Allmänt       Stallet       Våra hästar       Sofia Berglund       Ida Berglund       Emma Eklöf       Jonna Larsson       Sandra Holmberg-Melin       Jonna Sundgren


Här kommer filmer från Halmstad med min lille svarta pärla

Publicerat 2013-07-30 13:03:32 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

 

Återhämtning

Publicerat 2013-07-30 09:13:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

40 min skritt på asfalt, stretching och magnet täcke. Det är iznos dag det! Unghästarna ska gå på bommar idag:)

 

Vi är där men ändå inte där

Publicerat 2013-07-29 22:39:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

skam den som ger sig säger jag, Fia som sitter vid datorn. Har ridit tre rundor i helgen. 125,120 och 130 cm med Izno. Första rundan i 125cm var jag väldigt nöjd med både mig själv och Izno. Han hade två ner. Två skitner på hinder där jag och Izno kom  helt rätt. Hade ändå ett gott flyt på banan.
 
Jag tycker att det är en svårighet i sig att rida på en stor gräsbana. Inte ett enda relaterat avstånd, och när man rider i full galopp mot ett stort hinder som ligger 20 galoppsprång bort så gäller det att vänta på läget och inte tappa galoppen eller börja ratta efter ett läge. Detta skötte jag och Izno perfekt.
 
I 120 klassen dagen efter så utgick jag, i resultatet står det UTG, men i själva verket så är det som så att jag red en klass med en ny bedömning nämligen: bed a0 a0 två faser TOTALFEL. Man ska alltså rida omhoppning oavsett om man har fel i grunden. Jag och Izno hade två ner i grunden, onödiga rivningar igen....inga fel lägen eller så, utan skitrivningar helt enkelt. Valde att strunta i omhoppningen..det var varmt, jag hade ingen chans till placering...jag ville spara på min lilla häst!
 
130cm klassen då.....vi hade bra rytm, bra lägen utom på ett hinder där Izno kom lite nära. Jag red hela banan med självförtoende, avslappnat, hinder för hinder.....det var bara det att Izno för dagen var för låg. Vi rev många hinder, för många! Jag tror att det beror på den tryckande värmen 29 grader i skuggan vid havet den dagen. På tävlingsplatsen stod luften stilla! Dessutom stod hästarna uppstallade i varma uteboxar där solen låg på morgon till kväll. 
 
Det som jag känner att jag behöver förbättra till nästa gång är kondition och mjölksyra hos Izno. Denna veckan ska han få ta det lugnt i början, sedan blir det fältet en dag och "blåsa ur lungorna", en dag ska jag hoppa studsar på fyrkantspåret och sen ska jag åka till Jens och hoppa lite.
 
På något sätt är det ändå ny kunskap, utveckling och att jobba sig framåt som gör det här med hästar roligt! Jag tycker trots allt att Izno känns väldigt fin i formen, jag måste bara lära mig hur jag ska hantera denna känsliga individ på bästa sätt!!
 
Imorgon blir det upp med tuppen för att rida! Ha en bra kväll!! Kramar Fia
 
Foto: Min bästis!!!! ❤❤❤❤
 
Fick lite nya hästkompisar på tävlningen också! Jag älskar positiva människor =)
 

Två händelserika veckor

Publicerat 2013-07-29 11:10:17 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Veckan innan Falsterbo horse show, provade jag (Ida) att rida Manne. Det var egentligen inget planerat utan Fia frågade mig om jag inte skulle testa honom. Jag hade aldrig suttit på honom för att jag har tyckt att han har varit lite för "vild" för min smak. Hur som helst så tog jag mod till mig och hoppade upp. Det kändes ganska snabbt att han var en häst som tilltalar mig, 166cm hög, alltså nästan en decimeter mindre än Locantus, bra på hinder och rolig att rida på marken. Jag hoppade när jag red honom första gången, det konstiga var att det kändes som jag hade hoppat honom tidigare. Provridningen filmades och jag tror jag tittade på den videon 30 ggr efter det. Jag och Fia kom överens om att vi skulle göra ett hästbyte, Fia rider och utbildar båda mina 4 åringar och jag rider Manne, bra deal för henne och för mig. Fler bra språng i kroppen för mig, dessto bättre. Jag visade filmen för min farfar, han bara skrattade, han tyckte det var jätteroligt och han sa också att han är så glad för att jag och Fia kan dela hästar med varandra, många andra kan ju känna konkurens, men inte vi och det var han stolt över. Och att det är nyttigt att rida många olika hästar, jag lyssnade på de orden, min farfar var en kunnig man inom ridsporten <3 
 
Jag anmälde Manne till tävling, Fia var med och styrde där, jag fick inte hoppa 90cm utan 1 m och 110cm direkt. Jag skall inte säga att jag har varit nervös, jag har liksom inte tänkt så mycket alls. 
 
Jag åkte och tävlade med Locantus i kalmar helgen efter Falsterbo, vi gjorde tre starter med tre felfria rundor, vi placerade oss i alla klasser. Vi hoppade 120cm, jag har inte tävlat det på många år, det kändes skitbra!! Han var så fin hela meetinget igenom. Mycket har jag att tacka Angelica Flyckt, hon hjälper mig och Fia med markarbetet. Det ger verkligen resultat och utveckling!! 
 
 
Denna helgen som har varit har jag debuterat med Manne, jag hade hoppat honom en gång innan tävlingen så att vi känner inte varandra så väl. Helgen har ändå varit suuuper , manne och jag har satt nollan i alla klasser fått bra placeringar vilket i sammanslaget resulterade en vinst i Hööks Cup!  Helt underbar känsla att få rida först i ärevarvet igen! Jag måste erkänna.... jag fick gåshud!!
 
Locantus denna helgen har känts lite matt, jag fick ändra planen med honom istället för att gå fyra klasser gick han två. Han hade två nedslag i varje klass, i lägen vi låg rätt. så nu skall han få några dagar med lätt motion, massage och laserbehandling... Lite extra omvårdnad. 
 
Nedan kommer ett par starter på mig och Manne i helgen. Ha en bra dag alla <3 
 
 
 
 
 

Lugn morgon

Publicerat 2013-07-26 12:12:52 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Mighty på fältet

Publicerat 2013-07-25 18:17:10 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Snart bär det iväg till halmstad

Publicerat 2013-07-25 16:43:24 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Hann bara rida unghästarna en sväng ut. Perra i skogen och Mighty på fältet. Izno får blir riden på plats nere i halmstad ikväll. Värmen är näst intill extrem och jag tycker det är underbart att rida när svalkan kommer sent på kvällen!
 
Ha en bra kväll, uppdateringar om tävling kommer =)
 
Kram Fia
 
 

Fullspäckad vecka

Publicerat 2013-07-24 22:28:20 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Är precis hemkommen från stallet. Jag, Fia har haft en härlig och intensiv  stalldag. Ägnade halva dagen hos en underbar vän i göteborg så när det var dags att börja i stallet var klockan så mycket som 17.
 
Har ridit både Perra och Mighty idag, vilka fina hästar. Kände stora framsteg med Mighty idag, han börjar söka sig i form och arbetar mer framåt. Perra är otroligt fin och har som jag skrivit förut väldigt lätt för sig. Vi tränar mest på att han ska acceptera övergångarna utan att bli störd i munnen av min hand. Perra är lite mer framåt av naturen och han vill bara fram, fram även när vi inte ska fram=)! Ser det dock som positivt, älskar den hästen. Han är så mjuk att rida, han gör till och med våra missförstånd mjuka!!
 
Tränade Izno i ridhuset idag, markarbete. Det gick SÅ BRA!!! Funderar på om jag ska anmäla mig till dressytävling i höst. Förra hösten red vi vår första dressyrstart i livet och vi hade 64,7 %, då kändes han inte hälften så fin som nu =)!
 
Imorgon blir det galopp på fältet, hoppas kunna rida Mighty och Perra där också. Red för övrigt Stina idag också, otroligt fin häst! 
 
Åker på tävling redan imorgon, halmstad. Det ska bli sköj de! Ha det toppen!! Kramar Fia
 
 
 

fantastiskt roligt med så fina och duktiga unghästar!

Publicerat 2013-07-22 14:03:33 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag, Fia har ju som tidigare nämnt bytt lite hästar med Ida för ett tag. Jag har nu hållt igång och ridit både Perra och Mighty sedan vi var i falsterbo. Kan inget annat än att säga att detta bytet gör mig full av inspiration och framförallt motivation. 
 
Både Mighty och Perra är väldigt stabila unghhästar. Vi rider förbi kor och mycket annat ute, Mighty tog täten sist när Fanny tramsade vid korna! Och Perra är snäppet vassare, han höjer inte ens på ögonbrynen när vi rider förbi. Mighty och Perra är också fina att rida på marken. Perra är lite mer framåt än så länge än var Mighty är. 
 
Jag läger fokus på att de ska framåt, tränar dem på att ställa, övergångar. FINA DUKTIGA HÄSTAR!
 
Izno är jättefin nu, han börjar bli mer liksidig. Denna veckan ska han gå ett par galopp pass på fältet, markarbetas för Ange och sedan bär det av till halmstad på tävling!
 
En rolig vecka framöver helt klart!! Ha en bra dag alla KRAMAR Fia
 
Charmör
 
 
Mighty
 
 
Izno
 

Live från hästryggen :)

Publicerat 2013-07-21 17:39:43 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Nu är jag (Sandra) precis hemkommen efter lite minisemester i Halmstad :)

Ska alldeles strax bege mig till stallet där de fyrbenta vännerna väntar! Jag och Ida ska ta oss en galopptur ut på ett utav våra snälla grannars fält och konditonsträna hästarna! Ska bli helt underbart ❤❤

Ha en fortsatt härlig dag!
Kram Sandra

Som ni kanske förstått så har jag och Ida bytt lite hästar. Jag, Fia kommer fortsättningsvis rida mighty, Perra och izno. Ida tar Manne. Känns riktigt roligt det här:)

Publicerat 2013-07-17 09:05:36 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Imorgon är allt som vanligt igen...

Publicerat 2013-07-14 22:23:34 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

full rulle med andra ord. Först ska Izno ridas och så även Perra. Efter det ska ett gäng tjejer komma hem om inspireras. 
 
Tänke rida Perra på banan idag och imorgon. sen blir det ut och framåt i skogen. Izno ska ridas ut ett par dagar därefter blir det hoppträning och galoppträning.
 
Ha en bra kväll. Kram fia
 
 
ps. hur fränt var det inte att se Jens fredricson vinna gp idag då?! aaaawsome) kram
 

Manne+Ida=Sant

Publicerat 2013-07-14 15:59:39 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Så är det, jag har fått förtroende att rida & tävla Manne ❤❤ Tack Fia'

Intryck från Falsterbo

Publicerat 2013-07-12 18:40:35 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har suttit på läktaren i två dagar nu. Jag har funderat över en hel del saker. Det jag kommit fram till är: galoppen!!! Att ha en bra galopp och ett bra tempo är en klar fördel. Det är inte bara vi gräsrotsryttare;) som har problemet att börja i ett undertempo på första hindret inne på banan. Även superproffsen gör detta misstag då och då....

Alltså efter denna helg blir det hem och galoppera och sluta å fisrida;))!

Ha en bra dag alla!! Kramis på er/ Fia

Underbara dagar i Falsterbo

Publicerat 2013-07-11 16:05:47 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Förlåt för dålig uppdatering. Vi avnjuter underbara och inspirerande dagar i Falsterbo. Hemma händer massa!! Mer om detta senare;)! Kram kram

Hästar är har sina dagar precis som vi människor

Publicerat 2013-07-05 09:07:04 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Red Manne på banan igår, seg som bara den. Izno trimmades ute i skogen(kanonfin)!! Det var en kvalmig värme igår och jag tror det påverkar. Manne var fin på slutet och tro det eller ej, han var finare i vänstersidan än höger igår!!! Ett steg i rätt riktning.

Ska rida ut båda idag, jag älskar att jobba hästarna ute i naturen(om de är avslappnade). De har oftast en naturlig bjudning och jag tycker att passet får mer nyanser.... Variation.. Upp, ner, en sten kan bli ett riktmärke för en övergång. Igår tränade jag på: rakrikta, skänkelvikning, övergångar, framdelsvändningar, fattningar från skritt, öppna, rygga. Allt detta på e grusväg i skogen. Koncentrerad och glad häst. Tillika ryttare. Rekommenderas:))! Kram på er // Fia

Träning ger resultat! När man hittar rätt!

Publicerat 2013-07-04 18:34:49 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag (Ida), tränat för Angelica Flyckt. Jag började rida Locantus eftersom han är den hästen som är "svårast" att rida. Han är så stor, med mycket gång & svung, dessutom är han som mig, lite slö & bekväm ;). Idag har jag fått träna mycket på halvhalter och även mycket på min sits. Jag har en förmåga att vilja mjukna för mycket, då glider tyglarna ur händerna och jag faller lite framåt, resultatet av det blir att Locantus vill lägga sig på bogarna och försvinna ur min ram. Hur som helst... så har Locantus lyssnat jättebra på mina halvhalter, jag har ridit med för det mesta med en bra sits. Till nästa träning är målet att jag ska stänga handen, hålla den framför mig och tänka på mina armbågar =) Locantus har gått jättebra och vi utvecklas jättemycket när vi tränar för Angelica TOP NOTCH =) =)
 
 
Licala har utvecklats enormt på kort tid, nu känns dressyrtävlingarna närmre än någonsin, hon gör allt man ber om och hon gör alltid sitt bästa =))
 
 

Rida ut

Publicerat 2013-07-04 09:34:12 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Ska rida ut med Ida idag, mys i skogen med alla hästarna. Sen blir det rida Stina på banan. Efter skogsturer idag blir det till att trimma igenom hästarna ordentligt innan Falsterbo nästa vecka.

Shoppade lite igår också:))) nöjd tjej!

Jul. 03, 2013

Publicerat 2013-07-03 23:01:53 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Det finns en mening som etsats sig fast i mitt huvud

Publicerat 2013-07-03 16:40:36 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

- Fia du är väl envis? Ja, jag trodde väl det. Du ändrade dina kyckling armar på två veckor?

-eh ja:)!

-Fia hur kom det sig då?

- jag bestämde mig för det.

Fia, då tycker jag att du bestämmer sig för att sitta rakt över hästen och sträcka på dig!

När jag red in i klasserna i helgen var mitt mål att komma ner i sadeln och komma upp med bröst och blick... Tycker jag lyckades rätt bra!:)

Hästdag!!

Publicerat 2013-07-03 16:32:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag (Ida) ridit ut Binis ihop med Jonna S med Fanny. Sedan har jag ridit ut med Locantus & Licala. Licala har jag konditions tränat på fälten och Locantus red jag med i skogen. Alla tre skötte sig utmärkt! En gulstjärna till Locantus & Licala som är världens tryggaste❤❤ vi mötte stora traktorer med gödselspridare på grannens lilla väg, båda stod blixt stilla lugnt & fint när de passerade väldigt nära 😃😃

Imorgon skall jag rida för Angelica! Längtar massor!!

Kraam Ida

Den inre glöden

Publicerat 2013-07-02 08:13:33 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Jag tror att du som läser detta säkert känner igen detta! Jag har reflekterat över detta lite exttra nu när jag har vart och känt på guldkanten av mitt intresse, nämligen att åka iväg på meeting under sommaren.
 
Jag har några speciella minnen som får mig att känna en glöd inuti! Så:
 
Varje dag, varje vecka och varje år som går är ett hänsynstagande, ett prioriterande för att få vardag och ekonomi och hästarna att fungera. Det finns någonting, någonting inuti mig som driver detta arbete, denna ständiga jakt på utveckling, intresset för allt runt omkring. Jag har valt att kalla den drivkraften min inre glöd! När jag är iväg på tävling och ser fina hästar, duktiga ryttare, uppstallade hästar med minutiös ordning runt omkring...då då känner jag att glöden brinner.....den brinner likadant som den gjorde i min 130cm debut med Izno när jag galopperade på en lång sträcka mot en maxad oxer och jag kände och hörde hovstampet under mig.....eller när jag markarbetade och jag kände att hästen stannade upp i tanken, lyssnade på mig och frågade vad vill hon nu? När man känner den där lilla poletten trilla ner....det är underbart!!
 
När man håller på med hästar och allt runt omkring så blir det en livsstil, en hängivenhet som är svår att beskriva för vem som helst. Jag kan tänka mig att man kan jämföra sig med någon annan som håller på med sport på proffsnivå...det tar tid, det är roligt och man strävar efter utveckling. Jag själv måste erkänna "att jag måste hålla mig i hampan" så jag inte blir insnöad och BARA PRATAR HÄST, för det är lätt hänt nämligen. 
 
Stod och kollade på banan när jag anlände i torsdags, glöden brann....den svalnar inte med tiden, kommer nog aldrig att göra det, glöden är starkt ihopkopplad med mina drömmar och mitt drömliv....jag tror ni vet vad jag menar!
 
Ha en bra dag! Kramar till er!! 
 
Fia
 
 

Hoppning med Locantus & Licala

Publicerat 2013-07-01 23:53:28 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har jag (Ida) hoppat med Locantus och Fia har hoppat Licala. I början var Locantus lite vild,  (han tyckte det var väldigt roligt idag). Men trots att han var glad jobbade han på fint. Vi hoppade bana, en förkortad variant av stilbanan, med två relaterade avstånd, ett på fyra galoppsprång och ett på fem galopp. Mina förhållningar gick igenom väldigt bra, vi har ett fint flow nu, jag och Locantus. 
 
Locantus & jag avslutade med 130cm idag, det kändes jättebra! jag var inte ens nervös. Känner att jag börjar hitta tillbaks till tryggheten i hoppningen igen och det är riktigt kul!! =)) För er som inte vet, så har jag ramlat av och slagit mig några ggr och blivit lite osäker. Jag har arbetat med den känslan i flera år nu! Och nu börjar det äntligen släppa!!! =D
 
Fia red Licala, det såg riktigt bra ut! hon hoppade jättefint! Licala är ju anmäld till Tingsryds meeting, så nu måste vi snäppa upp träningen en aning =) =) Ska bli spännande och se hur hon utvecklas. 
 
På onsdag skall jag trimma för Angelica Flykt!! Längtar massor! Älskar att utvecklas och det gör man verkligen när man rider för henne =)
 
Licala som fyraåring
Locantus & Jag <3
 
 
 
Natti Natti Kraam Ida

Reflektion kring tävlingen i björbäck

Publicerat 2013-07-01 15:41:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har ju som ni vet haft en lång förberedelse inför björbäck. Trimmade för Ange i onsdags och efter det var det bara packa som gällde.
 
Trimmade igenom hästarna när vi kom ner till Björbäck. Både Izno och Manne var både laddade och spända över den nya tävlingsplatsen. Både Manne och Izno låg på framåt mer än de brukar. Jag arbetade hästarna på samma sätt, red dem mjuka i båda sidorna, flyttade dem för skänkel och var noga med att rida i varje steg för att de skulle vara uppmärksamma på mig och inte allt annat(lättare sagt än gjort mina vänner).
 
Manne hade en total urladdning som jag vill kalladet, det räckte med att en häst galopperade upp bakom och hans kropp var spänd som en fiolsträng och svansen låg som en grisknorr över ryggen. Suck....tålamod, tålamod, tålamod.....tur att tålamod faktiskt är en stark egenskap jag har...det är långt.
 
Jag var rejält svettig när jag ridit Manne avslappnad, Izno fick jag ha en väldigt stark sits på, hade till och med lite småkramp i ländryggen..heja mig!!!!
 
Tävlade Manne två klasser på fredagen, han hade ett ner i första klassen och två ner i andra (110cm och 120cm). Har egentligen inget särskilt att säga om rivningarna, hade lite dåligt tempo med honom vilket jag lätt hamnar i när han är spänd och bökig. Han tyckte att tävlingsplatsen var lite otäck med alla husvagnar och tält som fanns längs med banan.
 
Izno gick en klass på fredagen, 120cm han fick också två ner, två onödiga skitpet....även han var spänd över allt runtomkring.
 
lördagen fick Manne paus från tävling och Izno gick en klass. Två ner i denna också. Det var en lång och lite knivig nationell 120. Det luriga med gräsbanor är när de lutar lite upp och ner, det blir lätt ett pet om det rullar på lite nerför. Jag hade en rejäl avsittning på framhoppningen innan jag red in i 120cm efter att Izno "sett något" och inte hoppade i ett läge som jag kände var helt givet. MEN eftersom jag faktiskt bestämt mig för att tuffa till mig och sluta larva så gick vi in och gjorde en kanonrunda efteråt. Det är liksom ingen ide´ att stressa upp sig över missförstånd eller småmisstag som kan ge både små och stora fel...
 
På söndagen hoppade jag 115cm med båda och som ni kan se på filmerna gick det rätt bra...Izno 2a och Manne 8a av 80 starter.... Nu ska jag hoppa Licala, göra fint i stallet... Vi hörs! Kram Fia