Heeeelt underbar!! Inne på banan var känslan toppen fram till hinder nr 4 där jag gjorde en felbedömning vilket ledde till avsittning.

Känslan var toppen iaf, rytm och balans, de hinder han hoppade var luftiga och fina. Jag skulle ridit framåt på en distans ist för att hålla tillbaka. MEN hästen gjorde sitt bästa, jag var inte nervös, det kändes inte högt! Taggar redan till nästa tävling.

Ha en bra kväll allihopa! Kraaam Fia

Ps. Imorgon står ridning av 7 hästar p schemat varav tävla tre!! KUL:))

Hästarna klara

Publicerat 2013-06-07 18:16:23 | i kategori
0 kommentarer

Klippta och badade. Nu laddar vi tävling:)!

Ridit två hästar innan jobbet:)

Publicerat 2013-06-07 11:20:54 | i kategori
0 kommentarer

Fia dom skriver igen;)! Har ridit izno och Perra nu på morgonen. Perra har varit jättefin idag. Han har varit stadig och jag har kunnat rida honom friskt framåt. Han har fortfarande lite svårt ibland att känna skillnad på broms och svänga, men det blir bara bättre! Hittills bästa känslan på honom! Vilken häst!

Izno har varit fantastiskt fin idag! Vi började med att rida ut en liten sväng. Sen red jag honom på banan. Han kändes väldigt liksidig idag. Jag fick också upp ett härligt stamp i galoppen!!

I eftermiddag ska Manne och nya hästen Stina ridas. Manne och izno ska klippas:)! Ha det bra!! Kram Fia

Längtar till morgondagen

Publicerat 2013-06-06 23:49:49 | i kategori
0 kommentarer

Ny rolig häst på agendan idag

Publicerat 2013-06-06 18:35:46 | i kategori
0 kommentarer

Nya hästen var fantastisk att rida, libby som jag bara ridit en gång innan fick hoppa bana!! Superkul dag än så länge! Nu rida mina tre egna. Izno, Manne och Perra:)! Kram Fia

https://cdn2.cdnme.se/4067535/7-3/pic_51b0b9caddf2b34185bb609c.jpg" class="image">

Snart dax att åka till hästarna

Publicerat 2013-06-06 12:37:08 | i kategori
0 kommentarer

Mysfrulle och ridning dagens längta till <3

Publicerat 2013-06-06 09:07:59 | i kategori
0 kommentarer

Väntar snart in några vänner hem till oss. Vi ska äta en lång och mysig frukost ute i trädgården. Man måste ju ta vara på dagar som dessa härliga junidagar gett oss än så länge!!

Under dagen ska fem hästar ridas. Jag, Fia ska rida ut 2 och rida 3 på banan. Perra ska ridas en stund på banan först och avsluta med en liten tur ut!

Tänkte klippa izno också, får se om jag hinner klippa Manne också. Det ska ju bli varmt och soligt till tävlingen i helgen!!

Ha en fin dag!! Kraaaam

bilder från idag!

Publicerat 2013-06-05 23:49:51 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Ledig dag idag

Publicerat 2013-06-05 22:27:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag fia har haft en jättehärlig dag idag. Manne och Izno skrittades ut. Jag red senare Perra på banan. 
 
Hoppade upp på Perra själv idag utan att någon höll i honom, Kändes toppen, han är verkligen en jättesnäll häst!
Skulle ridit två hästar till idag. Var dock tvungen att avboka dem. Jättejobbigt ändå eftersom jag verkligen sett fram emot det! Jag trodde att jag fått influensa(har vabat med två influensa sjuka barn nämligen i denna veckan). Det kändes som att någon smällt till mig rakt i ansiktet!
 
Åkte hem till min kära mamma efter att ha sovit, knaprat alvedon och druckit vatten...usch det släppte inte då heller....inte förrän jag drack min första kopp kaffe!! OMG det var kaffeabstinens.
 
Imorgon ska jag rida de två hästarna som skulle ridits idag iaf. Känns otroligt spännande. Jag är glad över att andra ger mig förtroendet att rida deras hästar!
 

Hoppade hästarna igår också. Hoppade Manne, han var supervild!! Han är så himla rolig ändå Manne. Efter att hoppat första rundan var han som en stålfjäder i kroppen. Svanesn rätt upp i vädret och så blåste han som att hjärnan var på väg ut från näsborrarna! Hade ändå bra koll på honom och fick ridning framåt trots att han var MEGA HOPPGLAD. Red honom på jaktkandar också, tyckte det fungerade bättre än pelhamstången som han gärna blir lite tung på.
 
Licala hoppade jättefint igenom banan och vi hoppade kombination för första gången. Hon är så härlig! Vi filmade lite, kanske lägger upp det här.
 
Izno hoppade banan för andra dagen på raken. Han var jättefin.....Jag behöver dock ständigt vara noggrann och konsekvent med honom, han vill gärna fuska, köra in rumpan och gena i svängar..sen blir han lite busig också och vill öka tempo och småbocka så jag kommer ur sadeln...meeeen skam den som ger sig!!
 
 
 
 

härlig dag!

Publicerat 2013-06-05 22:06:35 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Det var längesen jag (emma) skrev nu på bloggen så jag kände att det var dags ;)
Idag har det var en härlig och mysig dag i stallet, det började med att jag red Licala och sofia red manne! det blev en liten svänga i skogen och fotade! Dock så brunstar licala så hon var inte på toppen humör haha hon gick knappt framåt och ville bara gå efter manne som hon plötsligt blev så kär i, haha! Men vi fick många bra bilder som jag snart kommer att lägga upp! 
efter den lilla turen så hoppade jag upp på nästa häst, Locantus! red ut själv i skogen en liten runda, jätte mysigt! det gick jätte bra och han lyssnade super bra på mig! fina Locantus!
Efter det så fixade jag lite i stallet och tog lite kaffie med goa Sandra och Sofia innan jag åkte hem! 
såååå härlig dag har det vart och vädret har vart såå underbart och är super nöjd över bilderna vi tog :)

Har hoppat tre hästar nu

Publicerat 2013-06-04 20:35:27 | i kategori
0 kommentarer

Har hoppat tre helt olika hästar idag på samma bana. Idas stil bana. Har haft så roligt åt Manne idag, han är lite som en sån där cykel med limp sadel som man hade på 70-80 talet. Lång i mitten och svansen rätt upp precis som en sån där vimpel haha!!!! Stolligare och mer hoppglad häst får man leta efter!!

Licala gick super och izno också! Mer om det senare!! Nu fodra å sen grilla med la familia!! Kram å hej!! // Fia

Godmorgon

Publicerat 2013-06-04 10:54:53 | i kategori
0 kommentarer

Jag,Fia hoppade Idas stilbana igår. Sa till Ida när jag red att det gäller verkligen "to Face the devil". Banan handlade om kontroll och vägar.

Izno vill gärna busa och gena när det gäller vägarna och för mig gäller det verkligen att ha en bra position i sadeln och rida bestämt.

Hoppade igenom banan några gånger och kände mig nöjd på slutet. Klockan blev så mycket att Manne blev utriden en sväng och sedan trimmad på banan. Båda hästarna var lite tittiga igår så båda ska få hoppa idag eftersom de blev så väl genomridna igår och förhoppningsvis mer avslappnade idag:)!

Hoppning på schemat

Publicerat 2013-06-03 14:59:03 | i kategori
0 kommentarer

Jag, Fia ska hoppa izno och Manne ikväll. Jag ska hoppa igenom Idas "stilbana" tänkte jag. Den innefattar oxer, flera räcken, någon studs och ett par linjer.

Ska bli spännande att rida hästarna idag efter att de gått ute i hagen hela dagen i värmen.

Imorgon ska jag hoppa licala, onsdag rida ny häst och torsdag hoppa liberty. Spännande och härlig vecka att se fram emot.

Kraaaam

Känslan att hitta knapparna snabbt på nya hästar är inte lätt att slå

Publicerat 2013-06-03 09:52:20 | i kategori
0 kommentarer

Red igenom 5 hästar igår. Jag, Fia red charmör, Manne, izno, Perra och liberty. Liberty är en äldre häst som jag ridit en gång förut. Jätterolig häst som kan mycket.

Perra gick jättefint igår. Red honom i skritt och trav. Tränade på att rida på 10 m volter, det funkade jättebra! Han är en lättlärd och känslig häst. Gör jag rätt så fattar han snabbt:)!!

Det roliga med Perra är också att jag känner en så go kontakt! Han kommer glatt till mig i hagen och är så positiv. Känns som att han gillar mig:)!

Hörde av Mannes uppfödare igår också. Himla roligt när man kan hålla en sporadisk kontakt och det uppskattas:))! Ha en bra dag!! Ikväll ska vi hoppa!

Kram Fia

Söt hon är lilla licala

Publicerat 2013-06-01 20:43:45 | i kategori
0 kommentarer

Morgongymnastik

Publicerat 2013-06-01 20:24:41 | i kategori
0 kommentarer

Red hästarna på morgonen i torsdags. Kunde inte haft en bättre start på dagen!! Imorgon rider jag, Fia och Emma ut. På måndag ska hästarna hoppas inför tävlingarna till helgen.

Ha en skön kväll!! Kram Fia

Hoppning med Locantus

Publicerat 2013-06-01 10:04:56 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

God morgon!!
 
Igår hoppade jag (Ida) Locantus hemma för pappa. Den känslan jag fick igår tänker jag behålla hela säsongen, HELT UNDERBART! Vi hoppade stilbana, ska lägga upp banan här på bloggen på måndag. Banan var på 8 hinder varav en studs och en kombination. Locantus var i balans ´, han var kvar hos mig hela tiden, inget springa ifrån och tappa ytterbogen, alla vägar var bra! ja allt bara stämde. Pappa sa: Ida det här var välplanerat, balanserat och mycket snyggt ridet!! Jag går fortfarande på moln!!  Känner att samarbetet med Angelicka gör otroligt mycket!! Locantus är redan mycket lättare att rida och Licala hon är heeelt underbar!! Vilket markarbete vi börjar få!! Längtar tills vi ska starta vår första dressyrtävling =D =D
 
Licala & Mighty
Licalas godkända bror.
 
Ha en bra dag// Ida